Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Απεραντιακός-Κρίκελλο 4-2

Μετά από μια «χορταστική» επανάληψη ο Απεραντιακός κατέβαλλε το Κρίκελλο με 4-2 σε μια αδιάφορη βαθμολογική αναμέτρηση, καθώς η πρωτιά είχε κριθεί.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 17:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό την παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο Απεραντιακός του Χριστόφορου Κατσίκη με νεανικό ρόστερ σκόραρε 4 φορές με «δράστες» τους: Ανδρέα Τσιαμάκη, Γιώργο Κοντογεώργο, Θωμά Τσιαμάκη και Παναγιώτη Κώτσια. Η Βαλαώρα έκανε το 2/2, φτάνοντας τους 6 βαθμούς, τερματίζοντας πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα 2 αγωνιστικών.
Το Κρίκελλο του Βασίλη Τσάρα αγωνίστηκε για την ιστορία του ύστερα και από την παραίτηση της πρεμιέρας. Κατάφερε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο του, ισοφαρίζοντας από 2-0 σε 2-2 με τους: Δημήτρη Μαστραπά και Γιώργο Στοφόρο να σκοράρουν. Επιπλέον ο Ανδρέας Σαρρής είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Κεραυνός τερμάτισε 2ος με -2 βαθμούς και θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία.
Οι άλλοτε πρωταθλητές θα αγωνιστούν στις 3 Ιουλίου στον τελικό της κατηγορίας με την Φραγκίστα, ενώ οι Κρικελλιώτες έδωσαν το πρώτο τους και τελευταίο ματς για την τρέχουσα περίοδο.

Απουσία θεατών
Περίπου 10-15 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο για να δουν το παιχνίδι της Β΄ κατηγορίας.


Μόλις 1 ματς
Ο πρώτος υποοόμιλος του Β΄ τοπικού ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή μόλις ενός αγώνα(!).

Πατέρας και γιός
Απτόητος συνεχίζει ο Κοσμάς Τσιαμάκης, ο οποίος έπαιξε στην άμυνα του Απεραντιακού. Είναι γεννημένος το 1967. Την εστία της ομάδας του υπερασπίστηκε ο γιός του.



Τελικό με Φραγκίστα
Οι Απεράντιοι θα αγωνιστούν στις 3 Ιουλίου στο ίδιο γήπεδο με την Φραγκίστα (1η του Β΄ υποομίλου), διεκδικώντας τον τίτλο. Πέρυσι στον αντίστοιχο τελικό ηττήθηκαν με 3-1 από την ΑΕΚ.

Από διαιτητής..σκόρερ


Την πρεμιέρα του ως ποδοσφαιριστής με γκολ έκανε ο Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία), ο οποίος υπήρξε διαιτητής σε Ευρυτανικά και Φθιωτικά γήπεδα.

Για την ιστορία του
Μετά την παραίτηση του πρώτου αγώνα ο Κεραυνός έδωσε το παρών κανονικά, αγωνιζόμενος για την ιστορία του.

Ο πρώην πρωταθλητής


Ο αμυντικός του Απεραντιακού Κώστας Κουτσοθανάσης (Φωτογραφία) αποτελούσε βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας το 2010 υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Χωρίς Λιάγκο
Τιμωρημένος από την περυσινή περίοδο παραμένει ο αμυντικός του Απεραντιακού Βασίλης Λιάγκος.

Οι καθοδηγητές

 












Τον Απεραντιακό «κούτσαρε» ο επί σειρά παράγοντας του Χριστόφορος Κατσίκης (Φωτογραφία Αριστερά) και το Κρίκελλο ο Βασίλης Τσάρας (Φωτογραφία Δεξιά), που βρέθηκε στον πάγκο με τον Σπύρο Τσιμιτσέλη.

Με -4 την νέα σαιζόν
Το Κρίκελλο θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία -4 βαθμών (-2 για το παιχνίδι που δεν κατέβηκε και -2 που μεταφέρει).

Α΄ Μέρος

Ισχνό προβάδισμα
Ο Απεραντιακός προηγήθηκε στο πρώτο 45λεπτο με 1-0. Οι Κρικελλιώτες είχε προσπάθεια στο δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Είχε δοκάρι


Μόλις στο 3ο λεπτό ο Στέλιος Γραβιάς έδωσε στον Ανδρέα Σαρρή (Φωτογραφία), η προσπάθεια του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Τσιαμάκη.


Με σκόρερ τον 16χρονο


Η Βαλαώρα βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 18ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Κώτσιας σούταρε, ο Νίκος Κουτσιαύτης απέκρουσε και ο 16χρονος Ανδρέας Τσιαμάκης (Φωτογραφία) έκανε το 1-0.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γραβιάς πάσαρε στον Σαρρή Α., το σουτ του οποίου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Απεραντιακού.
12΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Κουτσοθανάση μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των «ροσονέρι».
17΄: Ο Κονδύλης δοκίμασε σουτ μετά από κόντρα, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το τέρμα του Κουτσιαύτη.
18΄: Σουτ του Κώτσια απέκρουσε προσωρινά ο Κουτσιάυτης και ο Τσιαμάκης Α. με νέο σουτ άνοιξε το σκορ(1-0).
22΄: Ο Στοφόρος πάσαρε στον Σαρρή Α., ο οποίος δοκίμασε σουτ και ο Τσιαμάκης Κων. μπλόκαρε την μπάλα.
24΄: Κόρνερ του Κώτσια, σουτ του Κουτσοθανάση μετά από αναστάτωση στα αντίπαλα καρέ μπλόκαρε ο πορτιέρο του Κρικέλλου.
30΄: Ο Σιταράς εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιόβολος έδιξωε και το σουτ του Σκεπετάρη πέρασε μόλις έξω από την εστία του Κουτσιαύτη.
32΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Σαρρή Α. έφυγε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Τσιαμάκη Κων.
37΄: Πάσα του Γραβιά στον Σαρρή Α., σουτ του τελευταίου πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.

Β΄ Μέρος

Ανοιχτή επανάληψη
Το δεύτερο 45λεπτο περιελάμβανε 5 τέρματα με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στο τελικό 4-2 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων. Η ομάδα του Χριστόφρου Κατσίκη πέτυχε 2ο τέρματα, ισοφαρίστηκε όμως γρήγορα από τον Κεραυνό σε 2-2. Τελικώς η νίκη ήρθε για το συγκρότημα του Δήμου Αγράφων με σκορ 4-2.

Ανυποψίαστο γκολ


Ο Γιώργος Κοντογεώργος (Φωτογραφία) δοκίμασε σέντρα-σουτ στο 59ο λεπτό και πραγματοποίησε το 2-0 για τους Απεράντιους. Λίγο αργότερα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Σταμούλη.



Δυο τέρματα σε 1΄


Ο Κεραυνός έδειξε.. πολύ σκληρός για να πεθάνει και μέσα σε ένα λεπτό πέτυχε δυο γκολ. Στο 67΄ ο Δημήτρης Μαστραπάς (Φωτογραφία) έκανε το 2-1 με διαγώνιο σουτ και στο 68΄ ο ταχύτατος Γιώργος Στοφόρος ισοφάρισε σε 2-2 εξ επαφής μετά την υπέροχη μπαλιά του «στυλοβάτη» του Κρικέλλου Μπάμπη Μπεσλεμέ.





Ντεμπούταρε και σκόραρε


Η «χρυσή» αλλαγή του Απεραντιακού Θωμάς Τσιαμάκης (Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση, πετυχαίνοντας το 3-2 στο 72ο λεπτό.




Διαφορά +2 στο φινάλε


Με μακρινό σουτ του Παναγιώτη Κώτσια (Φωτογραφία) στο 91ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 4-2, αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε κακό υπολογισμό. Ο Κώτσιας επέστρεψε τον Φεβρουάριο στον Απεραντιακό από την Κρέντη.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Σαρρής Α. τροφοδότησε τον Στοφόρο, που σούταρε από την γραμμή της περιοχής άουτ από τα δοκάρια των τυπικά γηπεδούχων.
56΄: Ο Κουτσοθανάσης έδωσε στον Σιταρά, ο οποίος δοκίμασε σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
59΄: Με σέντρα-σουτ του Κοντογεώργου από πλάγια αριστερά, η οποία κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουτσιαύτη επετεύχθη το 2-0.
64΄: Σουτ του Σαρρή Α. εντός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.
67΄: Ο Μαστραπάς Δ. με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία του Τσιαμάκη Κων. και πέτυχε το 2-1.
68΄: Ο Μπεσλεμές έβγαλε όμορφη κάθετη πάσα στον Στοφόρο, που «τσίμπησε» την μπάλα προ του αντίπαλο κίπερ και ισοφάρισε σε 2-2.
72΄: Με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κουτσιαύτη ο ξεχασμένος Τσιαμάκης Θ. έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2.
91΄: Ο Κώτσιας επιχείρησε μακρινό σουτ, ο πορτιέρο του Κρικέλλου δεν συγκράτησε την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αριστερή του γωνία(4-2).

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Κουτσοθανάσης, Τσιαμάκης Α., Κώτσιας
Κρίκελλο: Σαρρής Α., Στοφόρος

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Χριστόφορος Κατσίκης): Τσιαμάκης Κων., Σκαρμούτσος, Ζαρμακούπης(62΄ Τσιαμάκης Θ.), Τσιαμάκης Κοσμ., Κοντογεώργος(78΄ λ.τρ Σταμούλης), Κουτσοθανάσης Κ., Σκεπετάρης, Σιταράς, Κονδύλης Ι., Κώτσιας, Τσιαμάκης Α.

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Κουτσιαύτης, Τσιόβολος, Τσάρας(58΄ Πλούμπης), Στοφόρος, Μαστραπάς Δ., Μαστραπάς Ε., Σαρρής Ζ., Ξηρομερίτης, Σαρρής Α., Γραβιάς, Μπεσλεμές Χ.

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός