Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Τα δεδομένα για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας


Την 1η Αυγούστου ολοκληρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας 2023-2024. Ήδη Αίολος και ΠΑΟΚ δήλωσαν πως δεν θα λάβουν μέρος σε αυτό. 

Τη δεδομένη στιγμή μετά τις αποχωρήσεις του Αιόλου και του ΠΑΟΚ δικαίωμα συμμετοχής έχει σίγουρα μόνο η Ποταμιά, καθώς και τα Άγραφα (Για αυτά, εφόσον το πρωτάθλημα αρχίσει έως τις 31 Δεκεμβρίου). Με μια απαιτούμενη ενέργεια Ακαδημία, Ραπτόπουλο και Φραγκίστα θα έχουν και αυτοί δικαίωμα συμμετοχής με την προϋπόθεση ότι το πρωτάθλημα ξεκινήσει έως τις 31/12, ενώ πιο σύνθετη είναι η κατάσταση για: ΑΠΟΚ, ΑΕΚ και Κρίκελλο. Ο Τυμφρηστός ως νέο σωματείο δεν έχει πρόβλημα όσον αφορά το δικαίωμα συμμετοχής. 

Ας δούμε τα δεδομένα ανά ομάδα όσον αφορά το μητρώο της ΓΓΑ, τα οποία θα καθορίσουν και την «τύχη» της κατηγορίας. Το πρωτάθλημα είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι με 7 ομάδες.

 

Αναλυτικά τα δεδομένα ανά ομάδα:

Αίολος:  Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΓΓΑ για το 2023, αλλά δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει.

 

Ποταμιά: Είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο της ΓΓΑ και για το 2023 και δύναται να δηλώσει κανονικά συμμετοχή.

 

Άγραφα: Είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ για το 2022, έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και για το 2023, με την αίτηση τους να μην έχει γίνει ακόμη αποδεκτή. Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα αρχίσει μέχρι τις 31/12 έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμη και να μη γίνει αποδεκτή η αίτηση τους.

 

Ραπτόπουλο: Είναι εγγεγραμμένο για το μητρώο της ΓΓΑ για το 2022. Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να κάνει αίτηση επικαιροποίησης έως τις 31 Ιουλίου. Σε περίπτωση μη αποδεκτής εγγραφής έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αρκεί αυτό να έχει αρχίσει έως τις 31/12.

 

ΑΠΟΚ Βελούχι:  Είναι αναγκαίο να πραγματοποιήσει αίτηση εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ για το 2023 έως το τέλος Ιουλίου και να έχει εγγραφεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

 

Ακαδημία: Ισχύει το ίδιο με το Ραπτόπουλο.

 

ΠΑΟΚ Καρπενησίου: Ισχύει το ίδιο με τον Αίολο.

 

Τυμφρηστός: Θα αποκτήσει ειδική αθλητική αναγνώριση, ενώ δεν έχει πρόβλημα συμμετοχής, καθώς είναι νέο σώματειο.

 

Φραγκίστα: Ισχύει το ίδιο με Ραπτόπουλο και Ακαδημία.

 

ΑΕΚ: Ισχύει το ίδιο με το Βελούχι

 

Κρίκελλο: Ισχύει το ίδιο με Βελούχι και ΑΕΚ.

 

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προϋποθέσεων συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση – Προσθήκη παρ. 1Β στο άρθρο 8 του ν. 2725/1999 Στο άρθρο 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) μετά την παρ. 1A προστίθεται παρ. 1Β ως εξής: «1Β. Η κατοχή από αθλητικό σωματείο της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του παρόντος και η εγγραφή του στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148) αρκεί να συντρέχουν κατά τον χρόνο έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεών του σε επίσημη διοργάνωση αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας. Η εκ των υστέρων απώλεια της μίας ή και των δύο από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν επηρεάζει α) τη νομιμότητα της συνέχισης της συμμετοχής του σωματείου στη διοργάνωση έως και την επίσημη ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων ή την επικύρωση της οικείας βαθμολογικής κατάταξης ή την με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ολοκλήρωσή της, κατά τα οριζόμενα στον οικείο κανονισμό και την προκήρυξη και β) την αναγνώριση των διακρίσεων που οδηγούν στη χορήγηση των προνομίων της παρ. 8 του άρθρου 34 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».