Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Άγραφα-Τυμφρηστός 9-0

Άνετο ξεκίνημα για τον Κατσαντώνη Αγράφων, που επιβλήθηκε με 9-0 του νεοσύστατου γειτονικού Τυμφρηστού.

Η συνάντηση που είναι άνευ αγωνιστικού σχολιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Τα Άγραφα του Παναγιώτη Ζωχάκη κάνοντας μια νέα αρχή που αποπνέει υγεία με αρκετά παιδιά κάτω των 20 ετών έφτασε εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα, έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις στο πρωτάθλημα. Δυο τέρματα σημείωσαν οι: Παναγιώτης Κρασιάς και Κώστας Ρουμελιώτης, ενώ το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Δημήτρης Ίβρος, Χρήστος Καλτσής, Άγγελος Τσιγαρίδας, Κώστας Σερπάνος και Βαγγέλης Ξενόπουλος (Αυτογκόλ). Δοκάρι για τους γηπεδούχους είχε ο Δημήτρης Αχλαδής.

Ο Τυμφρηστός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης και με συμμετοχή μόλις 10 ποδοσφαιριστών. Η επανίδρυση της ομάδας και η συμμετοχή της στο Ευρυτανικό πρωτάθλημα αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τους «πορτοκαλί».

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Κατσαντώνης αντιμετωπίζει την Ποταμιά, ενώ το συγκρότημα της Δυτικής Φθιώτιδας παίζει εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο.

 

Έγινε νωρίς

Το παιχνίδι άρχισε στις 12 παρουσία περίπου 30-40 θεατών, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο γήπεδο, για να φιλοξενήσει το παιχνίδι σε μεσημεριανή ώρα.

 


Διαιτητικό ντεμπούτο


 

Την πρώτη του παρουσία ως διαιτητής έκανε ο Βασίλης Κορμανός (Φωτογραφία), που είχε συμμετοχές ως βοηθός.

 

Με Ζωχάκη στο «τιμόνι»

Την ομάδα των Αγράφων καθοδηγεί φέτος προπονητικά ο Γενικός Αρχηγός Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία), με την ομάδα να έχει πραγματοποιήσει φέτος ορισμένες προπονήσεις και φιλικά «διπλά» με την Ακαδημία. Πέρυσι στον πάγκο του Κατσαντώνη βρέθηκε ο Γιώργος Κρασιάς με συνεργάτη τον Δημήτρη Κολλημένο.

 


«Αέρας» ανανέωσης

 

Ο Κατσαντώνης συμμετέχει με αρκετά νέα πρόσωπα στο πρωτάθλημα, ξεκινώντας μάλιστα με 7 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Ντεμπούτο έκαναν οι: Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία αριστερά), Ναπολέων Δρίβας (Φωτογραφία κέντρο), Δημήτρης Ίβρος, Κώστας Σερπάνος, Αλέξης Μαστρογιάννης (Φωτογραφία δεξιά), Κώστας Ρουμελιώτης, Ηλίας Μούτσελος και Δημήτρης Αχλαδής, άπαντες μεταγραφικά αποκτήματα. Να σημειωθεί πως Ίβρος και Σερπάνος κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με τον Αίολο.

Παρελθόν αποτέλεσαν μόνο οι: Κώστας Καλύβας (Ελεύθερος) και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Αίολο).

 


Ιστορικό ματς

Ο Τυμφρηστός έδωσε το πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του μορφή ως ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Κατά το παρελθόν αγωνίστηκε ακόμη και στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 


«Κεφαλή» ο Γ. Φύκας

Βασικός συντελεστής στην νέα αξιόλογη προσπάθεια του Τυμφρηστού είναι ο Γενικός Γραμματέας του Γιάννης Φύκας (Φωτογραφία)

 


Πατέρας και γιός αντίπαλοι



 

 

 

 

 

 

Ο νεαρός Ηλίας Μούτσελος (Φωτογραφία αριστερά) των Αγράφων έπαιξε αντίπαλος με τον πατέρα του Θύμιο Μούτσελο (Φωτογραφία δεξιά) του Τυμφρηστού. Ο τελευταίος κάλυψε με επιτυχία την εστία των φιλοξενούμενων, ενώ έχει υπάρξει κατά το παρελθόν Πρόεδρος των Αγράφων (!).

 

Έπαιξε με 10

Ο Τυμφρηστός έπαιξε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς έχει καταφέρει να εκδώσει μέχρι στιγμή 10 δελτία. Πρόκειται για τους: Κώστα Πανταζή, Βαγγέλη Ξενόπουλο, Θανάση Φύκα, Θύμιο Μούτσελο, Νίκο Ντάλλα, Βαλάντη Φύκα, Κώστα Δανιήλ, Κώστα Ευαγγελίου και τους νεαρούς Παναγιώτη Καλοπήτα και Δημήτρη Κωστορρίζο, που απέκτησαν πρόσφατα δελτίο.

 

Α΄ Μέρος

Εύκολα μετά το 1ο

Για 18 λεπτά άντεξαν οι ηρωικοί φιλοξενούμενοι, δεχόμενη σε αυτό το λεπτό το πρώτο τους τέρμα. Εν συνεχεία ο Κατσαντώνης έφτασε σε τρία ακόμη τέρματα για το 4-0.

 

Δοκάρι και στην εξέλιξη γκολ



 

 

 

 

 

 

Τα Άγραφα έφτασαν στο 1-0 στο 18ο λεπτό. Ο Δημήτρης Αχλαδής (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Θύμιο Μούτσελου. Ο Γιώργος Γραβιάς στην εξέλιξη της φάσης σέντραρε και ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Δεξιά) με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 

 



Εύκολη υπόθεση


 

Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία, φτάνοντας σε τρία ακόμη γκολ με μακρινό σουτ του Χρήστου Καλτσή (Φωτογραφία Αριστερά) στο 25΄, με όμορφη ενέργεια και τελείωμα του Παναγιώτη Κρασιά (Φωτογραφία Κέντρο) στο 26΄ και εντυπωσιακή προσπάθεια και σουτ του Άγγελου Τσιγαρίδα (Φωτογραφία Δεξιά) στο 32ο λεπτό, με το ημίχρονο να λήγει με 4-0.

 







Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Κρασιάς μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μούτσελου Ε..

13΄: Πάσα του Μούτσελου Η. στον Τσιγαρίδα, σουτ του δεύτερου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο κίπερ των φιλοξενούμενων.

16΄: Σουτ του Κοράκη από δεξιά απέκρουσε με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στην επαναφορά το νέο σουτ του Μούτσελου Η. κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

18΄: Μακρινό σουτ του Αχλαδή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τυμφρηστού, ο Γραβιάς έγινε κάτοχος της μπάλας και σέντραρε από δεξιά, με τον Ίβρο με κεφαλιά να διαμορφώνει το 1-0.

20΄: Εκτέλεση φάουλ του Αχλαδή απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Τυμφρηστού.

22΄: Μακρινό σουτ του Καλτσή απέκρουσε σε κόρνερ ο Μούτσελος Ε.

25΄: Ο Καλτσής με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος (2-0).

26΄: Με ωραία προσωπική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Κρασιά στην αριστερή γωνία του Μούτσελου Ε. «γράφτηκε» το 3-0.

32΄: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Τσιγαρίδα, ο οποίος απόφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Μούτσελο Ε. (4-0).

 

Β΄ Μέρος

Εντυπώσεις Αγράφων

Η ομάδα του Παναγιώτη Ζωχάκη με όμορφο ποδόσφαιρο έφτασε στο τελικό 9-0 κόντρα στον αδύναμο και αποδεκατισμένο φιλότιμο αντίπαλο.

 

Αλλαγή τερματοφύλακα

Την εστία του Τυμφρηστού υπερασπίστηκε στην επανάληψη ο 17χρονος Δημήτρης Κωστορρίζος (Φωτογραφία).



Δυο Ρουμελιώτη


 

Ο Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία), μεταγραφή του Κατσαντώνη από τον ΠΑΟΚ σκόραρε στο 65΄ το 6-0 και στο 69΄ το 7-0.

 

Τυπική διαδικασία


 

Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) στο 53΄, ο Παναγιώτης Κρασιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 77΄ και ο Βαγγέλης Ξενόπουλος με αυτογκόλ στο 80ο λεπτό μετά τη σέντρα του Γιώργου Γραβιά διαμόρφωσαν το τελικό 9-0.

 


Εκτός εστίας


 

Ο Κώστας Νικοπολίδης (Φωτογραφία) των Αγράφων πέρασε ως αλλαγή και κάλυψε θέση εκτός τέρματος με επιτυχία.  

 

Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Έξοχος συνδυασμός Κρασιά-Τσιγαρίδα-Σερπάνου και ο τελευταίος με πλασέ «έγραψε» το 5-0.

57΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αχλαδή απέκρουσε ο Κωστορρίζος.

63΄: Ο Κρασιάς τροφοδότησε τον Σερπάνο, πλασέ του δεύτερου απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Τυμφρηστού.

65΄: Κόρνερ του Σερπάνου από αριστερά, ο Ρουμελιώτης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ στη δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων σημείωσε το 6-0.

66΄: Πάσα του Ζωχάκη στον Σερπάνου, ο οποίος πλάσαρε και ο Κωστορρίζος απέκρουσε.

69΄: Ο Κρασιάς τροφοδότησε τον Ρουμελιώτη, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Τυμφρηστού πέτυχε το 7-0.

77΄: Ο Ζωχάκης έδωσε στον Κρασιά, ο οποίο πλάσαρε στην αριστερή γωνία των αντιπάλων του (8-0).

80΄: Ο Γραβιάς σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Ξενόπουλος με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 9-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Σερπάνος

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Kρασιάς, Γραβιάς, Τσιγαρίδας, Ρουμελιώτης
Τυμφρηστός: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Παναγιώτης Ζωχάκης): Δρίβας, Γραβιάς, Τσιγαρίδας Α., Ίβρος(55΄Νικοπολίδης), Κοράκης, Σερπάνος, Ζωχάκης, Κρασιάς, Καλτσής(58΄ Μαστρογιάννης), Αχλαδής, Μούτσελος Η.(46΄ Ρουμελιώτης)

 

Τυμφρηστός (-): Μούτσελος Ε., Ξενόπουλος, Ευαγγελίου, Κωστορρίζος, Φύκας Α., Καλοπήτας, Ντάλλας, Φύκας Χ., Πανταζής, Δανιήλ

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος