Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η πρωταθλήτρια Εύβοιας Α.Ε. Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας

 










Με την Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας πρωταθλήτρια ομάδα της Εύβοιας αρχίζει τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος. Η Ένωση κατέκτησε τον τίτλο με 61 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τον Ταμυναΐκό Αλιβερίου, την Νέα Αρτάκη και την ΑΕΚ Χαλκίδας.
Παρότι είχε βρεθεί στο -9 δεν τα παράτησε ποτέ και με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ έφτασε στην μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια πόλη, η οποία ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και αναμένεται στο Καρπενήσι να έχει την στήριξη των φιλάθλων της. Θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Οι πρωταθλητές Εύβοιας ανέδειξαν μάλιστα τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας και συγκεκριμένα τον Χρήστο Ανέστη με 18 γκολ, ενώ δεύτερος όσον αφορά την ομάδα ήταν με 9 ο Αργύρης Στεργίου. Ακολούθησαν οι: Ανέστης Β.(7), Στεργίου Η.(3), Μακρής, Ηλιόπουλος, Γκογκομήτρος, Γεωργίου, Γοργομάτης Ν.(2), Κατσικογιάννης, Τσολάκος, Γοργομάτης Α., Καρκασίνας, Καλλίτσης, Μπιμπάι Ι., Βασιλείου(1), ενώ ένα τέρμα επετεύχθη με αυτογκόλ. Ο απολογισμός της ομάδας ήταν 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες και τα τέρματα 55-33. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Καστέλλα(Νίκη με 3-1 και σκόρερ τους: Στεργίου Η., Ανέστη Β. και Στεργίου Α.) αγωνίστηκαν οι: Μπιμπάι Μ.(88΄ Καρατσόλιας), Μερκούρι, Καλλίτσης(35΄ Γοργομάτης Α.), Βασιλείου, Πανάκης, Στεργίου Η., Στεργίου Α., Γοργομάτης Ν., Ανέστης Β., Ανέστης Χ. και Καρκασίνας. Οι υπόλοιποι παίχτες, που συμμετείχαν στον δρόμο για την τεράστια επιτυχία ήταν οι: Μπιμπάι Ι., Ηλιόπουλος, Καραγιάννης, Γκογκομήτρος, Τόουρφε, Τριανταφύλλου, Κατσικογιάννης, Τζαφέρος, Μακρής, Γιουκάι, Γαβριήλ, Καλιβάτσι, Καψάλας, Καπόλος, Τσολάκος, Δαρζέντας, Γεωργίου και Μιχαήλ.
Στο φιλικό με τον Ταξιάρχη(Επιβλήθηκε με 2-0), στο οποίο έγινε η απονομή σκόραραν οι: Στεργίου Α. και Μερκούρι.
Προπονητής των πρωταθλητών Εύβοιας είναι ο Θανάσης Γουρνάς, χαρακτηριζόμενος και ως «μίδας» των ανόδων. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1928 ως Πανιστιαιακός, έχει χρώματα το κίτρινο και το μπλε και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Ιστιαίας.

* Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του ποδοσφαιριστή της ομάδας Μαρσελίνο Μερκούρη στον ακόλουθο σύνδεσμο:   http://evrytaniasport.blogspot.gr/2016/05/blog-post_98.html











Φωτογραφίες-πληροφορίες: http://istiaiapress.blogspot.gr , www.palmosev.gr , dinataathlitika.gr