Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 52-68

Σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με νεανικό χαρακτήρα ο Άτλαντας συνέχισε νικηφόρα, επικρατώντας με 52-68 του Πρωτέα Λαμίας.
Η συνάντηση διεξήχθη στο ΔΑΚ Λαμίας την Κυριακή 1 Απριλίου και άρχισε στις 1. Ήταν στα πλαίσια της 10ης  και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη «μάζεψε»  τη διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο και τερμάτισε το πρωτάθλημα με αξιόλογη εμφάνιση. Συμμετείχε στην κατηγορία αποκλειστικά με νεαρά παιδιά. Εκπληκτική παρουσία για τον Βάϊο Τσανή, ο οποίος σημείωσε τους 42(3 3ποντα) από τους 52 πόντους. 
Ο Άτλας υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Λερογιάννη πήρε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα με πολύ όμορφο μπάσκετ. Αρκετά νέα παιδιά πήραν το «βάπτισμα του πυρός» με το ανδρικό τμήμα και το πρόσημο ήταν αν μίτοι άλλο θετικό. Μόλις δυο άνδρες αγωνίστηκαν με τους φιλοξενούμενους. Πρώτευσε στο σκοράρισμα με 18 και 1 εύστοχο 3ποντο ο Δημήτρης Σεριανάι, μέλος της μικτής παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.
Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα στην τελευταία θέση με 8 πόντους, μη καταφέρνοντας να πάρουν κάποια νίκη(8 ήττες). Ο Γυμναστικός έφτασε τους 13 βαθμούς(6 νίκες-1 ήττα) και «χρωστά» το εξ αναβολής εκτός έδρας ματς με τα Φάλαρα.

Κέρδος οι «μικροί»
Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν με 10 αθλητές στη Λαμία, εκ των οποίων μόλις δυο ήταν «μεγάλοι». Τα νεαρά παιδιά κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Έκαναν πρεμιέρα
















Οι αθλητές της παιδικής ομάδας Κώστας Μπουμπουρής, Βασίλης Μπίκας, Αουρέλ Ελεζάι και Γιώργος Δροσίνης έκαναν ντεμπούτο και με την ανδρική ομάδα.

Προπονητής-παίχτης
Τους νικητές καθοδήγησε ο Δημήτρης Λερογιάννης με βοηθό τον Πρόεδρο Γιάννη Μπουμπουρή, καθώς απουσίαζε ο Άγγελος Σαμαντάς.

Εκπληκτική παράσταση Τσάνη


Ο Βάϊος Τσανής(Φωτογραφία) πρώτος σκόρερ του ομίλου ξεχώρισε για ένα ακόμη παιχνίδι, σημειώνοντας 42  πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ο Γιώργος Σκονδρογιάννης έβαλε 6(1 3ποντο). Απουσίαζε ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Ορφανίδης.

Τελευταίο του Πρωτέα
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη ολοκλήρωσε την πορεία του στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη. Αγωνίστηκε αποκλειστικά με νεαρά παιδιά, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Στου 18 ο Δ. Σεριανάι














Για τους νικητές ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 18 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Ακολούθησε με 14 ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία δεξιά).

«Αφεντικό» ο Άτλας
Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή της συνάντησης και βρέθηκαν μπροστά στο πρώτο 10λεπτο με 10-18.

Φάνηκε εύκολο
Σε «περίπατο» μετέτρεψαν οι φιλοξενούμενοι το παιχνίδι, καθώς με ένα επιμέρους 9-20 στην δεύτερη περίοδο έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 19-39.

Στο +23 ο Γ.Σ.Α.
Η ομάδα του Καρπενησίου συνέχισε να αποδίδει όμορφο μπάσκετ και έφτασε σε διαφορά 23 πόντων(30-53). Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη πέτυχε ένα11-14 υπέρ της στην τρίτη περίοδο.

Μείωση γηπεδούχων
Οι μικροί του Νώντα Μπλούχαρη μείωσαν για το τελικό 52-68, έχοντας ένα παραγωγικό 22-15 για αυτούς στο τελευταίο κομμάτι της συνάντησης.

Τα δεκάλεπτα
10-18, 19-39, 30-53, 52-68

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Ράρρας, Σκονδρογιάννης 6(1), Τσέτσος , Τσιμπούρης, Ζαλαώρας 3(1), Αποστολόπουλος, Τσανής 42(3), Καραβάς, Κουρέλης, Νικολόπουλος 1

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 6, Κάππας 3, Σεριανάι Κ. 7, Σεριανάι Δ. 18(1), Μήτσιος 14, Ελεζάι 4, Οσμενάι 5, Μπουμπουρής, Δροσίνης Γ. 2, Λερογιάννης 9

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Βαγγέλης Δέδες-Αναστάσιος Κανδηλάρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)










Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής