Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η επιστροφή του Παναιτωλικού για προετοιμασία στο Καρπενήσι

Η πρώτη ομάδα που επέλεξε το Καρπενήσι για προετοιμασία τη φετινή αγωνιστική περίοδος είναι ο Παναιτωλικός. Η γειτονική ομάδα επέλεξε το Montana για τη διαμονή της από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου και είναι η μοναδική της Super League 1.

Η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/7) υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Γκάμπριελ Σούρερ, ενώ οι ποδοσφαιριστές έπιασαν δουλειά για πρώτη φορά εντός έδρας στις 30 Ιουνίου στο Emileon. Ο ιστορικός σύλλογος επέστρεψε στο Καρπενήσι μετά από απουσία ενός έτους, καθώς το 2022 είχε «χτιστεί» στη Σερβία.

Στο περυσινό πρωτάθλημα οι Αγρινιώτες τερμάτισαν 11οι μετά και τη διαδικασία των Play Out (Ήταν 7οι στην κανονική διάρκεια και τα είχαν πάει εξαιρετικά μέχρι το μίνι πρωτάθλημα), συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς (7 νίκες-9 ισοπαλίες-17 ήττες και τέρματα 32-53), έχοντας προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου. Πρώτος σκόρερ με 13 γκολ ήταν ο Νίκος Καρέλης. Συνεπώς συνεχίζουν για 12η συνεχόμενη χρονιά στη Super League 1, αποτελώντας σταθερή και υπολογίσιμη δύναμη της κατηγορίας.

Μετά το Καρπενήσι, στο οποίο δεν υπάρχει διαθέσιμος αντίπαλος έχουν προγραμματιστεί φιλικά με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο στο Αγρίνιο και συμμετοχή στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βόλου με την τοπική ομάδα, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανσερραΐκό.

Μεγαλομέτοχος των Αγρινιωτών παραμένει ο Φώτης Κωστούλας (Δεν προχώρησε η πώληση στην οικογένεια Καμίνσκι), ενώ στην Προεδρία βρίσκεται ο Γεράσιμος Μπελεβώνης. Τιμ μάνατζερ ανέλαβε ο 37χρονος πρώην φορ της ομάδας Μάρκο Μαρκόφσκι και τεχνικός διευθυντής παραμένει ο Μάκης Μπελεβώνης.

Ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο. Ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου 1926 και τα ιδρυτικά μέλη ήταν επίλεκτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας από όλους τους επιστημονικούς και τοπικούς φορείς. Θεωρείται ένας από τους Ελληνικούς συλλόγους που έχουν τους φανατικότερους και πιστούς οπαδούς, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τα παιχνίδια που γίνονται στο ιδιόκτητο γήπεδο του, στο κέντρο του Αγρινίου, όπου σχεδόν σε όλα είναι κατάμεστο, όσο και στα εκτός έδρας (κυρίως αυτά των Αθηνών) όπου σταθερά η ποδοσφαιρική ομάδα έχει στο πλευρό της πάρα πολλούς υποστηρικτές.

 

Η διαμόρφωση του ρόστερ

Οι ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει ο Παναιτωλικός είναι οι ακόλουθοι: Μπρούνο Ντουάρτε (28χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, δανεικός από την Ντεπορτίβο Κουένκα), Σέρχιο Ντίας (25χρονος Παραγουοανός μεσοεπιθετικός από τη Σέρο Πορτένο) και Στέφανος Καπίνο (29χρονος τερματοφύλακας από την Μίεντζ Λέγκνικα της Πολωνίας).

Ποδοσφαιριστές των «καναρινίων» από το περυσινό ρόστερ είναι οι: Αντώνης Στεργιάκης, Βαγγέλης Κοντογιάννης, Ζοέλ Γκρατερόλ, Σωτήρης Ραγιάς (Τερματοφύλακες), Αλέξανδρος Μαλής, Γιώργος Λιάβας, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Μιχάλης Μπακάκης, Νίκολα Στάγιτς, Σεμπάστιαν Μλάντεν, Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Αμυντικοί), Άγγελος Τσιγγάρας, Αφίζ Νοσιρού, Γιάννης Μπουζούκης, Βαγγέλης Νικολάου, Γιώργος Ξενιτίδης, Ανόρ Χουάνπι (Μέσοι), Αλέξανδρος Βοίλης, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο, Λεβάν Σενγκέλια και Νίκος Καρέλης (Επιθετικοί).

Αποχώρησαν οι: Γιάννης Ανέστης, Χόρχε Ντίας, Νάντρει Νταγκό, Γιόχαν Μάρτενσον, Κώστας Αποστολάκης, Τζόνοθαν Μόρσεϊ, Γιάκομπ Ούνε Λάρσον, Διαμαντής Χουχούμης και Δημήτρης Κολοβός.

 

Με Σούρερ στο «τιμόνι»

Ο 52χρονος Αργεντινός Γκάμπριελ Σούρερ (Φωτογραφία) είναι ο καινούργιος τεχνικός των «κυανοκίτρινων» Ξεκίνησε καριέρα προπονητή από την πατρίδα του την Αργεντινή όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του στη Μάλαγα. Εργάστηκε σε Λανούς, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Χιμνάσια, Ιντεπεντιέντε Ντέλα Βάλε, Μπλούμινγκ και τελευταία στην Κουένκα του Ισημερινού.Αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό από το 2004 έως το 2006.

Συνεργάτες του είναι οι: Αλεχάντρο Κάσερες (Βοηθός-Προπονητής φυσικής κατάστασης), Γκουστάβο Ζουμπελδία (Βοηθός-Προπονητής φυσικής κατάστασης), Χουάν Ζουμπελδία (Βοηθός-Αναλυτής) και Λουίτζι Τσενάμο (Προπονητής τερματοφυλάκων)

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος