Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Τελεθριακός 66-65

Πρώτη νίκη για την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επικράτησε με 66-65 του Τελεθριακού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 14:00. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία λιγοστών θεατών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και μετά από 8 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα πανηγύρισε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, το οποίο δικαιούταν με βάση την προσπάθεια της από τον Σεπτέμβριο. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης σημείωσε 18 πόντους με 4 εύστοχα 3ποντα.

Ο Τελεθριακός της Μαρίας Ραχιώτη συμμετέχοντας με αποστολή μόλις 6 αθλητών διεκδικούσε τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης στην πρώτη 4αδα που οδηγεί στην επόμενη φάση, αλλά δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να φύγει με το «διπλό». Πρώτος σκόρερ με 22 πόντους ήταν ο Σπύρος Κουβλής. Το συγκρότημα της Ιστιαίας έχει μια νίκη και επτά ήττες.

Για την επόμενη (14η) αγωνιστική το Ευρυτανικό συγκρότημα θα παίξει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στη Λαμία με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ο Τελεθριακός έχει ρεπό και έχει δυο εξ αναβολής ματς.

 

Λειτουργία χρονομέτρου

Μετά από αρκετό διάστημα λειτούργησε το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων.

 


Μαθηματικές ελπίδες

Ο Τελεθριακός διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ωστόσο μετά από αυτό το αποτέλεσμα λιγοστεύουν οι πιθανότητες για τη συνέχεια του θεσμού. Την πρόκριση παίρνουν οι: Πρωτέας Λαμίας, Έσπερος Λαμίας και Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ο Τελεθριακός διεκδικεί με την Αναγέννηση το 4ο "εισιτήριο".

 

1η νίκη

Η Πανευρυτανική πανηγύρισε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, κλείνοντας ιδανικά τα εντός έδρας παιχνίδια της.

 

Υψηλές επιδόσεις 


 

Για τους νικητές, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) σημείωσε 18 πόντους με 4 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησαν με 16 οι: Γιάννης Τσάνε και Νίκος Καρέτσος.

 


Αποστολή στη Β΄

Ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας θα σφυρίξει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τη συνάντηση Πρωτέας Λαμίας-ΑΠΣ Λαμίας με τον Αλέξανδρο Κοτσιμπό.

 


22 για Σ. Κουβλή


 

Ο Σπύρος Κουβλής (Φωτογραφία) του Τελεθριακού που έπαιξε με 6 αθλητές σημείωσε 22 πόντους και ακολούθησε με 16 ο Κασσίκος.

 

Μικρό προβάδισμα

Στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με σκορ 13-16.

 

Εξαιρετική η Π.Α.Κ.

Η Ευρυτανική ομάδα ανέτρεψε το σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 25-14 έκλεισε το ημίχρονο στο +8 (38-30).

 

Ντέρμπι το ματς

Το συγκρότημα της Ιστιαίας πλησίασε στον πόντο και σε 50-49. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε ένα επιμέρους 12-19 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Κράτησε τον «άσο»

Η Π.Α.Κ. διατήρησε το υπέρ της στο σκορ, φτάνοντας στο τελικό 66-65. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 16-16.

 

Τα δεκάλεπτα

13-16, 38-30, 50-49, 66-65

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 18(4), Ντερβισάι, Καρέτσος 16, Μαντζιούτας, Γραμματίκας 6, Μπεχλιούλης, Κουτσοκώστας 10, Τσάνε 16

 

Τελεθριακός (Μαρία Ραχιώτη): Κασσίκος 16, Παπακωνσταντίνου 9, Κουβλής Κ. 12, Κερασιώτης 2, Κουβλής Σ. 22, Μιχαηλίδης 4

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος