Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Αίολος-Ελλοπιακός 1-2

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμη ματς ο Αίολος που ηττήθηκε δύσκολα με 1-2 μέσα στο Καρπενήσι από τον Ελλοπιακό, ο οποίος «καίγονταν» για το τρίποντο ανόδου στην 3η εθνική.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/6) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και ζέστη, παρουσία περίπου 100 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μη έχοντας και βαθμολογικό κίνητρο, άλλα και άγχος έκανε μια νέα πολύ καλή εμφάνιση στο μίνι πρωτάθλημα δυσκολεύοντας αρεστά τον αντίπαλο. Παρότι οι πρωταθλητές Ευρυτανία έμειναν πίσω στο σκορ στο 24΄, ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 40΄ ισοφάρισε σε 1-1. Στο δεύτερο μέρος σε μια αδράνεια της άμυνας στο 61΄ ήρθε το 1-2, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα και για οφσάιντ. Οι Ευρυτάνες πάλεψαν για την ισοφάριση και τον βαθμό γοήτρου μέχρι το 93΄ έχοντας 2-3 καλές στιγμές.

Ο Ελλοπιακός του Σωτήρη Παπαναστασίου ήθελε οπωσδήποτε την νίκη, για να πανηγύρισει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και είχε αρκετό άγχος και πολλά λάθη στο παιχνίδι τους. Οι πρωταθλητές Βοιωτίας προηγήθηκαν στο 24΄ με ένα έξοχο γκολ του Βασίλη Ριζαϊ, ενώ αν και ισοφαρίστηκαν, βρήκαν το γκολ νίκης στο 61΄ με τον φορ Κώστα Σπανό. Στο 0-0 είχαν ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ στο 20΄ με τον Ηλία Τσέλλο.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου, φτάνοντας τους 12 βαθμούς, ενώ ο Αίολος τερμάτισε 7ος χωρίς πόντο, αλλά με αρκετά καλές εμφανίσεις και βελτιωμένη παρουσία σε σχέση με την περσινή συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Την άνοδο κέρδισαν Νέα Αρτάκη, Ελλοπιακός και ΠΑΣ Κόρινθος.

 

Η κερκίδα των Βοιωτών

Περισσότεροι από 50 εκδρομείς ταξίδεψαν στο Καρπενήσι, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Συνολικά τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές, με τους φιλάθλους της πόλης του Καρπενησίου να δίνουν ένα ακόμη βροντερό «απών» παρά τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις της πρωταθλήτριας ομάδας του νομού μας.

 



Πανό Ελλοπιακού

Οι φίλοι του Ελλοπιακού τοποθέτησαν πανό στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου με το σήμα της ομάδας τους.

 


Οι 6....των 6

Νίκος Καρανάσιος, Ηλίας Καλύβας, Νίκος Σκοπέτος, Νίκος Καρακούσης, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Πιστιόλης έπαιξαν και στα 6 παιχνίδια των πρωταθλητών Ευρυτανίας στο μίνι πρωτάθλημα. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του Αιόλου Καρακούσης δεν απουσίασε από κανένα ματς όλης της αγωνιστικής περιόδου.

 

1ος σκόρερ του ομίλου 


 

Ο Κώστας Σπανός (Φωτογραφία) του Ελλοπιακού ήταν ο πρώτος σκόρερ του 6ου ομίλου με 6 τέρματα. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής σκόραρε στο 61΄ ενώ είχε πετύχει γκολ και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο στο ματς των μπαράζ Αίολος-Χαλκίδα (0-4).

 

Απουσία Κολώνια

Για τον Ελλοπιακό τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Ηλίας Κολώνιας. Αντίθετα επέστρεψε από τον ίδιο λόγο ο Σωτήρης Σεχάι.

 

Οι άλλοτε διοικητικοί του Βελουχίου

Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Μπάμπης Μουστερής της ΕΠΣ Φθιώτιδας που βρέθηκε στο Καρπενήσι με τον Γιάννη Καλοπήτα. Οι δυο τους ήταν διοικητικοί παράγοντες του Βελουχίου στην προσπάθεια συνένωσης ΑΠΟΚ και Ένωσης 2010 τη σαιζόν 2016-2017(Α΄ Ευρυτανίας)  και 2017-2018 (Γ΄ Εθνική).

 


Απώλεια ο Παχής

Ο Αίολος δεν είχε την διάθεση του για δεύτερο σερί ματς τον ποιοτικό μέσο Άγγελο Παχή. Αντίθετα επανήλθαν οι: Δημήτρης Ρούσσης, Αποστόλης Φούκας, Θωμάς Χαντζής και Κώστας Μπόνιας.

 

Καλύτερο πρόσωπο-Ίδιος απολογισμός

Στο φετινό μίνι πρωτάθλημα οι Ευρυτάνες βελτίωσαν κατά πολύ την περυσινή αγωνιστική τους παρουσία, παραμένοντας παρόλα αυτά ξανά χωρίς βαθμολογική συγκομιδή (6 ήττες και τέρματα 3-18 έναντι 0-26 των περυσινών). Δυο γκολ πέτυχε ο Άλεξ Μπακαλίδης και ένα ο Νίκος Καρακούσης.

 

Α΄ Μέρος

 

Ισόπαλο 45λεπτο

Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

 

Ακυρωθέν γκολ


 

Στο 20΄ ο Ηλίας Τσέλλος (Φωτογρφία) σκόραρε, αλλά μετά από αρκετή καθυστέρηση ο δεύτερος βοηθός κ. Γιοβάνης υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ,  ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων της φιλοξενούμενης ομάδας.

 



Εντυπωσιακό γκολ


 

Στο 24΄ ο Βασίλης Ριζάι (Φωτογραφία) έκανε την επέλαση από αριστερά και μετά από εντυπωσιακή κούρσα μπήκε στην περιοχή και με έξοχο διαγώνιο πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-1.

 





Ανάσες δροσιάς

Ο ρέφερι Δημήτρης Μαργιόλας στο 28΄ διέκοψε το ματς, ώστε οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δροσιστούν κάνοντας «Cooling Break».

 



Η τέχνη του σκοραρίσματος


 

Ο έμπειρος Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) δεν ξέχασε την τέχνη του σκοραρίσματος και στο 40΄ βρέθηκε σε θέση βολής από τα όρια της περιοχής και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ελλοπιακού έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Ο «Μπάκα» σκόραρε για 2ο σερί ματς.

 




Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Καρακούση, που σούταρε πάνω από την εστία του Κουτρούμπα.

14΄: Ο Σεχαϊ σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Ριζαϊ μπλόκαρε ο Καρανάσιος.

24΄: Εντυπωσιακή επέλαση του Ριζαϊ από αριστερά, που μπήκε μόνος στην περιοχή και με όμορφο διαγώνιο πλασέ στην αριστερή γωνία του Καρανάσιου πέτυχε το 0-1.

40΄: Ο Μπακαλίδης με όμορφο πλασέ από τα όρια της περιοχής στην αριστερή γωνία του Κοτρούμπα ισοφάρισε σε 1-1.

45΄+1΄: Ο Σεχάϊ σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Σπανού μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Αίολου.

45΄+2΄: Ο Ρεσβάνης σέντραρε από αριστερά και το γύρισμα του Χαντζή έφυγε σε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρανάσιου.

 

Β΄ Μέρος

 

Ανοιχτό ματς

Ανοιχτό ματς έγινε και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους μη έχοντας και το άγχος να παίζουν ελεύθερα και να δυσκολεύουν αρκετά τον αντίπαλο.

 

Το χρυσό γκολ ο Σπανός

Η Βοιωτική ομάδα πέτυχε το «χρυσό» γκολ ανόδου στο 61΄ ο Τζόρνταν με έξοχη μπαλιά έβγαλε τον Βασίλη Ριζαϊ τετ α τετ με τον Νίκο Καρανάσιο, ο φορ του Ελλοπιακού πλάσαρε ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην επαναφορά ο Κώστας Σπανός σκόραρε το 1-2.

 




Διαμαρτυρίες Αίολου

Οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσαιντ στην φάση του 61΄ στον πρώτο βοηθό Απόστολο Καλογριανίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή της απόφασης από την διαιτητική ομάδα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ο Σεχάϊ σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Σπανού έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

56΄: Σουτ του Καρακούση εκτός περιοχής απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ δύσκολα ο Κοτρούμπας.

61΄: Ο Τζόρνταν με εντυπωσιακή μπαλιά έβγαλε τον Ριζαϊ τετ α τετ με τον Καρανάσιο πλάσαρε ο τερματοφύλακας του Αίολου απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο Σπανός με σουτ στην κενή εστία έκανε το 1-2.

80΄: Ο Σεχάϊ σέντραρε από αριστερά και ο Τζόρνταν με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

81΄: Ο Πιστιόλης έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

82΄: Ο Τζόρνταν τροφοδότησε τον Σπανό, που από πλάγια δεξιά σούταρε δυνατά, με τον Καρανάσιο να αποκρούει εντυπωσιακά.

 

Πανηγυρισμοί με τον κόσμο τους

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ελλοπιακού πανηγύρισαν την νίκη τους μαζί με τους φιλάθλους τους.

 





Κίτρινες Κάρτες

Τσούκας, Χαντζής, Ευθυμίου, Λάμπρου, Ριζάϊ, Ρουπάκας

 

Διακριθέντες

Αίολος:  Μπακαλίδης, Καλύβας, Φούκας, Ρούσσης

Ελλοπιακός: Ριζάϊ, Τζόρνταν, Σεχαϊ, Σπανός, Τσέλλος

 

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Ο απολογισμός είναι μερικές φορές παράξενος, όταν μιλάμε στο αθλητικό κοινό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερη και εάν είχαμε περισσότερες λύσεις θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Νομίζω ότι ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, βάζοντας και τη νοοτροπία μέσα στο να έρθει κάποιος στο γήπεδο, να αναλάβει την ευθύνη που έχει, να δούμε πραγματικά τι έχουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο κάθε φορά και να καταλάβουμε την ταχύτητα του παιχνιδιού. Από πέρυσι νομίζω ότι η ομάδα έκανε βήματα μπροστά και εμείς που είμαστε μέσα στο γήπεδο και το βλέπουμε καταλαβαίνουμε ότι η Ελλοπία, μια ομάδα που σήμερα πήρε την άνοδο απέναντι στην ομάδα του Περάματος, την παίξαμε στα ίσια και δεν ήμασταν μόνο πίσω να διώχνουμε την μπάλα. Δημιουργήσαμε φάσεις, πετύχαμε γκολ, απλώς μερικές φορές η έλλειψη εμπειρίας και παραστάσεων δημιουργεί μερικά κενά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα οποία πραγματικά κανείς από εμάς δεν μπορεί να τα ελέγξει, ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, όση εμπειρία και να έχει κάποιος.  Αν αφήσεις τη δουλειά σου για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως εμείς, διότι έχουμε ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα, οι παραστάσεις και οι εμπειρίες είναι κάθε φορά καινούργιες. Από τα παιδιά είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά από το σημερινό παιχνίδι, αλλά και από το πρώτο ημίχρονο του προηγούμενου παιχνιδιού στο Ευπάλιο, καθώς και πως παίξαμε με την Κόρινθο, με τη Νέα Αρτάκη, με την Κορωνίδα που παίξαμε στα ίσια. Οι λεπτομέρειες δεν θα είναι με εμάς, είναι φυσικό. Είναι με αυτόν που έχει την εμπειρία, τη μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο γήπεδο, με την αυτοματοποιημένη ενέργεια, με τα περισσότερα παιχνίδια μέσα στην χρονιά, με την αντοχή στη δύναμη, με την αντοχή στην ταχύτητα. Συγχαρητήρια στην Ελλοπία, σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή πορεία να έχουν στη Γ΄ Εθνική. Κλείνοντας να δώσω μια ευχή, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Αίολο να συνεχίσουν και του χρόνου, όλες οι ομάδες που είναι στα μικρά πρωταθλήματα να συνεχίσουν αυτή την πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Ο επιμένων νικά και μακάρι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και στα παιδιά τα όνειρα που έχουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο στον νομό μας.»

 

Σωτήρης Παπαναστασίου (Ελλοπιακός): «Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Ελλοπίας, καθώς και για το Βοιωτικό ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα αισίως 10 μήνες παλεύει όλα τα παιχνίδια. Νομίζω ότι έκανε μια τέλεια χρονιά, ήταν πρωταθλήτρια στη Βοιωτία, έφτασε στον τελικό κυπέλλου με μια πολύ καλή ομάδα Γ΄ Εθνικής και κατάφερε στα μπαράζ να ανέβει, αφήνοντας έξω μια ομάδα από ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι έχει πιάσει το ταβάνι, το τρύπησε το ταβάνι και έχει βγει από πάνω. Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και σε όλους τους ανθρώπους που συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια στην ομάδα του Ελλοπιακού.»

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Σκοπέτος(72΄ Τσούκας), Μισύρης, Ρούσσης, Χαντζής, Καλύβας, Μπόνιας(67΄ Κοτρώνης), Φούκας, Παπανικολάου, Καρακούσης, Μπακαλίδης(67΄ Πιστιόλης)

 

Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κουτρούμπας, Δήμου(89΄ Αρκουδής), Σεχαϊ, Ευθυμίου, Τσέλλος, Λάμπρου, Ρεσβάνης, Σκουρτανιώτης, Σπανός, Ριζαϊ, Ρουπάκας(54΄Τζόρνταν)

 

Διαιτητής: Δημήτρης Μαργιόλας (ΣΔΠ Καρδίτσας)

1ος Βοηθός: Αποστόλος Καλογριανίτης (ΣΔΠ Καρδίτσας)

2ος Βοηθός: Γιώργος Γιοβάνης (ΣΔΠ Καρδίτσας)

 

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος