Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Παρέα B.C.-Remal Madrid 66-39

Η Παρέα συνέχισε αήττητη για το 4Χ4 νικώντας χωρίς να πατήσει «γκάζι» την Remal Madrid με 66-39.
Ο αγώνας διεξήχθη την  Παρασκευή (3/6) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 70 με 80 θεατές το παρακολούθησαν.
Η Παρέα των Δημήτρη Κολλημένου και Μιχάλη Λάμπρου έφτασε σε νέο νικηφόρο αποτέλεσμα, ελέγχοντας σε όλο το 40λεπτο τον ρυθμό του αγώνα και παίζοντας χωρίς να πατήσει «γκάζι» πήρε την 4η νίκη της στο τουρνουά. Μοιράστηκε ο χρόνος συμμετοχής σε όλους τους αθλητές με την διαφορά να φτάνει στο +27 και στο 66-39. Πρώτος σκόρερ ήταν ο 17χρονος Παναγιώτης Γερονίκος με 19 πόντους, με τον Γιώργο Σώκο να ακολουθεί με 16.
Η Remal Madrid του Γιάννη Δαράβαλη ήταν μαχητική και σε αυτό το ματς και κυρίως στην 2η και 3η περίοδο εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν και μάζεψε την διαφορά. Τα «Ρεμάλια» μετρούν 4 ήττες, ωστόσο έχουν κατεβεί για την χαρά της συμμετοχής αποτελούμενη από μια παρέα. Με 15 πόντους ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο δυναμικός σέντερ Κώστας Αρκουμάνης.
Την επόμενη (5η)  και τελευταία αγωνιστική η Παρέα αγωνίζεται την Παρασκευή (10/6) στις 8 το βράδυ με την Λέστερ, ενώ η Remal παίζει με τα Φάλαρα την ίδια μέρα δυο ώρες νωρίτερα.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.



4Χ4
Η Παρέα έχει τερματίσει και μαθηματικά στην 1η θέση του Ομίλου έκανε το 4 στα 4 και μαζί με τα Ψηλά Βουνά είναι οι δυο αήττητες ομάδες της διοργάνωσης.

«19αρης» ο Γερονίκος


Την 2η συμμετοχή του στο τουρνουά έκανε ο Ευρυτάνας αθλητής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γερονίκος, που σκόραρε στο.. χαλαρό 19 πόντους. Με 16 ακολούθησε ο Γιώργος Σώκος, που έκανε νέα πολύ καλή εμφάνιση.



Ξεχώρισε ο Αρκουμάνης


Σε «ηγέτης» της Remal Madrid έχει εξελιχτεί ο σέντερ της Κώστας Αρκουμάνης, ο οποίος έβαλε 15 πόντους. Με 7 και από 1 τρίποντο έκαστος ακολούθησαν οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Γιάννης Δαράβαλης.



Απουσία αρχηγού
Για την Παρέα απουσίαζε ο αρχηγός της Δημήτρης Κοκοτίνης, με τον Μιχάλη Λάμπρου να αναλαμβάνει ξανά χρέη προπονητή. Απουσίαζε για πρώτη φορά φέτος ο γκάρντ Δημήτρης Σβερώνης, καθώς και για 2ο συνεχόμενο ματς και ο Αγρινιώτης Παναγιώτης Κυριαζής.

Με 1 συμμετοχή
Μόλις 1 συμμετοχή στο τουρνουά έχουν οι Λαρισαίοι της Παρέας Θοδωρής Λιάκος και Γιώργος Γκαγκανάσιος. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστούν στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Λέστερ μένουν αυτομάτως εκτός διοργάνωσης.

Εύκολα στους 19
  

Οι «πορτοκαλί» της Παρέας μετά τα πρώτα λεπτά διεύρυναν το προβάδισμα τους και προηγήθηκαν με +19 και 27-8 στο τέλος της 1ης περιόδου. Ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο, ο Λάμπρος Κατσαρός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σωτήρης Στεφανής με 3ποντο και ο Παναγιώτης Γερονίκος με δίποντο έκαναν το 8-3. Ακολούθησε δίποντο του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, καλάθι του Νίκου Βούρτσα, 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Αρκουμάνη, δίποντο του Παναγιώτη Γερονίκου και 1/2 ελεύθερες βολές του ίδιου (13-6). Ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο, ο Παναγιώτης Γερονίκος με 1/2 βολές, ο Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Παναγιώτης Γερονίκος με έμμεσο τρίποντο, καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 19-8. Η Παρεά έφτασε στο 25-8 του δεκαλέπτου χάρης σε νέο δίποντο του Νίκου Βούρτσα, καλάθι του Παναγιώτη Γερονίκου και δυο συνεχόμενα δίποντα του Νίκου Βούρτσα, ολοκληρώνοντας ένα σερί 11-0. Ο Γιώργος Δροσίνης της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Δαράβαλη της Remal Madrid.






Σερί 11-0
Η Παρέα έκλεισε την 1η περίοδο, «τρέχοντας» ένα σερί 11-0, το 16-8 έγινε με συνεχόμενα καλάθια 27-8.

Ανάκαμψη με double Score

 












Οι «Μαδριλένοι» ανέκαμψαν στην 2η περίοδο, πέτυχαν καλάθια και η διαφορά του ημιχρόνου ήταν στους 18 και στο Double Score (36-18). Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Κώστας Αρκουμάνης με 2ποντο, ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Δεξιά) με «εκτέλεση» έξω από τα 6.75 και ο Κώστας Αρκουμάνης με δυο δίποντα έκαναν το 30-16. Με 2ποντο του Παναγιώτη Γερονίκου, καλάθι του Κώστα Αρκουμάνη, δίποντο του Δημήτρη Κολλημένου και καλάθι του Νίκου Βούρτσα έγινε το Double Score του ημιχρόνου (36-18).



Ίδιο μοτίβο

 
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στην 3η περίοδο, όπου έκλεισε στο 51-31 υπέρ της Παρέας. Ο Παναγιώτης Γερονίκος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Κώστας Αρκουμάνης με δίποντο και ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο διαμόρφωσαν το 40-22. Ο Γιώργος Σώκος πέτυχε καλάθι και φάουλ βάζοντας και την βολή, ο Κώστας Αρκουμλανης έβαλε 2ποντο, ο Γιώργος Πλεξίδας σκόραρε για 2 και ο Γιάννης Δαράβαλης έβαλε δίποντο (43-28) και η διαφορά στους 15. Ο Παναγιώτης Γερονίκος με 1/2 βολές, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και στην συνέχεια νέο γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή πέτυχαν το 48-28. Με 3ποντο του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Γιώργου Δροσίνη διαμορφώθηκε το 51-31. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος της Remal Madrid ανέκοψε με όμορφο «στοπ» τον Νίκο Βούρτσα της Παρέας.




Τυπική διαδικασία

 












Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η 4η περίοδος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται υπέρ των «πορτοκαλί» και στο 66-39. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με 2ποντο, ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο, ο Παναγιώτης Γερονίκος με δίποντο και ο Κώστας Αρκουμάνης με δίποντο έκαναν το 55-35. Ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 2, ο Παναγιώτης Γερονίκος είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Δαράβαλης «πυροβόλησε» για 3 (58-38). Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες», ο Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 1/2 ελεύθερες βολές «έγραψαν» το τελικό 66-39.



Τα δεκάλεπτα
27-8, 36-18, 51-31, 66-39

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Μιχάλης Λάμπρου& Δημήτρης Κολλημένος): Βούρτσας 12, Χαλκιάς, Γερονίκος 19, Κατσαρός 1, Στεφανής 6(2), Σώκος 16, Δροσίνης 2, Κολλημένος 4, Καλύβας 6(2)

Remal Madrid (Γιάννης Δαράβαλης): Αθανασόπουλος 7(1), Δαράβαλης 7(1), Πλεξίδας 4, Κατσαρής 3(1), Ζωχάκης 3, Καραγιάννης, Αρκουμάνης 15

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Γιώργος Μαντέκας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας





















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος