Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Παίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Π.Α.Κ. 25-59

«Αεράτη» η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης σημείωσε την πρώτη της νίκη στους παίδες, επικρατώντας εύκολα εκτός έδρας με 25-59 των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, καθώς η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δυο ομάδων ήταν εμφανής.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη στην Αγριλιά Λαμίας, άρχισε στις 14:30 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(Ζ΄ Όμιλος).
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη έδωσαν το πρώτο τους φετινό παιχνίδι. Έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν μπορούσαν συνεπώς να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 9 πόντους. Οι Φθιωτοί(Απολογισμός 0 νίκες-1 ήττα) αποτελούν μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, όμως συλλέγουν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό του αγώνα και έφτασε πολύ άνετα στο πρώτο της «ροζ» φύλλο αγώνος. Με 17 πόντους έκλεισε την συνάντησε ο Λάμπρος Τσιώλης. Οι Ευρυτάνες έφτασαν τους 3 βαθμούς(1 νίκη-1 ήττα) και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς μπορούν να διεκδικήσουν την 2η θέση.
Η Ευρυτανική Ακαδημία. θα υποδεχτεί την ερχόμενη(3η) αγωνιστική στις 8 Οκτωβρίου τον Άρη Σπερχειάδας, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αγωνίζονται την ίδια ημέρα εκτός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας.

Γονείς κατά πλειοψηφία
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν μόλις 20 θεατές. Η πλειοψηφία αυτών ήταν συγγενικά πρόσωπα των αθλητών.


Εκτός αποστολής
«Ευχάριστο πονοκέφαλο» είχε ο προπονητής της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος. Μάλιστα «έκοψε» 4 αθλητές από την 12αδα. Πρόκειται για τους: Νίκο Τόλη, Κώστα Ντότσικα, Γιάννη Μοτσιόλα και Γρηγόρη Παπαϊωάννου.

Κανείς διψήφιος


Πλησίασε τους 10 αλλά για έναν δεν τα κατάφερε ο πρώτος σκόρερ των ΑΣΕ Μπούκαλη Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου(Φωτογραφία), ο οποίος έβαλε 9 πόντους. Στους 4 σταμάτησε ο Κώστας Αθανασίου.

Νέος ρέφερι


Δίπλα στον εκ των κορυφαίων ρέφερι της ΕΣΚΑΣΕ Αλέκο Κοτσιμπό αγωνίστηκε ο νεαρός Μάρκ Κιαφγοβάντα(Φωτογραφία). Έχει μάλιστα αγωνιστεί ενάντια στην Ευρυτανική ομάδα με τον Έσπερο Λαμίας.

Οι 4..Παπαγεωργίου
Η κάθε ομάδα είχε από δυο αθλητές με το επώνυμο Παπαγεωργίου στην σύνθεση της.

Προπονητής ο Πιτσιλιώνης

 












Τους παίδες των ΑΣΕ Μπούκαλη καθοδηγεί ο Φώτης Πιτσιλιώνης(Φωτογραφία Αριστερά). Τον αγώνα παρακολούθησε και ο προπονητής του ανδρικού τμήματος που αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ Γιώργος Στεργίου(Φωτογραφία Δεξιά).

Ματς λιγότερο
Δυο παιχνίδια λιγότερα θα δώσει η κάθε ομάδα του ομίλου, καθώς η Μούτα Δομοκού δεν συμμετέχει τελικά και φέτος στην διοργάνωση.

Ίδιος πρωταγωνιστής


Και σε αυτό το παιχνίδι ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα της Ευρυτανικής ομάδας. Είχε 17 πόντους, ενώ δυο λιγότερους πέτυχε ο Αποστόλης Νούλας.

Καινούργια πρόσωπα


Για τους Καρπενησιώτες την πρώτη τους φετινή εμφάνιση έκαναν οι: Σεραφείμ Μπίκας(Φωτογραφία αριστερά), Λευτέρης Ευαγγελοδήμος(Φωτογραφία κέντρο) και Ευθύμης Γραμματίκας(Φωτογραφία δεξιά). Κανείς ωστόσο δεν σκόραρε.

Κανένα 3ποντο
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πως δεν επετεύχθη ούτε ένα τρίποντο(!).

Με «αιφνιδιασμούς» του Νούλα














Με τον Γρηγόρη Τάσιο να μοιράζει ασίστ και τον Αποστόλη Νούλα να σκοράρει στον «αιφνιδιασμό» η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 0-14. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 6-18 υπέρ της. Ο Λάμπρος Τσιώλης πέτυχε 2ποντο, ενώ ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) με 3 συνεχόμενα σουτ 2 πόντων έκανε το 0-8. Ο Λάμπρος Τσιώλης με τον ίδιο τρόπο δυο φορές και ενδιάμεσα με ένα 2ποντο ο Γρηγόρης Τάσιος «έγραψαν» το 0-14. Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Κώστα Αθανασίου(Φωτογραφία δεξιά). Ο Γρηγόρης Τάσιος και ο Αλέξης Τιμπλαλέξης ανέβασαν το σκορ στο 5-16. Εκ νέου ο Τάσιος με σουτ 2 πόντων και ο Τιμπλαλέξης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 6-18, με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος.
Ο Γρηγόρης Τάσιος των φιλοξενούμενων σταμάτησε προσπάθεια του Βασίλη (Π) Παπαγεωργίου των Λαμιωτών.




Δίχως σταματημό


Και στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε η ανωτερότητα της Π.Α.Κ., η οποία προηγήθηκε με 12-33. Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 6-15.  Ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία) με σουτ 2 πόντων, ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές και ο Κώστας Αθανασίου με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν το 7-21. Ερμής Καραμπάς, Αποστόλης Νούλας και Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου ήταν εύστοχοι για 2(9-25). Με 2ποντο του Ερμή Καραμπά και δυο συνεχόμενα του Αποστόλη Νούλα το σκορ ανέβηκε στο 9-31. Ο Γιώργος Καραθάνος ήταν εύστοχος για 2, «κλείνοντας» ένα σερί 0-8 για το 9-33. Με 1/2 βολές του Βασίλη (Ν) Παπεωργίου, 1/2 βολές του Βασίλη Γκούμα και 1/2 επίσης του Βασίλη (Ν) Παπαγεωργίου οι Φθιωτοί διαμόρφωσαν το 12-33.


Αυξήθηκε και άλλο η διαφορά


Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου ολοκλήρωσε την 3η περίοδο μπροστά στο σκορ με 19-47 μετά από ένα επιμέρους 7-14 σε αυτό το δεκάλεπτο. Όπως τελείωσαν..άρχισαν τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, καθώς ο Παναγιώτης Γεωργούσης και ο Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου με 1/2 βολές ο καθένας «έγραψαν» το 14-33. Λάμπρος Τσιώλης, Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία), Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου και Ερμής Καραμπάς έβαλαν από ένα δίποντο(16-39). Ο Λάμπρος Τσιώλης ανέλαβε δράση και πέτυχε καλάθι για το 16-41, ενώ ο Βασίλης (Π) Παπαγεωργίου ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές που εκτέλεσε(17-41). Ο Τσιώλης με 1/2 βολές και δυο σερί 2ποντα «έγραψε» το 17-46, ενώ ο Οδυσσέας Παπαγεωργίου με 1/2 βολές και ο Βασίλης (Π) Παπαγεωργίου με 2/2 βολές σημείωσε το 9-47.


Έφτασε στο +34


Το πρώτο της «ροζ» φύλλο πανηγύρισε πανηγυρικά στο φινάλε η Ακαδημία, αφού έφτασε την διαφορά στο +34 για το 25-59. Το επιμέρους σκορ του 4ου δεκαλέπτου ήταν ξανά «νταμπλ» και συγκεκριμένα 6-12. Αποστόλης Νούλας, Γιώργος Καραθάνος και Κώστας Παπαγεωργίου με σουτ 2 πόντων έκαναν το 19-53. Ο Βασίλης (Ν) Παπαγεωργίου, ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος με τον ίδιο τρόπο το 23-55. Το τελικό 25-59 διαμορφώθηκε 2ποντο του Γρηγόρη Τάσιου, γκολ-φάουλ του Παναγιώτη Γεωργούση και καλάθι 2 πόντων του Οδυσσέα Παπαγεωργίου.
Ο Θωμάς Τσιαμάκης των νικητών έκοψε προσπάθεια του αντιπάλου του Ζαφείρη Λιάσκα.


Το καθιερωμένο Π.Α.Κ.
Μετά την λήξη του παιχνιδιού οι νικητές φώναξαν ως είθισται το όνομα της ομάδας τους.


Τα δεκάλεπτα
6-18, 12-33, 19-47, 25-59

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου Β.(Π) 3, Αναγνωστόπουλος 2, Γεωργούσης 3, Γκούμας 1, Αθανασίου 4, Παπαχρήστος Κ., Τιμπλαλέξης 3, Λιάσκας, Παπαγεωργίου Β.(Ν) 9, Παπαχρήστος Ρ.

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου Κ. 2, Καραμπάς 8, Καραθάνος 6, Νούλας 15, Μπίκας, Τσιώλης 17, Ευαγγελοδήμος, Γραμματίκας, Τσιαμάκης, Τάσιος 8, Καραγιάννης, Παπαγεωργίου Ο. 3

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός& Μαρκ Κιαφγοβάντα(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής& Κώστας Κονδυλόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος