Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου


Στο Καρπενήσι διεξάγεται αυτές τις ημέρες(25-28 Ιουνίου) το καλοκαιρινό καμπ της ΕΠΟ ποδοσφαιριστών γεννηθέντων 2004 με την ονομασία «Training The Future». Tο καμπ της Προ-Εθνικής Κ14 υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Στρατηγικής Ανάπτυξης των Εθνικών Ομάδων.
Η αποστολή διαμένει στο Hotel Spa Montana και συμπεριλαμβάνονται σε αυτή 44 ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, συν δυο από τον νομό μας(Θα αναφερθούμε σε αυτούς σε νέο ρεπορτάζ), λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προπονητικών προγραμμάτων. Μάλιστα οι 36 είναι μέλη μικτών ομάδων ενώσεων και αγωνίζονται αποκλειστικά σε ερασιτεχνικούς συλλόγους.
Την ευθύνη για την εκπαίδευση έχουν ο Ευρυτανικής καταγωγής τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΟ Χαράλαμπος Ζελενίτσας και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Γεωργόπουλος, Θοδωρής Ελευθεριάδης και Στέφανος Αϊβαλιώτης.
Ξεχωρίζει η παρουσία του Ζήση Βρύζα, τεχνικού διευθυντή των Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε πρωινή και απογευματινή προπόνηση την Τρίτη 26 Ιουνίου, απογευματινή προπόνηση την Τετάρτη(27/6) και πρωινή προπόνηση την Πέμπτη(28/6), όλες στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας του Προυσού.
Κοντά στην αποστολή βρίσκεται το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας, προεξέχοντας του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα, μέλος της επιτροπής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ.
Το «Training the future» αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της ΕΠΟ που έχει ως στόχο την εκπαίδευση, εκγύμναση και ενημέρωση Ενωσιακών προπονητών και νεαρών παικτών κάτω των 14 ετών. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές,  που προέρχονται από ερασιτεχνικά σωματεία, να αναδείξουν στις δεξιότητές τους και να μπουν στον προθάλαμο των Εθνικών Ομάδων.























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος