Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Παμπαίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Π.Α.Κ. 69-39

Τα ανώτερα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη επιβλήθηκαν εύκολα με 69-39 της φιλότιμης Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
To ματς διεξήχθη τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου στο κλειστό των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη και άρχισε στις 12. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη αποτελούνταν από αθλητές γεννημένους το 2004. Έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, ξεχωρίζοντας από τα πρώτα λεπτά, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Μυωσόγλου και Σακκάς πέτυχαν από 12 πόντους. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε το 2 στα 2, έχοντας νικήσει δυο ημέρες πριν τον Άρη Σπερχειάδας και αποτελεί το βασικό φαβορί του ομίλου.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου υπέπεσε σε αρκετά λάθη, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν δυνατότερο αντίπαλο. Παρόλα αυτά προσπάθησε και στο φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά βελτιωμένη. Ελαφρυντικό ότι έπαιζε και με μικρότερους ηλικιακά παίχτες. Με 13 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Βαγγέλης Μπόνιας.  Η Ακαδημία έχει πλέον μια νίκη και δυο ήττες.
Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής την Κυριακή 15 Απριλίου τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αγωνίζονται εκτός έδρας, στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Πρωτέα Λαμίας. Η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Άρη Σπερχειάδας.

Φαβορί στον όμιλο
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη πέρυσι έχασε την πρωτιά στην ισοβαθμία από τον Άτλαντα, όμως φέτος φαντάζει ικανή για να το πετύχει αυτό.

Επιθετική πολυφωνία
Για τους γηπεδούχους από 12 πόντους σημείωσαν οι: Σακκάς και Μωυσόγλου, ενώ άλλοι δυο αθλητές ήταν διψήφιοι.

Ξεχωρίζει ο Μπόνιας


Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) ήταν πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού και της Π.Α.Κ. φυσικά με 13 πόντους. 8 για τον Γιώργο Ντότσικα.

Εύκολα τα Μπούκαλη
Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-9, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Με ένα «ντάμπλ» επιμέρους 18-9 έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά 21 πόντων(39-18).

Στο τελικό +30
Ακόμη πέντε πόντους ανέβασε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη. Έχοντας ένα επιμέρους 15-10 σημείωσε το 54-28. Στην τελευταία περίοδο με ένα επιμέρους 15-11 οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ματς στο τελικό 69-39.

Τα 8λεπτα
21-9, 39-18, 54-28, 69-39

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Γαλάνης, Στεφανής, Γεωργούσης 10, Οικονόμου 3, Μυωσόγλου 12, Αντωνόπουλος 2, Κουλαρμάνης 2, Θεοδωρόπουλος 6, Καραστάθης 4, Παπαδήμας Π. 11, Σακκάς 12, Καραγεώργος, Παπαδήμας Κ. 7

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Υφαντής, Φυσέκης, Παλαιολόγος, Γραβάνης, Κοκοτίνης, Κότσιεβ 4, Μαυραγάνης 3, Κρίκας 6, Κουδουνάς, Ντότσικας 8, Τσακνιάς 5(1), Μπόνιας 13

Διαιτητής: Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Καλαντζής(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




Πηγή: panevrytaniki.wordpress.com, eviabasket.gr