Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Έφηβοι: ΑΣΕ Μπούκαλη-Π.Α.Κ. 83-59

Με ήττα (83-59) από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Η αναμέτρηση που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν για το εφηβικό Πρωτάθλημα ΕΣΚΑΣΕ (Δ΄ Όμιλος) και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου για την 14η αγωνιστική. Άρχισε στις 11:30 στο ΔΑΚ Λαμίας.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα έφτασαν στο «ροζ» φύλλο αγώνος σε ρυθμούς ρελαντί. Για τους νικητές ξεχώρισε επιθετικά με 18 πόντους ο Φίλιππος Παπαγεωργίου. Οι Λαμιώτες σε 9 ματς μετρούν 7 θετικά αποτελέσματα, κερδίζοντας το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου για ένα ακόμη παιχνίδι προσπάθησε φιλότιμα και τελείωσε τη φετινή της προσπάθεια με ψηλά το κεφάλι. Ο Δημήτρης Κουτσοκώστας πρώτευσε στο σκοράρισμα με 17 πόντους. Οι Καρπενησιώτες είχαν απολογισμό 1 νίκη και 9 ήττες, τερματίζοντας στην 6η θέση του ομίλου.

Οι νικητές έχουν ένα αδιάφορο εξ αναβολής ματς την Παρασκευή 22/12 στο ίδιο γήπεδο για το πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής απέναντι στην Αναγέννηση Λαμίας. Το Ευρυτανικό συγκρότημα «στρέφει» πλέον την προσοχή του στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

Φινάλε Πανευρυτανικής

Η ομάδα της Ευρυτανίας επέστρεψε φέτος στο πρωτάθλημα εφήβων, έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 9 ήττες (Η 1 εξ αυτών άνευ αγώνος). Το πρόσημο της πορείας της κρίνεται θετικό, ενώ οι αθλητές της θα παίξουν και στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με το ανδρικό τμήμα.

 

Διψήφιος ο Ευρυτάνας

Ο Ευρυτάνας Παναγιώτης Γεωργαλής (Φωτογραφία) των νικητών πέτυχε 11 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Πρώτος σκόρερ για τα Μπούκαλη ήταν με 18 ο Φίλιππος Παπαγεωργίου και δεύτερος με 16 ο Βασίλης Καμπάς.

 


Φθιωτική 3αδα

Πρωτέας Λαμίας, ΑΣΕ Μπούκαλη, Έσπερος Λαμίας παίρνουν τα 3 από τα 4 "εισιτήρια" της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Το 4ο θα κριθεί στο παιχνίδι Αναγέννηση Λαμίας-Τελεθριακός.

 

Νέος διαιτητής

Ο Γιώργος Κοτσιμπός, γιός του διαιτητή Αλέξανδρου Κοτσιμπού κάνει τα πρώτα του «βήματα» στον χώρο.

 

Πρωταγωνιστής της πορείας


 

Ο Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ. και σε αυτό το ματς, σταματώντας στους 17 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα». Ακολούθησε με 13 ο Γιάννης Τσάνε.

 

Ανωτερότητα ΑΣΕΜ

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-10.

 

Στα ίδια επίπεδα

Η Π.Α.Κ. ισορρόπησε και δεν άφησε στη δεύτερη περίοδο να ξεφύγει το σκορ. Μετά από ένα επιμέρους 13-13 το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-23.

 

Παράσταση νίκης

Το συγκρότημα του Φώτη Πιτσιλιώνη έφτασε στο +24 (58-34) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Πέτυχε ένα σκορ 21-11 στην 3η περίοδο.

 

Πάλι..ισοπαλία

Όπως και το δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και το τέταρτο είχε ισόπαλο επιμέρους σκορ (25-25). Το τελικό 83-59 κρίθηκε δίκαιο και για τις δυο πλευρές.

 

Τα δεκάλεπτα

24-10, 37-23, 58-34, 83-59

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Αντωνόπουλος 12(1), Μαφούνης 2, Παπαθανάσης 3, Αναγνωστόπουλος 11, Γεωργαλής 11(1), Παπαγεωργίου 18(2), Σακκάς 10, Καμπάς Β. 16

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 8(2), Ντερβισάι 2, Κουδουνάς 3 (1), Καρέτσος 8(1), Γραμματίκας 8, Τσάνε 13, Κουτσοκώστας 17(1), Τσάκνης

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Γιώργος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κώστας Λούβαρης-Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πληροφορίες: stereabasket.gr