Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Διαγράφονται από τις Ομοσπονδίες τα μη εγγεγραμμένα σωματεία


Σας προωθούμε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με θέμα τις μεταβατικές διατάξεις του αθλητικού Νόμου, που μεταξύ άλλων αφορούν τα σωματεία-μέλη των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Α.

  • Στην καταληκτική ημερομηνία 31η Δεκεμβρίου 2023 για την τροποποίηση των καταστατικών των αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών. Η ημερομηνία αυτή θα ελεγχθεί μέσω του Πιστοποιητικού Μεταβολών κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των αθλητικών σωματείων και της εγγραφής αυτών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έτους 2024. Η διαπίστωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω διάταξη των αθλητικών φορέων, μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, θα επιβάλει την αυτοδίκαιη άρση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης. 

  • Στην υποχρέωση των Ομοσπονδιών να προβούν άμεσα στην διαγραφή από το μητρώο μελών τους, όσων σωματείων δεν αποτελούν εγγεγραμμένα σωματεία, την παρούσα χρονική στιγμή, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142, του Ν.4714/2020, με απαγόρευση συμμετοχής αυτών σε οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα. Εξαιρούνται τα σωματεία που έχουν πρόσφατα εγγραφεί στη δύναμη των μελών της οικείας Ομοσπονδίας και δεν έχει συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα των δύο (2) ετών από την ημερομηνία εγγραφής τους σε αυτές. Ως εκ τούτου η ΕΟΙ είναι υποχρεωμένη να διαγράψει στη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου 2024 τα σωματεία μέλη της που δεν θα είναι τότε εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.