Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ποταμιά-Μυρίκη 1-1

Με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο κιόλας μέρος ολοκληρώθηκε το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Ποταμιάς και Μυρίκης, με την δεύτερη να προκρίνεται στους «4».
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, άρχισε στις 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Επρόκειτο για τον επαναληπτικό του 2-0 υπέρ της Μυρίκης, που πραγματοποιήθηκε πριν από 8 ημέρες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα γνώρισε εξ αρχής το πολύ δύσκολο έργο της, με την προσπάθεια τα να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο ύστερα από το γκολ που δέχτηκε πρώτη. Οι «πορτοκαλί» δεν το έβαλαν κάτω και στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισαν με τον Μπάμπη Καρβέλη, είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Κώστα Γιαννακόπουλου και δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Τελικά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, μένοντας στο ισόπαλο σκορ.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου «εκθρόνισε» την κάτοχο του τροπαίου, παρότι δεν είχε ανάλογη απόδοση με τον πρώτο αγώνα. Ο Ταξιάρχης Γούλας πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, ενώ νωρίτερα ο Άγγελος Παχής είχε προσπάθεια στο δοκάρι. Εν συνεχεία έγινε καλή διαχείριση και διατηρήθηκε εύκολα η πρόκριση χάρης στο 2-0 του πρώτου ματς.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με συνολικό 3-1 υπέρ τους και αντιμετωπίζουν στην επόμενη φάση σε διπλούς ημιτελικούς τον Αίολο. Οι περυσινοί κυπελλούχοι θα προετοιμαστούν εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στην Κρέντη.

Πήγε στο γήπεδο ο κόσμος
Το δεύτερο ματς ανάμεσα σε Ποταμιά και Μυρίκη προσέλκυσε αρκετό φίλαθλο κόσμο χάρης και στις αρκετά καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το μεσημέρι της Κυριακής.


Απέναντι στον Αίολο
Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου θα τεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά του κυπέλλου με τον πρωταθλητή Αίολο.

Δυναμωμένη μεσοεπιθετικά


Ο τεχνικός της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας άρχισε στο βασικό σχήμα τους επιθετικογενείς Δημήτρη Ζαλοκώστα(Φωτογραφία αριστερά), Λάμπρο Φλωράκη(Φωτογραφία κέντρο) και τον αμυντικό Γιώργο Γκορόγια(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στον πρώτο προημιτελικό. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας άρχισε βασικός, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι: Χριστόδουλος Μισύρης και Κώστας Πολυμερόπουλος.

Προσανατολίζεται στο πρωτάθλημα
Οι Μεγαλοχωρίτες που ήταν οι περυσινοί κυπελλούχοι στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ξεκίνησε ο Τάσιος


Η μοναδική αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα της Μυρίκης ήταν ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία), που ξεκίνησε αντί του Δημήτρη Γκορόγια. Ο δεύτερος μπήκε αλλαγή.

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο σε όλα το ημίχρονο
Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση. Ωστόσο οι αντίστοιχοι του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμη γκολ. Από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα.

Πήγε για..repeat


Η Μυρίκη παραλίγο να σημειώσει ξανά απευθείας κόρνερ ύστερα από αυτό του Χρήστου Λέρη στον πρώτο προημιτελικό. Αυτήν την φορά ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) εκτέλεσε από δεξιά, με την μπάλα να προσκρούει στην οριζόντια δοκό του Στέλιου Μεριγκούνη.


Με υπέροχο γκολ Γούλα


Την υπόθεση-πρόκριση ευκόλυνε για την Μυρίκη το γρήγορο γκολ. Ο Σάκης Τσιλίκας τροφοδότησε τον Ταξιάρχη Γούλα(Φωτογραφία), που ελίχτηκε εντός περιοχής και πλάγια, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», πραγματοποιώντας το 0-1. Πλέον οι Μεγαλοχωρίτες ήθελαν 4 γκολ για να προκριθούν.



Απόκρουση στην γραμμή


Η Ποταμιά άρχισε να ασκεί πίεση στην συνέχεια, έχοντας διπλή ευκαιρία με τον Μπάμπη Καρβέλη και τον Δημήτρη Ζαλοκώστα στο 35΄. Ισάριθμες προσπάθειες ανακόπηκαν από τα σώματα, ενώ το σουτ του πρώτου έδιωξε προ της γραμμής ο Γιώργος Μπουμπουρής(Φωτογραφία).


Ισοπαλία και στα δοκάρια


Στο 38o λεπτό ο δεξιός οπισθοφύλακας των «πορτοκαλί» Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) επιχείρησε σέντρα-σουτ, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Δόση και έφυγε άουτ.

«Απάντηση» με Μπάμπη


Οι τυπικά γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Μπάμπη Καρβέλη(Φωτογραφία), που πλάσαρε εύστοχα στο 41o λεπτό μετά το λάθος του Γιώργου Μαντέκα.
Λίγα λεπτά αργότερα θα μπορούσε να γίνει το 2-1, εάν ο Κώστας Γιαννακόπουλος έκανε την προβολή μετά την σέντρα του Δημήτρη Ζαλοκώστα.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Παχή από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη. Στην εξέλιξη της φάσης σουτ του Γούλα εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
15΄: Πάσα του Σαπούνη στον Φλωράκη, το αδύναμο σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
17΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Γούλα, που έκανε ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή και αριστερά και με υπέροχο δυνατό, σουτ το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη και κατέληξε στα δίχτυα «έγραψε» το 0-1.
35΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καρβέλης σούταρε και ο Μπουμπουρής έδιωξε προ της γραμμής, νέο σουτ του Ζαλοκώστα Δ. ανακόπηκε από α σώματα.
38΄: Ο Γιαννακόπουλος επιχείρησε σέντρα-σουτ από δεξιά, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Δόση και πέρασε άουτ.
41΄: Ο Καρβέλης έκλεψε μετά από λάθος του Μαντέκα και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Δόση(1-1).
44΄: Από μπαλιά του Καρβέλη, ο Ζαλοκώστας Δ. έκανε όμορφη προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, με τον Γιαννακόπουλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Β΄ Μέρος

Κακή ποιοτικά επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε συγκινήσεις. Οι ευκαιρίες που σημειώθηκαν ήταν πραγματικά ελάχιστες. Η Ποταμιά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ η Μυρίκη διαχειρίστηκε σωστά το ευνοϊκό για αυτή αποτέλεσμα.

Επίσημη πρεμιέρα για 3


Την πρώτη τους εμφάνιση με την Μυρίκη έκαναν οι: Βασίλης Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Τσιάμης(Φωτογραφία κέντρο). Ο πρώτος διανύει την 3η του θητεάι στην ομάδα. Για την Ποταμιά «ντεμπούταρε» ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία δεξιά).

Μόνο από Σταμούλη


Οι μοναδικές άξιες καταγραφής ευκαιρίες στην επανάληψη σημειώθηκαν από τον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία) στο 78΄ και στο 81΄. Το τελικό 1-1 ήρθε φυσιολογικά.

Οι καλύτερες φάσεις
78΄: Ο Μπουμπουρής έδωσε κάθετα στον Σταμούλη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
80΄: Μακρινό σουτ του Σταμούλη μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας, Καρβέλης, Τσάκνης, Λέρης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Καρβέλης, Κόγιας
Μυρίκη: Μπουμπουρής, Παχής

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι η Μυρίκη πέρασε δίκαια στην επόμενη φάση. Εμείς χάσαμε την πρόκριση από το πρώτο ματς, κάνοντας μια πάρα πολύ κακή εμφάνιση. Σήμερα προσπαθήσαμε, τουλάχιστον αποδείξαμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι. Δεν λαμβάνω υπόψιν το κύπελλο, αλλά την εικόνα μας σαν ομάδα, να μπορέσουμε να είμαστε λίγο πιο επιθετικοί, να παράγουμε περισσότερες φάσεις. Το γήπεδο είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα, όταν ερχόμαστε σε αυτό σίγουρα θα βελτιωνόμαστε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όχι μόνο οι δικοί μου ποδοσφαιριστές, αλλά γενικότερα όλοι οι παίχτες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Μυρίκη και ελπίζω εμείς μέρα με την μέρα να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε για το πρωτάθλημα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκριση απέναντι στην κυπελλούχο της περυσινής περιόδου και αξιόλογης ομάδας. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι σίγουρα πήγαμε στην διαχείριση και το αποτελέσματος. Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε παρότι προηγηθήκαμε ήλπιζα σε καλύτερη αντίδραση της ομάδας. Βέβαια αυτό ήταν ταυτόχρονα και ένα πολύ καλό μάθημα για να μπορούμε να ξέρουμε τι σημαίνει διαχείριση παιχνιδιών, των σκορ. Στην συνέχεια η αντίπαλη ομάδα παρότι προηγηθήκαμε ισορρόπησε το παιχνίδι, ισοφαριστήκαμε, κρατήσαμε αυτό που θέλαμε να κρατήσουμε, δημιουργηθήκαν κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να τις είχαμε τελειώσει και να έχουμε πάρει και το παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι η απόδοση δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, κρατάμε την πρόκριση και αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Οι δυνατότητες τις ομάδες είναι πολύ μεγαλύτερες, ελπίζουμε σε μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Βέβαια στην επόμενη φάση όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζουμε την ομάδα του Αιόλου, τον περυσινό πρωταθλητή. Είναι εξίσου ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, εξάλλου ο στόχος όπως έχουμε πει αρχικά είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, βασισμένα στην καλή απόδοση και στο καλό παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας, Φαρμάκης, Κόγιας, Γκορόγιας Γ., Σαπούνης, Καρβέλης(67΄ Τσάκνης), Φλωράκης(51΄ Κωστής), Ζαλοκώστας Δ.(51΄ Ζαλοκώστας Ι.)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Μπουμπουρής, Θεοχάρης(77΄ Ντότσικας), Παχής, Μαντέκας, Λέρης, Ζαχαράκης, Τάσιος, Γούλας(88΄ Τσιάμης), Σταμούλης, Τσιλίκας(46΄ Γκορόγιας Δ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος