Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 74-91

Με τον Γιάννη Αγγελόπουλο να κάνει καταπληκτική εμφάνιση η Αναγέννηση Λαμίας πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας με 74-91 της ανταγωνιστικής Π.Α.Κ σε ένα αρκετά όμορφο ματς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 4 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα εφήβων έκανε καλή εμφάνιση, «κοντράροντας» έναν αξιόλογο αντίπαλο. Μάλιστα μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Ο Δημήτρης Κουτσοκώστας που εντάχτηκε από τον Άτλαντα σκόραρε 28 πόντους.

Η Αναγέννηση Λαμίας του Μπράιαν Κουίν έχοντας τον Γιάννη Αγγελόπουλο σε «σούπερ» ημέρα, καθώς πέτυχε τους 49 από τους 91 πόντους ξεκίνησε με το «δεξί» το εφηβικό πρωτάθλημα, δείχνοντας πως θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι Λαμιώτες θα παίξουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο. Η Πανευρυτανική δεν έχει αγώνα μετά την αποχώρηση του Σύλλα Αιδηψού.

 

Νέα διαιτητής


 

Τον έμπειρο Καρπενησιώτη Θανάση Χουσιάδα πλαισίωσε η Αντριάνα Δημάκη (Φωτογραφία), απόφοιτη της σχολής διαιτησίας του 2022, που έκανε ντεμπούτο.

 

Πρώτος ο νεαποκτηθείς


 

Ο Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία), απόκτημα της Π.Α.Κ. από τον Άτλαντα σκόραρε 28 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 14 και μια τρίποντη «βόμβα» ο Γιάννης Κολοκώτσιος. Την πρώτη του παρουσία με τους Ευρυτάνες έκανε και ο Νίκος Τσάκνης, ενώ συμμετείχαν 8 αθλητές, γεννημένοι από το 2006 και ύστερα.

 

Επιστροφή Π.Α.Κ.

Μετά από μια χρονιά κατά την οποία δεν δήλωσε κάποιο τμήμα υποδομής σε πρωτάθλημα, η Πανευρυτανική συμμετέχει ξανά, αποτελώντας τη μοναδική εκπρόσωπο του νομού στην κατηγορία εφήβων για φέτος. Συμμετοχή δεν υπάρχει στην κατηγορία των παίδων.

Την Π.Α.Κ. καθοδηγεί η Κατερίνα Μπαλωμένου με βοηθό τη Δήμητρα Τσούμα.

 

Ηγετική εμφάνιση


 

Για τους Λαμιώτες ο Γιάννης Αγγελόπουλος (Φωτογραφία) με 49 πόντους και 1 3ποντο «καθάρισε» το ματς. Με 14 δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιάννης Κεφαλάς.

 


Κοντά οι ομάδες

Μετά τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-23.

 

Μεγάλο ντέρμπι

Το ημίχρονο έληξε με 43-43, μετά από ένα επιμέρους 21-20 υπέρ της Π.Α.Κ.

 

Μικρό προβάδισμα

Οι φιλοξενούμενοι προπορεύτηκαν με τη λήξη του 30λεπτου με σκορ 60-64. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-21.

 

Της άνηκε το 4ο

Η Αναγέννηση Λαμίας έκανε ένα επιμέρους 14-27 στο τελευταίο και καθοριστικό κομμάτι του παιχνιδιού, φτάνοντας στο τελικό 74-91.

 

Τα δεκάλεπτα

22-23, 43-43, 60-64, 74-91

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 12(1), Κουδουνάς 5(1), Γραμματίκας 3(1), Τσάκνης, Κουτσοκώστας 28(3), Γεμενής, Κολοκώτσιος 14(1), Τσάνε 12

 

Αναγέννηση Λαμίας (Μπράιαν Κουίν): Τσακωνίτης 3, Αγγελής, Αγγελόπουλος 49(1), Γαλανός 12, Παπαχήστος, Μαυράκης, Αλεξόπουλος, Κεφαλάς 14, Τσίκνας 13

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Αντριάνα Δημάκη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος