Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Λιάγκα


Την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Ηλιούπολης στην παράταση.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν συνδυάστηκε με μία σημαντική νίκη για την ομάδα μας, που στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε στο Δημοτικό Γήπεδο της Ηλιούπολης, χάριν στα τέρματα των Κουϊρουκίδη και Νίκα.

Ο Λεβαδειακός δημιούργησε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο ημίχρονο, παρότι δεν ήταν τόσο καλό από άποψη ποιότητας, όσο και στο δεύτερο, αλλά έφτασε στο έξτρα 30λεπτο για να πάρει αυτό που δικαιούνταν.

Κουάδρα, Γιαννιώτας και Τσάπρας πρωταγωνίστησαν στις τρεις καλύτερες στιγμές της ομάδας μας στο α’ μέρος. Με το καλημέρα της επανάληψης ο Μπελμόντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια. Ακόμα μία με κεφαλιά του Τσιριώτη στο 54′, αλλά και το σουτ του Κουάδρα στο 67′. Στο 90′ ο Συμελίδης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης, για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, μόλις στο 2ο λεπτό, ο Πολέτο έκανε μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και «σέρβιρε» στον Κουϊρουκίδη, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 111′ με τον Μάντιτς κι αφού στο 114′ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στον «κεραυνό» του Λόπεθ, στο 118′ ο διαιτητής Τσέτσιλας καταλόγισε το πέναλτι που έγινε μετά το χέρι αμυντικού της Ηλιούπολης σε σουτ του Λούα Λούα κι ο Νίκας σκόραρε από την άσπρη βούλα για το τελικό 1-2.

 

Ο Πάνος Λιάγκας άρχισε στο βασικόσ χήμα του Νίκου Νιόπλια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης) : Περιστερίδης, Φουρλάνος, Μπαρμπόσα, Ντέτλερ, Τσαφταρίδης, Γκοτσούλιας, Βασιλούδης, Ράμος, Φρίμπονγκ, Άντο, Μπαστακός (Μάντιτς)

Λεβαδειακός (Νίκος Νιόπλιας) : Γκροφ, Χάμοντ (Συμελίδης), Τσάπρας, Μπελμόντε (Μεχία), Νίκας, Πίρινεν, Γιαννιώτας (Πολέτο), Λόπεθ, Λιάγκας (Ντεντάκης), Κουάδρα (Κουϊρουκίδης), Τσιριγώτης (Λούα Λούα)

Πηγή: www.levadiakosfc.gr