Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Παλαίμαχοι-Πρωτέας 45-72

Προπόνηση έκανε ο δις τροπαιούχος Πρωτέας, αφού νίκησε με 72-45 τους Παλαίμαχους και κατέκτησε την 2η νίκη του στο τουρνουά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (23/5) στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Λίγοι θεατές την παρακολούθησαν.
Οι Παλαίμαχοι του Νίκου Κωστή μετά από 2 νικηφόρα αποτελέσματα είχαν πολλές απουσίες και ηττήθηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά. Βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ και μη έχοντας εναλλακτικές επιλογές ηττήθηκαν. Ξεχώρισε ο αρχηγός Νίκος Κωστής, που σκόραρε 18 βάζοντας και 1 τρίποντο.
Ο Πρωτέας παρατάχτηκε για πρώτη φορά χωρίς τον προπονητή του Γιάννη Χαντζόπουλο, ωστόσο δεν συνάντησε δυσκολίες, αφού ήταν εξ αρχής το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Έκανε μια δυνατή προπόνηση κόντρα στους Παλαιμάχους, αφού δεν συνάντησε δυσκολίες και έφτασε στην 2η νίκη του στο τουρνουά. Στους 18 με 2 τρίποντα σταμάτησε ο Ίγκλι Οσμενάϊ.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα αγωνιστεί την Δευτέρα(30/5) με τον Ζήκο στις 6 το απόγευμα, ενώ οι Παλαίμαχοι θα παίξουν την Παρασκευή (27/5) με τον Ίκαρο στις 8 το βράδυ.

Λιγοστοί θεατές
Περίπου 40 με 50 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση, με την οποία έκλεισε η 3η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο.


Χωρίς Χαντζόπουλο
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πρωτέας αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή του και υπεύθυνο-«ψυχή» της ομάδας Γιάννη Χαντζόπουλο.

6αδα Παλαιμάχων
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχαν οι Παλαίμαχοι, αφού παρατάχτηκαν με αποστολή μόλις 6 αθλητών.

Ήττα Νο 1
Οι Παλαίμαχοι μετρούσαν 2 συνεχόμενες νίκες και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο τουρνουά.

«Πρώτη» Τάκη


Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο τουρνουά, βάζοντας 4 πόντους.

Νέα απουσία Παπαδάκη-Νικατζάμ-Σπυριδάκη
Και στο 3ο ματς των τροπαιούχων απουσίαζαν οι πρωτοκλασάτοι αθλητές της ομάδας Άρης Παπαδάκης, Ανδρέας Νικατζάμ και Δήμος Σπυριδάκης.

18 για Κωστή


Ο Νίκος Κωστής για την ομάδα των Παλαιμάχων ηγήθηκε στο σκοράρισμα, βάζοντας 18 με 1 τρίποντο. Ακολούθησε με 9 και 1 τρίποντο ο Λάκης Αναστασόπουλος.


Νέα πρωτιά Ίγκλι


Για ένα ακόμη ματς των «γαλάζιων» ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία) ξεχώρισε με τις επιθετικές του επιδόσεις βάζοντας 18 με 2 εύστοχα τρίποντα. Ακολούθησε με 11 και 3 τρίποντα ο Δημήτρης Κουρλός, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα, την οποία «κοουτσάρει»



11 τρίποντα
Οι νικητές του Πρωτέα «πυροβόλησαν» συνολικά 11 φορές έξω από τα 6.75.

Ξεκίνημα με +10

 












Η ομάδα του Πρωτέα πήρε από την αρχή «κεφάλι» στο σκορ και προηγήθηκε με 4-14. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο, ο Ντίνος Τσούκος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο έκαναν το 2-4. Με 2ποντο και τρίποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ, 3ποντο του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο δίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ ο Πρωτέας «έτρεξε» σερί 10-0 για το 2-14. Ο Νίκος Κωστής με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσε σε 4-14.



10-0
Ο Πρωτέας στην 1η περίοδο έτρεξε ένα σερί 10-0 και το 2-4 υπέρ του έγινε 2-14.

Διψήφια πρωτοπορία


Σταθερά μπροστά ήταν ο Πρωτέας παρότι οι Παλαίμαχοι μείωσαν μέχρι το -6. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 14-27. Ο Σπύρος Ξαγάρας με τρίποντο, ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο και ο Νίκος Κωστής με 1/2 ελεύθερες βολές και 2ποντο πραγματοποίησαν το 10-17. Ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε δύσκολο δίποντο, ο Βασίλης Λέρης εκτέλεσε για 3 και ο Λάκης Αναστασόπουλος είχε 2/2 ελεύθερες βολές (12-22). Ο Χρήστος Καλαμπάκας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 2ποντο, ο Γιώργος Ράικος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Λέρης είχε 1/2 βολές και ο Χρήστος Καλαμπάκας είχε 2/2 βολές (17-23). Ο Γιάννης Φλωράκης σκόραρε για 2, ο Γιώργος Μαντέκας σκόραρε δίποντο εμτά από ασιστ του Κώστα Λέρη και ο Ίγκλι Οσμενάϊ πέτυχε δίποντο (14-27). Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα μοίρασε τάπα στον Νίκο Κωστή των Παλαιμάχων.




+19 με τρίποντα

 
Αρχίζοντας τον «χορό» των τριπόντων ο Πρωτέας άνοιξε την διαφορά φτάνοντας το +19 και στο 31-50. Ο Νίκος Κωστής με 3ποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με τρίποντο, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά)  με 3ποντο και ο Νίκος Κωστής με 2ποντο πραγματοποίησαν το 24-33. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε 2ποντο, ο Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε 3ποντο και ο Δημήτρης Κουρλός σκόραρε δίποντο (27-37). Ο Ίγκλι Οσμεναϊ σκόραρε για 3, ο Σπύρος Ξαγάρας είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Νίκος Κωστής πέτυχε δίποντο (29-42). Ακολούθησε νέο τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού, 3ποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Θοδωρή Τάκη και τυχερό δίποντο του Λάκη Αναστασόπουλου (31-50). Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα μοίρασε «τάπα» στον Ντίνο Τσούκο των Παλαιμάχων. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ των «γαλάζιων» ανέκοψε με «στοπ» τον Λάκη Αναστασόπουλο των Παλαιμάχων. Ο Θοδωρής Τάκης έκανε νέα τάπα αυτή την φορά στον αρχηγό των αντιπάλων Νίκο Κωστή.





«Γαλάζιος» περίπατος


«Καταιγιστικός» ήταν ο Πρωτέας στην 4η περίοδο, καθώς νίκησε με +27 και 45-72. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Τάκης με Follow και ο Βασίλης Λέρης με 3ποντη «βόμβα» διαμόρφωσαν το 31-59. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Λάκη Αναστασόπουλου, 3ποντο του Κώστα Νιαβή και όμορφο ανάποδο δίποντο του Νίκου Τσούκου έγινε το 34-62. Ο Νίκος Κωστής σκόραρε για 2 μετά από πάσα του Λάκη Αναστασόπουλου, ο Γιώργος Ράικος σκόραρε δίποντο, ο Βασίλης Λέρης πέτυχε τρίποντο και ο Νίκος Κωστής έβαλε δίποντο (40-64).  Ο Λάκης Αναστασόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Νίκος Κωστής με δίποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο έκαναν το 43-68. Το τελικό 45-72 έγινε μετά από δίποντο του Γιώργου Δροσίνη καλάθι του Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο δίποντο του Γιώργου Δροσίνη. Ο Κώστας Νιαβής του Πρωτέα μοίρασε «τάπα» στον Λάκη Αναστασόπουλο των Παλαιμάχων. Ο Θοδωρής Τάκης ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Φλωράκη των Παλαιμάχων. Ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Λάκη Αναστασόπουλο.




Εντυπώσεις από Δροσίνη


Ο νεαρός Γιώργος Δροσίνης του Πρωτέα κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις, βάζοντας 2 καλάθια.


Με φάουλ ο Β. Λέρης
5.36 πριν το τέλος του ματς ο «τριποντέρ» γκάρντ του Πρωτέα Βασίλης Λέρης αποχώρησε από το ματς, κάνοντας το 5ο του ατομικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
4-14, 19-27, 31-50, 45-72

Συνθέσεις Ομάδων

Παλαίμαχοι (Νίκος Κωστής):  Αναστασόπουλος 9(1), Κωστής 18(1), Ράικος 6(1), Φλωράκης Ι. 4, Τσούκος 4, Καλαμπάκας 4

Πρωτέας (Δημήτρης Κουρλός): Δροσίνης Γ. 4, Λέρης Β. 9(3), Νιαβής 10(2), Οσμενάϊ 18(2), Νούλας 3(1), Κουρλός 11(3), Μαντέκας 4, Λέρης Κ. 1, Τάκης 4, Ξαγάρας 8(1)

Διαιτητές : Γιάννης Φλωράκης & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος