Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Στις 18 Οκτωβρίου η έναρξη για τις γυναίκες του Καρπενήσι Futsal


H ΕΠΣ Σάλας απέστειλε στα σωματεία την προκήρυξη του Women΄s Futsal Championsip και του Women΄s Futsal Cup, στα οποία τη δεδομένη στιγμή έχουν δικαίωμα συμμετοχής 24 σωματεία, τα οποία είναι τα ακόλουθα: Αδέσποτος Αθηνών, ΑΕΚ, Αθήνα 90΄, Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου, Αμπελόκηποι, Αριάδνη, Ατρόμητος Αθηνών, Ατρόμητος Ελευσίνας, ΠΑΣ Γέρακα, Δόξα 2016, Εθνικό Λυκιάς, Α.Ο. Ζωή, Καρπενήσι Futsal, ΠΑΣ Λαμία, Νέο Ικόνιο, Ολυμπιακός Καλλιθέας, Παιανικός, Παλάς Λαγονησίου, Παναθηναϊκός, Πατίστα Καλαμάτας, Πόντιοι Δραπετσώνας, Προοδευτική, Τράχωνες και Φωστήρας Καισαριανής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 6 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου και οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων θα διεξαχθεί σε 1 ή 2 ομίλους, ενώ την πρόκριση θα πάρουν στην επόμενη φάση 8 σωματεία.

Από την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 η Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – «WOMEN’ S FUTSAL CHAMPIONSHIP» θα στελεχώνεται με δέκα (10) σωματεία, συνεπώς θα υπάρξει και υποβιβασμός σωματείων για τη δημιουργία της Β΄ Εθνικής.

Φέτος το πρωτάθλημα θα πραγματοποιείται σε 40 λεπτά (Δυο 20λεπτα καθαρού χρόνου).

Η ΕΠΣ Σάλας διεξάγει επίσης για πρώτη φορά και πρωταθλήματα Κ18, Κ16 και Κ14.

Στο πρωτάθλημα γυναικών λαμβάνει μέρος ξανά και το Καρπενήσι Futsal, που τερμάτισε πέρυσι 6ο, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της γρήγορης παραμονής και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού (Final 8). Η προετοιμασία αρχίζει στις 4 Σεπτεμβρίου.