Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τι αναφέρει η προκήρυξη του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος


Στις 27 Μαρτίου  λήγει η προθεσμία υποβολής η κοινοποίηση των κυπελλούχων ομάδων από τις ΕΠΣ-μέλη στην ΕΠΟ. Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής σύμφωνα με το άρθρο 3(παρ. 2), η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει , στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω. Η διοργάνωση ξεκινά την Τετάρτη 11 Απριλίου. Δεν υπάρχει κάποια κύρωση για μη δήλωση συμμετοχής.
Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ..
Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ΄ Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ..
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο
δεν παραμένει στην Κατηγορία.