Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

2o Sterea Run: Ενθουσίασε το «Κarpenisi Night Run»


Η πόλη του Καρπενησίου φιλοξένησε το Σάββατο 15 Ιουλίου το δεύτερο σταθμό του 2ου Sterea Run. Το «Karpenisi Night Run» αποτέλεσε γιορτή του αθλητισμού και του τουρισμού.

Έμπειροι αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, γονείς, μικρά παιδιά έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από μια θαυμάσια δρομική βραδιά που τους χάρισε ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας

Το «Κarpenisi Night Run» περιελάμβανε τρεις διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Mάρκου Μπότσαρη, εκεί όπου στήθηκε video wall για τη livestreaming μετάδοση του αγώνα.

Ο παιδικός αγώνας των 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικού-γυμνασίου και ΑΜΕΑ έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα με τους μικρούς να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά τους.

Ακολούθησαν οι κύριες διαδρομές του αγώνα. Στα 10.000 μέτρα κυριάρχησαν τα φαβορί, που έδωσαν και ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα με τη συμμετοχή τους. Νικητής ήταν ο Μάριος Αναγνώστου της Αναγέννησης Λαμίας. Με τον «αέρα» του πρωταθλητή Ελλάδας στα 5.000 μέτρα πριν από λίγες ημέρες στο Βόλο έκανε χρόνο με χρόνο 30:20:06.

Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Ματίνα Νούλα με καταγωγή από την Ευρυτανία και πρέσβειρα της διοργάνωσης μαζί με την Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 40.31:09. Η Νούλα ήταν νικήτρια φέτος στο μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Στα 5.000 μέτρα νικητής ήταν ο Σωτήρης Τσώνης του ΓΑΣ Αγρινίου με χρόνο 17:41:07 και στις γυναίκες η Μαργαριτα Φρυγανιώτη της Αναγέννησης Λαμίας με χρόνο 20:11:05.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

Παρουσιαστής ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης, έχοντας στο πλευρό του τη Δήμητρα Φραντζή, την οποία συνόδευσε η αθλήτριά της στη Νεάπολη Χαλκίδας, Ελευθερία Μοναστηριώτη, που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία Κ23.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την άψογη διοργάνωση είχε τη στήριξη του Δήμου Kαρπενησίου, του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενήσι 2002 και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας. Φυσικά για την επιτυχία του Κarpenisi Night Run πολύτιμος ήταν ο ρόλος των εθελοντών και των χορηγών.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο συντονιστής του τομέα μεσαίων αποστάσεων του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Ρεπορτάζ:Βαγγέλης Ζαγκώτσης

Κάμερα: Γιάννης Απστολόπουλος/Μάκης Φαναρίτης/Νίκος Γιουμεδάκης/Βασίλης Παπαμίχος

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ζαγκώτσης/Βασίλης Παπαμίχος

Πηγή: www.starsports.gr