Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Έφηβοι: Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 116-46

Βαριά ήττα με 116-46 από τον πρωτοπόρο Πρωτέα Λαμίας γνώρισε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.

Το εξ αναβολής ματς διεξήχθη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 11. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Πρωτέας Λαμίας του Αποστόλη Λαχανά συνεχίζει τη φρενήρη πορεία του, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κατσαούνος με 26 και Παπαναγιώτου με 23 ήταν οι επιθετικοί «ηγέτες» των νικητών, που βρίσκονται στην κορυφή με 7 νίκες και 1 ήττα.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με περιορισμένες επιλογές στη διάθεση της προσπάθησε φιλότιμα, μη καταφέρνοντας να αποφύγει την 7η της ήττα σε ισάριθμα ματς. Το συγκρότημα της Ευρυτανίας είχε ως πρώτο του σκόρερ τον Δημήτρη Κουτσοκώστα με 15 πόντους.

Για την επόμενη (12η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με τον Έσπερο Λαμίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα οι «γαλάζιοι» παίζουν με την Αναγέννηση Λαμίας.

 

1 διαιτητής

Το ματς σφύριξε μόνη της χωρίς δεύτερο διαιτητή η Ιωάννα Πανουργιά.

 

Προσπάθεια Π.Α.Κ.

Η συμμετοχή της Πανευρυτανικής στο πρωτάθλημα συνιστά από μόνη της επιτυχία. Απομένουν δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Έσπερο Λαμίας και Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ενδιάμεσα η ομάδα της Ευρυτανίας υποδέχεται τον Τελεθριακό.

 

Μόνιμος πρωταγωνιστής


 

Για τον Πρωτέα ο Βαλάντης Κατσαούνος (Φωτογραφία) σημείωσε 26 πόντους. Ο Παπαναγιώτου είχε 23 με 1 εύστοχο 3ποντο.

 

Με 7αδα

Το συγκρότημα του Καρπενησίου κατέβηκε με μόλις 7 αθλητές, με τον Ντερβισάι να συμμετέχει για πρώτο φετινό ματς.

 

Οι διψήφιοι 


 

Ο Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία) με 15 πόντους, o Νίκος Γραμματίκας με 13 και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης με 12 ήταν οι τρεις διψήφιοι σκόρερ της Π.Α.Κ.

 

Ανταγωνιστικό στο πρώτο

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-14 υπέρ των γηπεδούχων.        

 

Άνοιξε το σκορ

Μετά από ένα επιμέρους 31-12 ο Πρωτέας έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 53-26 υπέρ του, παίρνοντας σημαντική διαφορά.

 

Εύκολα ο Πρωτέας

Το συγκρότημα του Αποστόλη Λαχανά τελείωσε το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 86-38 υπέρ του. Πέτυχε ένα επιμέρους 33-12 στο 3ο δεκάλεπτο.

 

Στο +70

Το τελικό 116-46 δεν αφήνει περιθώρια κριτικής του παιχνιδιού. Ο Πρωτέας έκανε ένα επιμέρους 30-8 στην τελευταία περίοδο.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Αποστόλης Λαχανάς): Κατσαούνος 26, Κοβάνης 3(1), Μελέτης 15, Σπανέας 9(1), Παπαναγιώτου 23(1), Καρατζάβελος 14, Αγραφιώτης 6, Κοντογιώργος 18, Μήλιος 2

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 12(2), Ντερβισάι, Κουδουνάς 2, Γραμματίκας 13(1), Μπεχλιούλης 4, Κουτσοκώστας 15, Τσάκνης

 

Διαιτητής: Ιωάννα Πανουργιά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Κατερίνα Μπαλωμένου