Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Πέμπτη στον κόσμο η Ευρυτάνισσα Μαρία Ζηνέλη


Την 5η θέση του κόσμου κατέκτησε η Μαρία Ζηνέλη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων, χάνοντας στις λεπτομέρειες την είσοδό της στα μετάλλια των -164cm (-56kg). Στη δεύτερη συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση, η Μαρία Ζηνέλη έδειξε στοιχεία ώριμης αθλήτριας που παλεύει μέχρι το τέλος για να μπορέσει να πάρει τη νίκη. Το ίδιο έκανε και απέναντι στην Κροάτισσα Χίνιτς, στα προημιτελικά, όμως ένα δίποντο στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα της στέρησε τη δυνατότητα να συνδυάσει την παρουσία της στη σπουδαία αυτή διοργάνωση με ένα μετάλλιο.
Η Μαρία Ζηνέλη συμμετείχε στην εθνική ομάδα, ως πρωταθλήτρια Ελλάδας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η 5η θέση αποτελεί εξαιρετική διάκριση, με τα ανάλογα προνόμια για την 14χρονη πρωταθλήτρια του Αίαντα Αγίου Δημητρίου με καταγωγή από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, κόρη του προπονητή της προολυμπιακής ομάδας Θοδωρή Ζηνέλη και της προπονήτριας της εθνικής ομάδας με καταγωγή από την Σίβιστα, Τζένης Σκεπετάρη.
Η προετοιμασία της Μαρίας Ζηνέλη, ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και ολοκληρώθηκε στο Mountain Summer Camp που διεξήχθη στο Καρπενήσι το διάστημα 18 με 23 Αυγούστου.
Το post του Θοδωρή Ζηνέλη για την 5η θέση της Μαρίας Ζηνέλη