Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Στις 22 Οκτωβρίου η έναρξη της Futsal League

 

Εστάλη στα σωματεία η προκήρυξη της Futsal League (Β΄ Εθνικής σάλας). Το πρωτάθλημα θα αρχίσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ενώ μια εβδομάδα πριν στις 15 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η Α΄ φάση του κυπέλλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση συγκρότηση δυο ομίλων την πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρουν οι 4 πρώτοι, ειδάλλως σε περίπτωση τεσσάρων ομίλων οι 2 πρώτοι. Την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία θα κερδίσουν δυο ομάδες.

Όλα τα σωματεία που μετέχουν στην κατηγορία υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με προπονητή διπλωματούχο, με δίπλωμα UEFA B FUTSAL ή NATIONAL C FUTSAL. Ειδικά και ΜΟΝΟ για τα σωματεία που εδρεύουν εκτός Αθηνών και για την περίοδο 2023-2024 μετέχουν για πρώτη φορά στη Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE, επιτρέπεται η παρουσία στον πάγκο διπλωματούχου προπονητή με δίπλωμα UEFA B (κλασικού ποδοσφαίρου).

Δικαίωμα συμμετοχής έχει το Καρπενήσι Futsal, καθώς και ακόμη 55 περίπου σωματεία , τα οποία για να αγωνιστούν θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.