Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Έλβις Στύλα: «Είμαστε μια γροθιά στον Αίολο, θα προσπαθήσουμε το καλύτερο στα μπαράζ»

Ήρθε πριν λίγους μήνες χωρίς «τυμπανοκρουσίες» στον πρωταθλητή Αίολο, όμως κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά σε ένα νευραλγικό χώρο την ομάδα του, έχοντας σημαντική συμβολή στην επίτευξη του στόχου. Ο λόγος για τον 20χρονο μέσο Έλβις Στύλα, που παραχώρησε στο «Evrytania Sport» ευγενέστατα συνέντευξη. Μας περιγράφει τα συναισθήματα του αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα από δυσκολίες. Επιπλέον αναφέρεται στον εγωισμό που έδειξε η ομάδα του και στην ανατροπή του παιχνιδιού με τον ΑΠΟΚ από 1-0 σε 1-3, νοιώθοντας ο ίδιος μια ανακούφιση μετά την ισοφάριση του Ντένις Καραχαλίδη.
Τονίζει πως το παιχνίδι του πρώτου γύρου με το Βελούχι: «Το χάσαμε μόνοι μας» και χαρακτηρίζει με τα καλύτερα λόγια το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Ευρυτανικής ομάδας. Θεωρεί ότι Αίολος και ΑΠΟΚ ήταν ένα «σκαλοπάτι» πιο πάνω από τις άλλες ομάδες και το Ευρυτανικό πρωτάθλημα πιο υποβαθμισμένο συγκριτικά με άλλες τοπικές κατηγορίες. Μας μιλά επίσης για την συμβολή του προπονητή του, για το ποια θέσει του ταιριάζει, για την ομαδικότητα  του Αιόλου εν αντιθέσει με τον βασικό αντίπαλο και για τους στόχους των «τζιαλομπλού» στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική.
Ο Έλβις Στύλα είναι γεννημένος στις 9 Ιουλίου του 1995 και αγωνίζεται στον Αίολο από τον περασμένο Φεβρουάριο. Με την ομάδα του Προφήτη Ηλία κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας 9 συμμετοχές και 1 τέρμα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Μυρίκη στα μπαράζ. Πριν την Ευρυτανική ομάδα αγωνιζόταν στον Αστέρα Μαγούλας(Συμπαίχτης και τότε του πορτιέρο Δημήτρη Νικολάκη) με συμμετοχές στην Γ΄ Εθνική, ενώ έχει υπάρξει και μέλος των Αγίων Αναργύρων.

Η συνέντευξη αναλυτικά έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Έλβις να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Πως αισθάνεσαι για την επιτυχία της ομάδας σου;
Έλβις Στύλα: «Πιστεύω ότι μετά από όλα αυτά που τραβήξαμε κόντρα σε όλους, διαιτητές, ΕΠΣ, όταν καταφέρνεις τέτοιο πράγμα είναι πολύ μεγάλη η χαρά που παίρνουμε όλη σαν ομάδα.»

Evrytania Sport: Ποιο θεωρείς το «κλειδί» της κατάκτησης του τίτλου; Πιστέψατε ότι κάποια στιγμή δε θα φτάσετε στον στόχο σας, ειδικά μετά το 1-0 του αντιπάλου;
Έλβις Στύλα: «Δεν θα έλεγα πως υπήρξε κάτι ιδιαίτερο. Πιστεύω μόνο και μόνο ο εγωισμός που δείξαμε φτάνει και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί, όλος ο εγωισμός δηλαδή που είχαμε σαν ομάδα. Μετά το 1-0 το να κάνεις ανατροπή είναι μεγάλο κατόρθωμα. Μόλις ισοφαρίσαμε ένοιωθα μια ανακούφιση, διότι όσο να΄ ναι όταν χάνεις 1-0 και θες νίκη είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.»

Evrytania Sport: Σας επηρέασε η ήττα του πρώτου γύρου και εσένα προσωπικά η αποβολή σου;
Έλβις Στύλα: «Μας επηρέασε πιστεύω, γιατί το χάσαμε από μόνοι μας το πρώτο ματς. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, διότι υπήρξαν τρεις κόκκινες και δυο τραυματίες, αλλά πάλι καλά τα καταφέραμε στα επόμενα ματς. Όσο για την αποβολή μου πιστεύω ήταν άδικη, αλλά δεν με επηρέασε να πω την αλήθεια και τόσο.»

Evrytania Sport: Ποια η γνώμη σου για τον προπονητή σου Γιάννη Φλωράκη και για το Δ.Σ. του Α.Σ. Αίολος;
Έλβις Στύλα: «Ο coach έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία. Πρώτη φορά τον γνώρισα και εγώ. Μας έδωσε κίνητρο ότι είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το πιστεύουμε και αυτό το δείξαμε και την Κυριακή, αλλά θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει και από το πρώτο ματς και όπως είπα και πριν το χάσαμε από δικιά μας ανοησία. Με την διοίκηση είμαστε σε όλα μια χαρά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

Evrytania Sport: Πως είναι το κλίμα στην ομάδα μεταξύ εσένα και των συμπαιχτών σου;
Έλβις Στύλα: «Το κλίμα είναι πολύ καλό από την στιγμή που ήρθα στην πρώτη προπόνηση. Τα παιδιά με καλωσόρισαν κτλ. Μέχρι σήμερα είμαστε μια παρέα και πιστεύω αυτό αν υπάρχει σε μια ομάδα είναι πολύ καλό, βγαίνει στο γήπεδο και είμαστε μια γροθιά όλοι μαζί.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για τον βασικό σας αντίπαλο ΑΠΟΚ και τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και το Καρπενήσι;
Έλβις Στύλα: «Γενικά το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία σε σύγκριση με τα άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα απέχει και είναι ένα επίπεδο πιο κάτω. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγες οι ομάδες και για αυτό κάθε χρόνο Αίολος και ΑΠΟΚ διεκδικούν τον τίτλο. Μέσα από τις 7 ομάδες μόνο ο ΑΠΟΚ πιστεύω μπορούσε να μας κοντράρει κάπως, αλλά και αυτός δεν είχε την ομαδικότητα που είχαμε εμείς. Ήταν δηλαδή μόνο 3-4 παίχτες, που δεν μπορείς μόνο με αυτούς να καταφέρεις να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν μπορούσαν να κοντράρουν ούτε το Αίολο ούτε τον ΑΠΟΚ. Η περιοχή είναι ωραία πιστεύω.»

Evrytania Sport: Ποια θέση σου ταιριάζει πιο πολύ πιστεύεις;
Έλβις Στύλα: «Γενικά μπορώ να παίξω όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο. Πριν έρθω στον Αίολο έπαιζα στόπερ. Πιστεύω η θέση μου είναι στο κέντρο είτε αμυντικό χαφ είτε ελεύθερος σαν δεκάρι δεν έχω θέμα.»

Evrytania Sport: Ποιος ο στόχος σας από εδώ και πέρα; Τι μπορείτε να καταφέρετέ, είναι εφικτή η Γ΄ Εθνική;
Έλβις Στύλα: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο στα μπαράζ και πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία που ανεβαίνουν δυο ομάδες. Είμαστε βέβαια το αουτσάιντερ μέσα στις 4 αυτές ομάδες, αλλά θα το παλέψουμε και ότι βγει. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι δηλαδή.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας σε ευχαριστούμε πολύ και πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Έλβις Στύλα: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο. Απλώς να σε ευχαριστήσω Δημήτρη, να ευχηθώ καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και θα τα πούμε. Ευχαριστώ και πάλι.»


Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος