Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Χρυσό μετάλλιο για Αγγελική και Μελίνα Γεωργίου


 Θριαμβευτική παρουσία του #Αίαντα στο Galeb Trophy 🇷🇸💯☑️

Τρία μετάλλια- εκ των οποίων δύο χρυσά- σε τέσσερις συμμετοχές αλλά και μια 2η θέση στη γενική κατάταξη των juniors, πανηγύρισε ο σύλλογός μας στο δυνατό διεθνές τουρνουά, 20th Galeb Belgrade Trophy που έγινε στη σερβική πρωτεύουσα. Στην κορυφή των -59 κιλών, με πέντε νίκες, βρέθηκε η Αγγελική Γεωργίου 🥇, όπως και η Μελίνα Γεωργίου 🥇 στα -46 κιλά, με απολογισμό τρεις νίκες. Επίσης στα -46 κιλά, η Όλγα Δεσύλλα 🥉 ήταν 3η με δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Αγωνιστικές εμπειρίες πήρε η Νάσια Σαρδέλλη στην κατηγορία των -55 κιλών, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον γύρο των 16.
Στα -59 κιλά, όπου συμμετείχαν συνολικά 22 αθλήτριες, η Αγγελική Γεωργίου δεν έχασε ούτε μια περίοδο στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο. Νίκησε με 2-0 κατά σειρά την Τσέχα Σικίροβα, την Μπερίσα από το Μαυροβούνιο που ήταν Νο-1 στο ταμπλό, την Σέρβα Ντόκοβιτς, την Βόσνια Μπάσιτς και στον τελικό την Κροάτισσα Μίντζορ.
Δύο αθλήτριες μας, από τις συνολικά 13 που συμμετείχαν στα -46 κιλά, βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών με πρώτη και καλύτερη την Μελίνα Γεωργίου. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες που μπήκε ως επικεφαλής της κατηγορίας, επίσης δεν έχασε σετ στους τρεις αγώνες που συμμετείχε. Νίκησε 2-0 την Γκάμπιτ από το Καζακστάν, με το ίδιο σκορ την Ισπανίδα Κόρντομπα Χερέντια, ενώ στον τελικό επικράτησε 2-0 της Μπαρόσο από την Πορτογαλία που ήταν Νο-2 στο ταμπλό. Η Όλγα Δεσύλλα από την πλευρά της, νίκησε 2-0 την Κροάτισα Γκαβρίλοφ και 2-0 την Αυστριακή Κράγιτς, για να μείνει στην 3η θέση μετά την ήττα με 2-0 την Μπαρόσο.
Με τα δύο χρυσά μετάλλια και το ένα χάλκινο, ο Αίαντας βρέθηκε στην 2η θέση της γενικής κατάταξης στα juniors, με τον δάσκαλό μας και προπονητή της προολυμπιακής ομάδας, Thodoris Zinelis, να παραλαμβάνει την σχετική τιμητική πλακέτα.
Συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά και σήμερα. Συγχαρητήρια στα #Αιαντάκια μας που αγωνίστηκαν και θριάμβευσαν στο Βελιγράδι. Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις βγαίνει και στα τερέν και αισθανόμαστε υπερήφανοι όλοι μας για τις επιτυχίες αυτές.
Πηγή: Α.Σ. Αίαντας