Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου-Καλύβια 1-2

Με το απόλυτο 6Χ6 ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στα μπαράζ όσον αφορά το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας τα Καλύβια, τα οποία επιβλήθηκαν με 2-1 εκτός έδρας του Αγίου Γεωργίου.
Η αναμέτρηση, η οποία ήταν αδιάφορη βαθμολογικά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Άρχισε στις 17:00 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου των play off ανόδου της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Ο Κεραυνός του Νίκου Μητσάκη κατέβηκε στο τελευταίο παιχνίδι με αποστολή ανάγκης. Προηγήθηκε με πέναλτι του Γιώργου Χριστόπουλου και είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να βαδίσει στο ίδιο «μοτίβο, αφού έπαιξε σε όλο το ματς με την ίδια ενδεκάδα. Ο Άγιος Γεώργιος τερμάτισε 2ος στην μίνι διαδικασία με 12 πόντους.
Τα Καλύβια του Δημήτρη Αποστολόπουλου έφτασαν στην νίκη-ανατροπή με αρκετά καλή εμφάνιση στην επανάληψη, που είχαν την καθολική υπεροχή. Τα τέρματα σημείωσαν οι: Γιάννης Στρατομπέρδα και Γιάννης Παπαϊωάννου. Ολοκλήρωσαν πρώτα και αήττητα τα μπαράζ με 21 βαθμούς.
Η Α.Ε. Καλυβίων θα αγωνίζεται την νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ ο γειτονικός Άγιος Γεώργιος θα συνεχίσει την προσπάθεια του για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του νομού.

Στήριγμα του ο κόσμος
Ο κόσμος του Αγίου Γεωργίου ήταν δίπλα στην ομάδα καθόλη  την διάρκεια της σαιζόν.



Η διακύμανση


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 12΄ με γκολ-πέναλτι του Γιώργου Χριστόπουλου(Φωτογραφία αριστερά), το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον πορτιέρο Βαγγέλη Κουρκουλιώτη. Στο 29΄ ο αμυντικός Γιάννης Στρατομπέρδα(Φωτογραφία κέντρο) ισοφάρισε με δυνατό σουτ από κοντά μετά από «αναστάτωση» στα αντίπαλα καρέ, ενώ στο 55΄ ο πολύπειρος Γιάννης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία δεξιά) σκόραρε το τελικό 1-2 με απευθείας φάουλ, όπως και στο παιχνίδι του α΄ γύρου.

Επανήλθε ο Καλύβας-Ο γνώριμος «Τζαβ»














Ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία αριστερά) αγωνίστηκε σε ολόκληρο 90λεπτο, επιστρέφοντας μετά από τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός δράσης για 1 μήνα. Ο πρώην παίχτης του Παναγραφιωτικού κατέγραψε 4 συμμετοχές συνολικά. Πλην του «Καλάιφερτ» ο συμπαίχτης του Θανάσης Τζαβαλής(Φωτογραφία δεξιά) υπήρξε πρώτος σκόρερ στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με την Φραγκίστα το 2005 και το 2006, αλλά και πρωταθλητής με την Παλαιοκατούνα το 2008.

Με απουσίες
Από πλευράς γηπεδούχων απουσίαζαν οι: Κώστας Μπούσιος(Τιμωρημένος), Βαγγέλης Δερνίκας, Παναγιώτης Γούπιος, Δημήτρης Λάιος, Πέτρος Καρκάνης, Βασίλης Μακρής, Αντώνης Γεωργαντάς και Δημήτρης Θεοδοσόπουλος. Στον πάγκο κάθισαν οι πορτιέρο Ανδρέας Παπασάρας και Στέλιος Νιώρας.
Αντίθετα τα Καλύβια, που έδειξαν και αυτοί πως είναι μια άρτια οργανωμένη ομάδα κατέβηκαν με αποστολή 20 ποδοσφαιριστών

Παρουσία Προβόπουλου


Το παιχνίδι παρακολούθησε από την κερκίδα ο πρώην τεχνικός του Αγίου Γεωργίου Ανδρέας Προβόπουλος.

6Χ6
Η Α.Ε. Καλυβίων ολοκλήρωσε τα μπαράζ χωρίς να έχει κάποια βαθμολογική απώλεια.

Πανηγύρισαν την άνοδο
Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την επιτυχία τους μετά το τελικό σφύριγμα του Μιχάλη Κοντού με τους λιγοστούς φιλάθλους τους.




Έκλεισε με νίκη το Αρχάνι
Στο άλλο ματς της ημέρας το Αρχάνι σημείωσε την 1η του νίκη στα play off, επικρατώντας με 4-0 της Τσούκας.

Η τελική βαθμολογία των play off της Β΄ ΕΠΣΦ(3ος Όμιλος)
Ομάδα
Βαθμοί
Τέρματα
Καλύβια
21
15-4
Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
12
12-7
Αρχάνι
5
8-13
Τσούκα
3
6-17

*Τα Καλύβια ξεκίνησαν με πλεονέκτημα 3 βαθμών
*Ο Κεραυνός άρχισε με πλεονέκτημα 2 βαθμών
*Το Αρχάνι ξεκίνησε με πλεονέκτημα 1 βαθμού

Συνθέσεις Ομάδων

Κεραυνός (Νίκος Μητσάκης): Τσιγκρέλης, Αρβανίτης, Κωστόπουλος, Λυτάκης, Γεροκώστας, Χριστόπουλος, Τζαβαλής, Δημητρόπουλος, Καλύβας, Αντωνίου, Μπομπότας

Καλύβια (Δημήτρης Αποστολόπουλος): Κουρκουλιώτης, Λύκος(58΄ Τσαδήμας), Κότσκα, Εμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Στρατομπέρδα, Μπαχλαβάς, Κουκοφίκης, Κορέντζελος(81΄ Αγαθόπουλος), Παππάς(67΄ Ρεγγούζας), Ρούπας

Διαιτητής: Μιχάλης Κοντός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Ζαφείρης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Ξηρομερίτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Λάμπρος Κατσαρός