Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΓΕΛ Κανήθου-ΓΕΛ Καρπενησίου 71-58

Μαχητικό ήταν το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε να προκριθεί, αφού ηττήθηκε επί Βοιωτικού εδάφους με 71-58 από το Γενικό Λύκειο Κανήθου από την Εύβοια.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τρίτη 15 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς. Ήταν στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων. Η ώρα έναρξης του ήταν στις 4.
Το ΓΕΛ Κανήθου του Χρήστου Μποσινάκη επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του και έχοντας μια ελεγχόμενη διαφορά πόντων έφτασε στην πρόκριση. Οι αθλητές του αγωνίζονται όλοι σε ομάδες του νομού Εύβοιας. Μάλιστα είχε δώσει αγώνα και το πρωί με τον τροπαιούχο της Φωκίδας. Εκπληκτικός ήταν ο αθλητής του Ερμή Σχηματαρίου Γιώργος Μουλάς, που πέτυχε τους 40 από τους 71 πόντους.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου πάλεψε το παιχνίδι και ήταν ανταγωνιστικό μη αφήνοντας την διαφορά να ξεφύγει σε υψηλά επίπεδα. Εν αντιθέσει με τους αντιπάλους του μόνο τρεις καλαθοσφαιριστές του είχαν φέτος επίσημες συμμετοχές. Ο Βασίλης Τσολάκης σταμάτησε στους 21 και ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρυτανίας.
Οι νικητές κατέκτησαν την επόμενη ημέρα την πρώτη θέση σε όλη την Στερεά Ελλάδα, πετυχαίνοντας τρεις νίκες σε δυο ημέρες, συνεχίζοντας με αξιώσεις στον θεσμό σε Πανελλήνιο επίπεδο. Οι Ευρυτάνες «αποχαιρέτησαν» και φέτος την διοργάνωση από την πρώτη φάση.

Στην Λιβαδειά ο αγώνας
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς.

Πρωταθλητές Στερεάς
Το Γενικό Λύκειο Κανήθου επικράτησε την επόμενη ημέρα με 66-54 του Γενικού Λυκείου Αταλάντης και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Στερεάς Ελλάδας. Στον τελικό της Εύβοιας είχε νικήσει το 4o ΓΕΛ Χαλκίδας με 58-44.

Δυο αγώνες
Οι πρωταθλητές Εύβοιας είχαν αποκλείσει την ίδια ημέρα το πρωί το ΓΕΛ Ιτέας από την Φωκίδα με διαφορά +8.

Άπιαστος ο Μουλάς


Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Γιώργος Μουλάς(Φωτογραφία) των νικητών, πετυχαίνοντας 40 πόντους με 3 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6,75. Ακολούθησε μόλις με 7 ο Βαγγέλης Σταμέλος.

Αθλητές κατηγοριών
Παραστάσεις υψηλού επιπέδου έχουν οι αθλητές των πρωταθλητών Εύβοιας. Στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με το Ληλάντιο λαμβάνει μέρος ο Βαγγέλης Σταμέλος, όπως και ο Γιώργος Μουλάς με τον Ερμή Σχηματαρίου. Οι: Δημήτρης Μπλέτσας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διονύσης Αγγέλου, Γιάννης Χοτζάλι και Γιώργος Σμπρίνης ανήκουν στην Παναγίτσα(Β΄ ΕΣΚΑΣΕ). Ο Χρήστος Χουλιάρας , ο Κώστας Σταύρου, ο Αργύρης Κοφινάς και ο Γιάννης Ρέμπελος αγωνίζονται στην ΑΓΕ Χαλκίδας(Β΄ ΕΣΚΑΣΕ). Ο Γιάννης Τζάνος ανήκει στον Απόλλωνα Χαλκίδας(Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ).

Γιός του coach


Ο Διονύσης Αγγέλου(Φωτογραφία) του ΓΕΛ Κανήθου είναι γιός του γνωστού Έλληνα προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου της Ανατολού Εφές(Βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς).

Διαιτητές της ΕΣΚΑΣΕ
Το παιχνίδι διεύθυναν οι Γιώργος Χριστοδούλου και Αχιλλέας Τσάμης, οι οποίοι σφυρίξουν αγώνες της ΕΣΚΑΣΕ.

Πάλεψε το Καρπενήσι
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας είχαν φιλότιμη παρουσία απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ενεργοί αθλητές στην φετινή Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άτλαντα ήταν οι: Παντελής Κωστής και Σεραφείμ Κολοκύθας και στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την Π.Α.Κ. συμμετέχει ο Θοδωρής Κατσαρός. Εκτός αποστολής ήταν ο τραυματίας Δημήτρης Κατσαρός(Αθλητής του Άτλαντα)

Ξεχώρισε ο Τσολάκης


Ο γκάρντ του ΓΕΛ Καρπενησίου Βασίλης Τσολάκης(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του με 21 πόντους. Δεύτερος ήταν με 11 ο Θοδωρής Τάκης. Ο καθένας από αυτούς ευστόχησε σε 1 3ποντο. Οι δυο καλαθοσφαιριστές ανήκουν στην Π.Α.Κ., αφού δεν κατάφεραν να μεταγραφούν στον Άτλαντα.

Τα δεκάλεπτα
21-15, 34-22, 51-37, 71-58

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Κανήθου (Χρήστος Μποσινάκης): Χουλιάρας, Σταύρου 2, Ρέμπελος 5, Χοτζάλι, Μπλέτσας 4, Μουλάς 40(3), Τζάνος 5(1), Γεωργακόπουλος 3(1), Κοφινάς, Σμπρίνης 3, Σταμέλος 7, Αγγέλου 2

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Κολοκύθας 7(1), Κωστής 5, Τάκης 11(1), Τσολάκης 21(1), Μπίκας 8, Λιάπης, Κοντοκώστας, Νταβαρίνος 2, Κατσαρός Θ. 4, Μάλλιος, Νείλας

Διαιτητές: Γιώργος Χριστοδούλου& Αχιλλέας Τσάμης

*Ευχαριστούμε την κ. Βρόντου από το γραφείο φυσικής αγωγής Ν. Ευρυτανίας για την παραχώρηση του φύλλου αγώνος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: sourta.blogspot.gr, Δημήτρης Γεωργακόπουλος