Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ζήκος-Πρωτέας 44-80

Ο τροπαιούχος Πρωτέας νίκησε «περπατώντας» τον αδύναμο Ζήκο με 80-44 και κατέκτησε την 3η του νίκη στο τουρνουά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη (1/6) στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περίπου 50 με 70 ατόμων.
Ο Ζήκος του Πάνου Μπόκα δεν κατάφερε ούτε και σε αυτό να ματς να κοντράρει τον αντίπαλο του και μοιραία γνώρισε την 4η ήττα του στο τουρνουά, μένοντας και μαθηματικά εκτός συνέχειας. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν μεγάλη με τον Ζήκο να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Πρώτος σκόρερ, παίζοντας μόνο στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Γιάννης Αναγνωστάκης που σημείωσε 13 με 3 τρίποντα.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκανε προπόνηση κόντρα στον αδύναμο Ζήκο, αφού δεν συνάντησε δυσκολίες. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά σχήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά. Μάλιστα στην 3η περίοδο η διαφορά είχε φτάσει και στο +39 για να κλείσει στο φινάλε στο + 36. Ο αθλητικός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης «ντεμπούταρε» στο τουρνουά, βάζοντας 24 πόντους και προσφέροντας δυο πανέμορφα καρφώματα.
Την επόμενη (5η)  και τελευταία αγωνιστική ο Πρωτέας αγωνίζεται με τον Ίκαρο στις 8 Ιουνίου, ενώ ο Ζήκος παίζει στις 6 του μήνα με τους Ποδοσφαιριστές.

Λίγος κόσμος
Και αυτή η αναμέτρηση της διοργάνωσης έγινε παρουσία λιγοστών θεατών. Συγκεκριμένα στο κλειστό βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 50 με 70 άτομα.



Μπεχλιούλης ο νεαρότερος


Ο Πρωτέας κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ στην διοργάνωση, καθώς αγωνίστηκε στο 4ο 10λεπτο ο «μικρός» Νίκος Μπεχλιούλης. Ο μόλις 10 ετών παίκτης του Πρωτέα μάλιστα σκόραρε ένα δίποντο και είναι πλέον ο μικρός ηλικιακά αθλητής που παίζει στην διοργάνωση. Πρόκειται για τον ανιψιό του αθλητή των «γαλάζιων» Γιάννη Δροσίνη.




Ντεμπούταρε ο Δήμος


Ο Δήμος Σπυριδάκης (Ποδοσφαιριστής του Οπούντιου Μαρτίνου) του Πρωτέα έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο φετινό τουρνουά βάζοντας 24 πόντους και προσφέροντας δυο θεαματικά καρφώματα. Ακολούθησε με 13 και 1 τρίποντo ο Ίγκλι Οσμεναϊ.


13αρης σε 20΄


Για τον Ζήκο πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Αναγνωστάκης (Φωτογραφία) που πέτυχε 13 και «βομβάρδισε» 3 φορές έξω από τα 6.75. Αγωνίστηκε ωστόσο μόνο 20 λεπτά, αφού στην επανάληψη αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Με 9 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Σεραφείμ Οικονόμου, ο οποίος σκόραρε όλους τους πόντους του στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον Γιάννη Αναγνωστάκη.


Πρεμιέρα για Μπόκα & Κρανιά

 












Για τον Ζήκο ο προπονητής Πάνος Μπόκας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά βάζοντας 4 πόντους. Πρώτη συμμετοχή και για τον Μάνθο Κρανιά (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος σκόραρε 5 πόντους.

Πρώτες απώλειες
Ο τροπαιούχος Πρωτέας «χάνει» δυο αθλητές από τους νοκ άουτ αγώνες, καθώς ούτε στο 4ο ματς της ομάδας τους αγωνίστηκαν. Πρόκειται για τον Φθιωτό Άρη Παπαδάκη και τον Ευρυτανικής καταγωγής Ανδρέα Νικαντζάμ.

Εκτός ο Γώγος
Δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού από τον Ζήκο ο σέντερ Χριστόφορος Γώγος.

Προβάδισμα 13ων
 

13 πόντους προβάδισμα είχε στο φινάλε της πρώτης περιόδου ο Πρωτέας, που προηγήθηκε του Ζήκου με 12-25. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με 2ποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Ίγκλι Οσμεναϊ με νέο καλάθι, ο Δήμος Σπυριδάκης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο και ο Κώστας Λέρης με δίποντο έκαναν το 0-13. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης με δυο διαδοχικές τρίποντες «βόμβες» μείωσε σε 6-13. Ο Δήμος Σπυριδάκης με 2ποντο, ο Γιάννης Αναγνωστάκης με νέα εκτέλεση έξω από τα 6.75, ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο έγραψαν το 9-21. Το 12-25 της περιόδου έγινε μετά από 3ποντο του Πάνου Μουτσούλα (Φωτογραφία Δεξιά), κάρφωμα του Δήμου Σπυριδάκη και 2ποντο του Κώστα Νιαβή.




0-13
Ο Πρωτέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησε με σερί 13-0.

1ο κάρφωμα
Ο Δήμος Σπυριδάκης στο φινάλε της 1ης περιόδου έκανε το πρώτο κάρφωμα του φετινού τουρνουά γράφοντας με θεαματικό τρόπο το 12-23.


Συνέχισε να κυριαρχεί


Οι «γαλάζιοι» συνέχισαν να κυριαρχούν και στην 2η περίοδο με το ημίχρονο να τους βρίσκει μπροστά στο σκορ με 20-43. Ο Γιώργος Τζανάκος με δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Σπύρος Ξαγάρας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκαναν το 14-31. Ακολούθησε δίποντο του Πάνου Μπόκα, καλάθι του Δήμου Σπυριδάκη, 2ποντο του Κώστα Νιαβή και 2ποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη (18-35). Ο Θοδωρής Τάκης με 2/2 βολές, ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία Κέντρο) με 2/2 ελεύθερες βολές και ο τελευταίος με δίποντο διαμόρφωσαν το 18-41. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2ποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη και όμορφη ραβέρσα του Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία Δεξιά) (20-43). Ο Δήμος Σπυριδάκης του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Πάνο Μπόκα του Ζήκου. Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα μοίρασε «στοπ» στον Αλέξανδρο Χατζηνικολάου του Ζήκου.



Στο +39
 

Ο Πρωτέας συνέχισε να προσφέρει όμορφες θεαματικές φάσεις ολοκληρώνοντας το 3ο δεκάλεπτο στο +39 και στο 25-64. Ο Κώστας Λέρης με δίποντο, ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά)  με 2ποντο, ο Σεραφείμ Οικονόμου (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντο, ο Γιάννης Δροσίνης με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με δίποντο, ο Γιώργος Μαντέκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης με νέο κάρφωμα έκαναν το 21-56. Ο Μάνθος Κρανιάς με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο και ο Θοδωρής Τάκης με τρίποντο και δίποντο έκαναν το 25-64. Ο Κώστας Νιαβής των «γαλάζιων» ανέκοψε προσπάθεια του Πάνου Μουτσούλα των «κίτρινων». Ο Πάνος Μουτσούλας του Ζήκου μοίρασε τάπα στον Αποστόλη Νούλα του Πρωτέα.






«Κάρφωσε» ξανά
Ο Δήμος Σπυριδάκης των «γαλάζιων» έκανε νέο κάρφωμα γράφοντας το 21-56 και προσφέροντας θέαμα ξανά. Είναι μακράν ο αθλητής με τα περισσότερα καρφώματα στην ιστορία των τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.





Τεχνική σε Ελ Ταχάν


1.15 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο ρέφερι Δημήτρης Σταλίκας τιμώρησε με τεχνική ποινή τον Μίλτο Ελ Ταχάν του Ζήκου για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο εκτός φάσης. Ο Δήμος Σπυριδάκης αστόχησε στην ελεύθερη βολή της τεχνικής ποινής. 



Τυπική διαδικασία

 












Το τελευταίο 10λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Πρωτέα να επικρατεί με 80-44. Ο Κώστας Καραδήμας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο δίποντα και ο Μάνθος Κρανιάς με δίποντο μείωσαν με σερί 6-0 σε 31-64. Ο Δήμος Σπυριδάκης με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Μάνθος Κρανιάς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Οικονόμου με δυο δίποντα και ο πιτσιρικάς Νίκος Μπεχλιούλης με δίποντο έκαναν το 36-69. Με 2ποντο του Σεραφείμ Οικονόμου, καλάθι του Δήμου Σπυριδάκη και δίποντο του Αλέξανδρου Χατζηνικολάου έγινε το 40-71. Ο επίσης «μικρός» Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 2ποντο, ο Πάνος Μπόκας σκόραρε για 2, ο Ίγκλι Οσμεναϊ σκόραρε 3ποντο, ο Γιώργος Δροσίνης έβαλε νέο δίποντο, ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε για 2 και ο Θωμάς Παπαζαχαρίου πέτυχε καλάθι για το τελικό 44-80.


Νέο «αίμα»
Τους «πιτσιρικάδες» Γιώργο Δροσίνη και Νίκο Μπεχλιούλη χρησιμοποίησε στην 4η περίοδο ο Πρωτεάς του Γιάννη Χαντζόπουλου. Και οι δυο τους χρίστηκαν σκόρερ.



Και ο.. έμπειρος


Το τελευταίο καλάθι του ματς πέτυχε ο 64χρονος Θωμάς Παπαζαχαρίου (Φωτογραφία) που αγωνίζεται στην ομάδα του Ζήκου και φέτος.


5 φάουλ ο Μπόκας
00.06 πριν το φινάλε ο σέντερ του Ζήκου Πάνος Μπόκας έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε από το ματς.

Τα δεκάλεπτα
12-15, 20-43, 25-64, 44-80

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Κώστας Καραδήμας): Ελ Ταχάν, Καραδήμας 4, Χατζηνικολάου 2, Οικονόμου 9(1), Κεφαλάς, Μουτσούλας 3(1), Αναγνωστάκης 13(3), Μπόκας 4, Τζανάκος 2, Κρανιάς 5, Παπαζαχαρίου 2

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νιαβής 8, Οσμεναϊ 13(1), Δροσίνης Γ. 4, Νούλας 5(1), Κουρλός, Μαντέκας 3, Δροσίνης Ι. 2, Λέρης Κ. 6, Τάκης 11(1), Σπυριδάκης 24, Ξαγάρας 3, Μπεχλιούλης 2

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Νίκος Κωστής
Κριτής: Γιάννης Φλωράκης
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος