Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

H τελετή λήξης του κυπέλλου στο Καρπενήσι


Ιδανικό κλείσιμο (αγωνιστικής) σεζόν. Μετά το Ναύπλιο και το Final Four του πρωταθλήματος, πήρε σειρά το Καρπενήσι. Εκεί, στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, μεταφέρθηκε ο παλμός τού μπάσκετ με αμαξίδιο. Άτλας και Δωδεκάνησος διεκδίκησαν τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας, με την αθηναϊκή ομάδα να γίνεται κάτοχός του.

Ήταν όλοι εκεί. Οι παίκτες των δύο ομάδων πρόσφεραν όμορφο θέαμα. Βραβεύτηκαν γι’ αυτό. Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, όπως κι ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης, ήταν συνέχεια δίπλα μας. Οι τιμητικές πλακέτες, που έλαβαν από τα χέρια των Χάρη Περδίκη και Θανάση Βίγλα, αντίστοιχα, δεν ήταν καθ’ υποχρέωση, αλλά επειδή νιώθουμε πόσο κοντά μας είναι. Μην ξεχνάμε πως το Καρπενήσι φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι την Εθνική ομάδα, στο στάδιο της προετοιμασίας της.

 Ένα μεγάλο μπράβο στον Άτλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στη Δωδεκάνησο για τη συμμετοχή στους δύο τελικούς. Μπορεί να μην κατάφερε να κάνει δικό της έναν από τους δύο τίτλους που διεκδίκησε ως το τέλος, αλλά έφτασε στους τελικούς, αλλά πέτυχε σπουδαίες νίκες μέσα στη σεζόν, οπότε μόνο χειροκρότημα της αξίζει.

 Βεβαίως, ακόμα πιο μεγάλο είναι το μπράβο στον Άτλα, για την πορεία, για την προσπάθεια, για το γεγονός ότι επέστρεψε από ένα… φάιναλ φορ καταστροφής ακόμα πιο δυνατός. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, αλλά οι ατομικές διακρίσεις των Ζακ Μπλερ (MVP του τελικού) και Τάσου Κωνσταντινόπουλου (πρώτος σκόρερ τού τελικού), δεν πέρασαν απαρατήρητες. Αμφότεροι τιμήθηκαν από τον Αριστείδη Τασιό και τον Χρήστο Καλούδη, αντίστοιχα, ενώ το Κύπελλο στους τροπαιούχους έδωσε ο Χάρης Περδίκης.

Πηγή:  www.oseka.gr