Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου


Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 5 στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη η ετήσια τακτική Γ.Σ. της Ενώσεως. Παρόντες ήταν από πλευράς ΕΠΣ οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Παναγιώτης Κολλημένος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Γιώργος Παπαδήμος,  Νίκος Δροσίνης, Γιάννης Μαντζιούτας και Δημήτρης Αθανασόπουλος, όπως και το επίτιμο μέλος Διονύσης Βονόρτας.

Επτά σωματεία, εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ είχαν δικαίωμα ψήφου και εκπροσωπήθηκαν από τους: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Αίολος), Δημήτρη Κολλημένο (Άγραφα), Μάκη Ζήκα (Φραγκίστα), Μπάμπη Ντόκα (Ραπτόπουλο) και Δημήτρη Αντωνίου (Ακαδημία), ενώ δεν είχαν εκπρόσωπο οι: Ποταμιά και ΠΑΟΚ. Παρόντες ήταν επίσης οι: Παναγιώτης Ρεσίτης (ΑΠΟΚ Βελούχι) και Γιάννης Φύκας (Τυμφρηστός), με τον τελευταίο να εισέρχεται στο νέο πρωτάθλημα.

Πραγματοποιήθηκε μια τρίωρη συζήτηση, με τους ανθρώπους των ομάδων και της ΕΠΣ να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την πορεία του τοπικού ποδοσφαίρου, που έχει φθίνουσα πορεία, καθώς οι ποδοσφαιριστές λιγοστεύουν εξ αιτίας του δημογραφικού προβλήματος του νομού, ο Δήμος Αγράφων παραμένει χωρίς γήπεδο με χόρτο, ενώ ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η μη εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ για το 2023. Επιπλέον ακούστηκαν αρκετές προτάσεις μεταξύ άλλων για τη δομή των Play Off, για τη χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος, την ένταξη ομάδων από τη γειτονική Φθιώτιδα, καθώς και για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του νομού μας στα Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική. Στο πλαίσιο αυτό,  αποφασίστηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου να διεξαχθεί νέα συνάντηση για το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου με συμμετοχή παραγόντων, προπονητών, διαιτητών και ποδοσφαιριστών, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, για να τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, που θα γίνει προσεχώς. 

Όσον αφορά τα της Γ.Σ. αποφασίστηκε οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2023-2024) να πραγματοποιηθούν έως τις 20 Αυγούστου και εν συνεχεία θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής με ή χωρίς Play Off και για τα ηλικιακά όρια. Γραμματέας της Γ.Σ. ήταν ο Δημήτρης Αντωνίου, ενώ εγκρίθηκαν ομόφωνα διοικητικός απολογισμός (17-10-2022 έως 31-12-2022), οικονομικός απολογισμός (17-10-2022 έως 31-12-2022) και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2024. Η ΕΠΣ δια στόματος Γιώργου Παπαντζίμα προτίθεται να «πριμοδοτήσει» οποιαδήποτε νέα ομάδα δημιουργηθεί, να βοηθήσει οικονομικά για μια ακόμη φορά τα σωματεία, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι δωρεάν. Στόχος της επίσης είναι η ενίσχυση των ακαδημιών και ειδικά των νέων παιδιών, ώστε να έρθουν στο ποδόσφαιρο, διατηρώντας τα κίνητρα τους ενεργά.

 


 









Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος