Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 64-75

Την «έκπληξη» προσπάθησε να κάνει η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, γνωρίζοντας στο φινάλε την ήττα με 64-75 από τον δυνατό Έσπερο Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστική του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, αρχίζοντας στις 3.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου «λύγισε» στο τέλος, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν αρκετά ανταγωνιστική απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, με τον τραυματισμό του εκ των κορυφαίων Λάμπρου Τσιώλη να είναι κομβικής σημασίας. Η Ακαδημία έχει μια νίκη και τρεις ήττες και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης. Με 23 πόντους(1 ποντο) έκλεισε το ματς ο Αποστόλης Νούλας.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη σημείωσε την πιο δύσκολη νίκη του, κάνοντας το τρία στα τρία και βρισκόμενος κοντά στην πρωτιά του ομίλου. Διαθέτει ταλέντο και ποιότητα στις υποδομές του. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι ήταν αρκετά καθοριστικός, έχοντας 21 εύστοχους πόντους.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. στις 19 Νοεμβρίου θα παίξει εκτός έδρας με την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ ο Έσπερος θα υποδεχτεί τον Άρη Σπερχειάδας.

Περίπου 80
Την αναμέτρηση του εφηβικού παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές. 


Τελείωσε τα εντός
Αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της Ακαδημίας, που έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σπερχειάδα και την Αναγέννηση.

Βελτιωμένη εικόνα
Πολύ καλή παρουσία για το συγκρότημα του Φώντα Ζαχαρόπουλου. Σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την εκτός έδρας αναμέτρηση, που γνώρισε την βαριά ήττα με 81-28.

Σταθερά 1ος σκόρερ


Για τους γηπεδούχους ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) πρώτευσε ξανά στο σκοράρισμα, έχοντας 23 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ακολούθησε με 20 και δυο εύστοχα τρίποντα ο Λάμπρος Τσιώλης.

«21αρης» ο Ζερντίτσκι


Όσον αφορά τους Λαμιώτες ο σέντερ Αλέξανδρος Ζερντίτσκι(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 21, με δεύτερο τον Αποστόλη Θεοφανόπουλο, που είχε 18.

Αήττητος ο Έσπερος
Το 3 στα 3 έκανε ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη, που «χρωστά» και ένα ματς με την Αναγέννηση.

Τραυματίας ο Τσιώλης


Ο δεύτερος σκόρερ της Π.Α.Κ. Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) τραυματίστηκε ελαφρώς στην 4η περίοδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Καλύτερα ο Έσπερος














Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 13-22. Σκόραραν για τους γηπεδούχους οι: Κώστας Ντότσικας, Λάμπρος Τσιώλης, Αποστόλης Νούλας με 2ποντα, Λάμπρος Τσιώλης με 3ποντο και 2ποντο και Αποστόλης Νούλας με νέο καλάθι. Για τον Έσπερο το δρόμο προς το καλάθι βρήκαν οι: Αλέξης Γαληρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά, 6 πόντοι), Αποστόλης Θεοφανόπουλος(Φωτογραφία δεξιά, 9 πόντοι), Χρήστος Ντόου(1 πόντος), Αλέξανδρος Ζερντίτσκι(4 πόντοι) και Γιώργος Ψυχούλης(2 πόντοι).

Μικρή η διαφορά


Με ένα επιμέρους 15-12 στην δεύτερη περίοδο η Π.Α.Κ. μείωσε στους 6(28-34). Τα καλάθια της πέτυχαν οι: Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία, 3 2ποντα), Λάμπρος Τσιώλης(2ποντο), ενώ 7 πόντους με δυο δίποντα και ένα τρίποντο σημείωσε ο Αποστόλης Νούλας. Για την ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη σκόραραν οι: Αλέξανδρος Ζερντίτσκι(5 πόντοι), Χρήστος Ντόου(3ποντο και 1 βολή), Γιώργος Ψυχούλης(1 πόντος) και Αδαμάντιος Διαμάντης(2 πόντοι).

Σε ίδια επίπεδα


Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 45-51 υπέρ του Εσπέρου. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-17. Ο Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία αριστερά) με τρίποντο, ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 6 πόντους, ο Γιώργος Καραθάνος με δυο πόντους και ο Κώστας Ντότσικας με 4 πόντους σκόραραν για την ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου. Τους 17 πόντους των Λαμιωτών έβαλαν οι: Χρήστος Ντόου(Φωτογραφία κέντρο, τρίποντο, δίποντο και μια βολή), Γιώργος Ψυχούλης(Φωτογραφία δεξιά, δίποντο), από ένα δίποντο οι: Αλέξανδρος Ζερντίτσκι και Αποστόλης Θεοφανόπουλος, ενώ ο Αδαμάντιος Διαμάντης σκόραρε με δίποντο και τρίποντο.

«Χαμογέλασαν» οι Φθιωτοί


«Δραματική» ήταν η τελευταία περίοδος. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε, όμως επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Λάμπρου Τσιώλη. Με ένα επιμέρους 19-24 ο Έσπερος παρέμεινε αήττητος για το τελικό 64-75. Για τους «πράσινους» διχτάκι βρήκαν οι: Λάμπρος Τσιώλης(Ένα δίποντο και ένα τρίποντο), Αποστόλης Νούλας(10 πόντοι), Γιώργος Καραθάνος και Κώστας Ντοτσικας με δίποντα. Οι πόντοι των νικητών επετεύχθησαν από τους: Αποστόλη Θεοφανόπουλο(8), Αδαμαντίου Διαμάντη(2, Φωτογραφία), Αλέξανδρο Ζερντίτσκι(10) και Αλέξη Γαληρόπουλο(4).

5 ο «Ντο»


Με 5 φάουλ αποβλήθηκε ο μαχητικός Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία) των Ευρυτάνων.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 28-34, 45-51, 64-75

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου 3(1), Σβερώνης, Καραντάνας, Νούλας 23(1), Μπίκας, Τσιώλης 20(2), Γραμματίκας, Τόλης, Καραθάνος 10, Ντότσικας 8, Μπακατσιάς, Καραγιάννης

Έσπερος (Γιάννης Σοφογιάννης): Ντόου 10(2), Ψυχούλης 5, Ζαρκαδούλας, Κατσιούνης, Ευθυμίου, Θεοφανόπουλος 18, Γαληρόπουλος 10, Μεμάι, Ζερνίτσκι 21, Σακκάς, Διαμαντής 9(1), Αναστασόπουλος

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Λερογιάννης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος