Στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ, ο πρόεδρος του ΑΟ Δάφνη Βόλου Ιωάννης Τσάτσος, με τη νομική ιδιότητά του εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι το να εγγραφούν τα σωματεία και οι αθλητικοί σύλλογοι στο σχετικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, αλλιώς ο κίνδυνος να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα οικεία πρωταθλήματα είναι ορατότατος!
Tο «Μagnesiasports» μίλησε με τον Γιάννη Τσάτσο, που τόνισε πρώτα απ’ όλα ότι η εγγραφή στο Μητρώο αλλά και η επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2022 είναι απαραίτητη για όλους τους συλλόγους, ανεξαρτήτως αθλήματος ή αθλημάτων που καλλιεργούν! Δεν αφορά μόνο το ποδοσφαιρο, δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Αφορά τους πάντες και τα πάντα!
Βασικά στοιχεία και απαντήσεις από εκεί και πέρα είναι τα εξής:
-Η επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2022 πρέπει να γίνει μέχρι και 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους για όσους συλλόγους είχαν εγγραφεί το 2021.
-Αυτοί που είχαν εγγραφεί τα προηγούμενα έτη αλλά για το 2021 αμέλησαν να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων, θα πρέπει να γίνει όλη η διαδικασία από την αρχή.
-Όταν πρόκειται για πρώτη φορά εγγραφή για το 2022, η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικαιολογητικών γίνεται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε στις 15 Απριλίου. Ο δεύτερος κύκλος άνοιξε στις 6 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.
«Όταν λέμε κύκλο εννοούμε υποβολή, έλεγχο και αξιολόγηση της αίτησης. Αν πάει 30 Σεπτεμβρίου και κάποιος υποβάλλει την αίτηση, δεν σημαίνει ότι θα ενταχθεί στο Μητρώο, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ελεγχθεί κιόλας» επισημαίνει ο κ. Τσάτσος.
-Η αξιολόγηση των αιτήσεων του δευτέρου κύκλου λήγει στις 30 Νοεμβρίου για συμπλήρωση στοιχείων, με δικαίωμα επαναυποβολής της αίτησης τρεις φορές.
Αν δεν κάνει κανείς τίποτε από όλα αυτά;
«Αίρεται αυτοδικαίως η ειδική αθλητική αναγνώριση. Άρα δεν θα μπορεί να πάρει μέρος σε πρωταθλήματα. Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη αυτό, αλλά από τη νέα χρονιά πιθανότατα αυτό θα ισχύσει. Δεν ξέρουμε όμως πώς θα λειτουργήσει, αλλά αναμένεται να γίνει εκκαθάριση του Μητρώου και ενημέρωση από τη ΓΓΑ προς Ομοσπονδίες» αναφέρει ο κ. Τσάτσος.
«Χάνουν χρήματα»
«Κάθε σωματείο παίρνει 2500 ευρώ με την εγγραφή του και με βάση τον αριθμό των σωματείων γίνεται η κατανομή του ποσού που προκύπτει από τη φορολόγηση του στοιχήματος» αναφέρει επίσης ο Βολιώτης νομικός. Άρα με λίγα λόγια, όσοι δεν εγγράφονται ή δεν επικαιροποιούν τα στοιχεία των συλλόγων, χάνουν χρήματα.
Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Τσάτσος, πλέον τα σωματεία δεν αδιαφορούν. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει τεθεί το θέμα μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα, είτε πρόκειται για τοπικά είτε πρόκειται για εθνικές διοργανώσεις.
Πηγή: www.magnesiasports.gr