Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Δεν τα κατάφερε η Ζαρμακούπη στα ημιτελικά


Δεν άφησε πολλά περιθώρια η Σλοβένα Barada Tyra στην αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας Σεμέλης Ζαρμακούπη στα ημιτελικά της κατηγορίας Women’s -50kg στο στυλ του Light Contact, αφού από την αρχή έδειξε πιο αποφασισμένη να πάρει αυτό που ήθελε. 

Από τον πρώτο κιόλας γύρο η Σλοβενα έπαιρνε πόντους με τα χέρια, κάτι που της έδωσε το προβάδισμα απο την αρχή, με την αθλήτρια των Νίκου και Σταύρου Ζαρμακουπη να προσπαθεί να απαντήσει με τα πόδια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Σλοβένα πίεσε τόσο πολύ τη Σεμέλη που την ανάγκασε από το πρώτο κιόλας γύρο σε δύο εξόδους. 

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και ο δεύτερος γύρος με τη Σεμέλη σαφώς πιο ανεβασμένη, αλλά με τη Barada να πιέζει ασφυκτικά για να πάρει το παιχνίδι στις εξόδους. Κάτι που το κατάφερε τελικά στα μέσα του γύρου χρεώνοντας τη Σεμέλη δύο ακόμα εξόδους. Ο διαιτητής έδωσε disqualified και το παιχνίδι τελείωσε. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σεμέλη Ζαρμακούπη προσπάθησε, τα έδωσε όλα και δικαίως θα ανέβει στο βάθρο των European Games 2023 όντας η πρώτη γυναίκα που κατακτά Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό μετάλλιο στο κικ μπόξινγκ.

Πηγή:  dinamika.apexsports.gr