Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Βελούχι 2315-Remal Madrid 71-31

Την πρώτη του νίκη στον θεσμό πέτυχε το Βελούχι 2315, το οποίο κατέβαλλε εύκολα με 71-31 την Remal Madrid.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16/5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 20:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Το Βελούχι 2315 του Γιάννη Πέτρου μετά την αναγνωριστική πρώτη περίοδο βελτίωσε την απόδοση του και έφτασε στο πρώτο του «2ποντο», μετρώντας πλέον 1 νίκη και 1 ήττα. Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι 4 αθλητές της ομάδας που αγωνίζονται σε συλλόγους του Αγρινίου. Με 15 πόντους ο δυναμικός σέντερ Χρήστος Κακαβάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης.
Η Remal Madrid του Γιάννη Δαράβαλη «αιφνιδίασε» στο πρώτο δεκάλεπτο τον αντίπαλο, όπου έδειξε μαχητικότητα και ήταν μπροστά στο σκορ. Στην 2η περίοδο, όμως έκανε αρνητικό ρεκόρ, καθώς δεν σημείωσε πόντο. Η συνέχεια ως εκ τούτου ήταν διαδικαστική. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος και ο Γιάννης Δαράβαλης σταμάτησαν στους 11 πόντους. Τα «ρεμάλια» γνώρισαν την 2η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική το Βελούχι θα παίξει απέναντι στα Φάλαρα, ενώ η Remal «κοντράρεται» με την Λέστερ.

Ο κόσμος λέει «ναι»
Παρότι ο αγώνες δεν είχε το χαρακτήρα εντός ντέρμπι το «παρών» έδωσαν περίπου 100 φίλαθλοι έως το τέλος του αγώνα.



Οι τάπες του Κωστή


Μπορεί να ήταν ο μοναδικός αθλητής των νικητών που δεν σκόραρε, ωστόσο ανέκοψε τρεις φορές προσπάθειες αντιπάλων του. Ο λόγος για τον Παντελή Κωστή (Φωτογραφία).

Πρωτιά Κακαβά


Ο σέντερ του Βελουχίου Χρήστος Κακαβάς (Φωτογραφία) ήταν πολύ καλός κάτω από το καλάθι, σταματώντας στους 15 πόντους. Με 10 και δυο τρίποντες «βόμβες» ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Λιάπης.



Αγρινιώτικη πρεμιέρα

 
Για τους «κόκκινους» την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν 4 αθλητές εκτός Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον γνώριμο Χρήστο Μπαρούχα (Φωτογραφία Αριστερά, Α.Ο. Αγρινίου), τον Σπύρο Τσιρώνη(Α.Ο. Αγρινίου), τον Γρηγόρη Κουβέλη (Φωτογραφία Κέντρο, Άλφα 93΄) και τον Αντώνη Δάρλα (Φωτογραφία Δεξιά, Γ.Ε. Αγρινίου). Ο Δάρλας είναι αδερφός του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Φίλιππου. Με εξαίρεση τον Μπαρούχα, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε άλλα δυο τουρνουά οι υπόλοιποι τρεις έκαναν πρεμιέρα. Να τονιστεί πως οι: Γιάννης Φλωράκης, Θοδωρής Κατσαρός και Ηλίας Τσιγαρίδας ήταν εκτός 12αδας.

«Ντόπια» 5αδα
Το Βελούχι 2315 ξεκίνησε στην 5αδα του με Καρπενησιώτες αθλητές, με τους Αγρινιώτες να περνούν στο παρκέ στην 2η περίοδο.

Έπαιξε ο Ράπτης


Την πρώτη του εμφάνιση με τα «Ρεμάλια» έκανε ο Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία).

Δυο «11αρια»














Για τους ηττημένους ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) είχε 11 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα, ενώ 11 πέτυχε και ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Δεξιά), που ευστόχησε μια φορά έξω από τα 6,75.


«Αιφνιδίασε» η Remal

 












Οι «μωβ» προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 13-14, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις σε αυτό το διάστημα. Το Βελούχι προηγήθηκε 7-0 με 2ποντο του Χρήστου Κακαβά, του Χρυσόστομου Λιάπη, 1/2 βολές του Βασίλη Τσολάκη και 2/2 βολές του Χρήστου Κακαβά. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με σουτ 3 πόντων σημείωσε το 7-3, ενώ με 2ποντα των: Γιάννη Καγκαρά (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 9-5. Ο Γιάννης Δαράβαλης από ασίστ του Χρήστου Κατσαρή σημείωσε 2ποντο και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος νέο 3ποντο για το 9-10. Ο Γιάννης Καγκαράς έκανε το 11-10, ενώ ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 1/2 βολές και ο Γιάννης Δαράβαλης με σουτ 2 πόντων από ασίστ του Αθανασόπουλου πέτυχαν το 11-13. Το σκορ περιόδου διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Βαγγέλη Αθανασόπουλου και σουτ 2 πόντων του Γιάννη Πιστιόλη.





Κυριαρχία Βελουχίου


Οι «βουνίσιοι» με ένα επιμέρους 15-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο και διευρύνοντας το σερί σε 17-0, προηγήθηκαν με «νταμπλ» σκορ 28-14. Ο Χρήστος Μπαρούχας από την ασίστ του Σπύρου Τσιρώνη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 15-14. Με 2ποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη (Φωτογραφία) από ασίστ του Μπαρούχα και σουτ 3 πόντων του Αντώνη Δάρλα έγινε το 20-14. Ο Χρήστος Κακαβάς ευστόχησε σε δυο βολές, ενώ από μια ακόμη πάσα του Χρήστου Μπαρούχα, ο Γρηγόρης Κουβέλης έκανε το 24-14. Ο Σπύρος Τσιρώνης με δυο δίποντα, το δεύτερο από πάσα του Μπαρούχα «έγραψε» το 28-14.






Χωρίς πόντο
Οι «Μαδριλένοι» δεν κατάφεραν στο δεύτερο δεκάλεπτο να βρουν καμία φορά τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, κάνοντας φετινό αρνητικό ρεκόρ.

Αποτυχημένο κάρφωμα


Ο σέντερ των νικητών Σπύρος Τσιρώνης (Φωτογραφία) επιχείρησε να καρφώσει στο δεύτερο δεκάλεπτο(6:01 πριν το τέλος) χωρίς επιτυχία.


«Χαλαρό» δεκάλεπτο

 












Με ένα επιμέρους σκορ 20-6 το Βελούχι ανέβασε την διαφορά στο +18 για το 48-20. Ο Κώστας Αρκουμάνης και ο Γιάννης Δαράβαλης μείωσαν για την Remal προσωρινά σε 28-18. Ο Χρήστος Κακαβάς με σουτ 2 πόντων και 1/2 βολές έκανε το 31-18, ενώ με 2ποντο του Πάνου Αρβανίτη (Φωτογραφία Αριστερά) από την πάσα του Βασίλη Τσολάκη έγινε το 33-18. Ο Χρήστος Κακαβάς από την ασίστ του Κωνσταντίνου Λιάπη πέτυχε το 35-18, ενώ με γκολ-φάουλ του Γιάννη Πιστιόλη (Φωτογραφία Δεξιά) από την πάσα του Τσολάκη πραγματοποιήθηκε το 37-18. Ο «ζεστός» Κακαβάς έκανε και το 39-18, ενώ ο Κώστας Αρκουμάνης διαμόρφωσε το 39-20. Με 2ποντο του Χρήστου Κακαβά, 1/2 βολές του Πάνου Αρβανίτη, 1/2 βολές του Σπύρου Τσιρώνη, 2ποντο του Πάνου Αρβανίτη από ασίστ του Γρηγόρη Κουβέλη, 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και 1/2 βολές του Γρηγόρη Κουβέλη σημειώθηκε το 48-20. Ο Παντελής Κωστής του Βελουχίου έκανε τάπα στον Κώστα Καραγιάννη της Remal, ενώ ο Αντώνης Δάρλας σταμάτησε προσπάθεια του Μιχάλη Ράπτη.




«40αρα» Βελουχίου

 
Η ομάδα του Βελουχίου μοιράζοντας χρόνο σε όλους τους παίχτες έφτασε την διαφορά στο +40 και στο 71-31 υπέρ της. Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 23-11 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων. Ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενα 2ποντα, το δεύτερο από ασίστ του Χρήστου Μπαρούχα «έγραψε» το 52-20. Με 1/2 βολές του Γιάννη Πιστιόλη, 2ποντο του Βαγγέλη Αθανασόπουλου και του Σπύρου Τσιρώνη το σκορ ανέβηκε στο 55-22. Με σουτ 3 πόντων του Κωνσταντίνου Λιάπη και 2ποντο του ίδιου από πάσα του Χρήστου Μπαρούχα «γράφτηκε» το 60-22. Ο Γιάννης Καγκαράς από ασίστ του Βασίλη Τσολάκη πέτυχε 2ποντο, ενώ με σουτ 3 πόντων του Γιάννη Πιστιόλη επετεύχθη στο 65-22. Το σερί(13-0) έκλεισε με 1/2 βολές του Βασίλη Τσολάκη. Ο Γιάννης Δαράβαλης με σουτ 2 πόντων και ο Παναγιώτη Ζωχάκης (Φωτογραφία Κέντρο) από πάσα του Κώστα Αρκουμάνη έκαναν το 66-26. Το τελικό 71-31 έγινε με 3ποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη, 2ποντο του Γιάννη Δαράβαλη, σουτ 2 πόντων του Χρυσόστομου Λιάπη (Φωτογραφία Δεξιά) από την πάσα του Γιάννη Πιστιόλη και 2/2 βολές του Βαγγέλη Αθανασόπουλου. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος της Remal έκανε μια εντυπωσιακή τάπα στον αντίπαλο του Βασίλη Τσολάκη, ενώ ο τελευταίος δέχτηκε «στοπ» και από τον Παναγιώτη Ζωχάκη. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης «τάπωσε» τον Κώστα Αρκουμάνη. Ο Παντελής Κωστής μοίρασε δυο ακόμη τάπες, την μια στον Παναγιώτη Ζωχάκη και την άλλη στον Κώστα Αρκουμάνη.







Τα δεκάλεπτα
13-14, 28-14, 48-20, 71-31

Συνθέσεις Ομάδων

Βελούχι 2315 (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης 6, Αρβανίτης 5, Πιστιόλης 8(1), Δάρλας 3(1), Κουβέλης 3, Κωστής, Λιάπης Κ. 10(2), Τσιρώνης 7, Λιάπης Χ. 6, Κακαβάς 15, Μπαρούχας 2, Καγκαράς 6

Remal Madrid (Γιάννης Δαράβαλης): Αθανασόπουλος 11(2), Δαράβαλης 11(1), Πλεξίδας, Κατσαρής, Ράπτης, Ζωχάκης 3, Καραγιάννης, Αρκουμάνης 6

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός& Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος