Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Κ16: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 2-0

Πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που ηττήθηκε από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Φθιώτιδας με σκορ 2-0.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ Καλυβίων «Αλέκος Παπαγεωργίου» και ξεκίνησε στις  15:00 για την 1η αγωνιστική του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων κάτω των 16.

Η Φθιώτιδα του Γιάννη Αποστόλου ξεκίνησε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο ενωσιακό πρωτάθλημα και μαζί με Εύβοια και Βοιωτία θα παλέψει για το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Πέτυχε ένα γκολ σε κάθε μέρος με «δράστες» τον Άλλα και τον Καραδήμα.

Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε ηρωική προσπάθεια, παλεύοντας το ματς και κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα μέχρι το 81ο λεπτό το σκορ ήταν στο «ρευστό» 1-0. Η ομάδα μας ήταν αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με το περυσινό πρωτάθλημα.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική του 7ου Ομίλου. Η Φθιώτιδα θα παίξει στην Εύβοια με την τοπική Ένωση στο ντέρμπι κορυφής. Οι Ευρυτάνες στο πρώτο τους παιχνίδι στο Καρπενήσι «κοντράρονται» με τη Βοιωτία.

 

Ανταγωνιστική εικόνα

Η ομάδα της Ευρυτανίας παρουσίασε μια αρκετά ανταγωνιστική εικόνα απέναντι σε μικτή με ποδοσφαιριστές, που έχει περισσότερες παραστάσεις.

 

Επιστροφή Τσιγαρίδα

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας είναι τη φετινή σαιζόν ενωσιακός προπονητής, μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου. Ο κ. Τσιγαρίδας ξεκίνησε την χρονιά και στον πάγκο της Νίκης Αγίας Παρασκευής στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, η οποία όμως αποσύρθηκε πριν την έναρξη της σαιζόν. Στα τελευταία πρωταθλήματα τις μικτές μας καθοδήγησαν οι: Δημήτρης Αντωνίου και Γιώργος Χρυσαφόπουλος.

 

Σε διάφορες ομάδες

Από πλευράς Ευρυτανίας στην αποστολή συμμετείχαν 14 ποδοσφαιριστές. Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 αγωνίζονται  7, στα Άγραφα 4, στον ΠΑΟΚ Καρπενησίου 2 και στον Αίολο 1. Συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Κ16 αθλητές, που έχουν γεννηθεί 2008 και 2009.

 

Η αξία των ακαδημιών

Οι 4 παίχτες των Αγράφων αναδείχτηκαν από τον ανενεργό φέτος ΠΑΟΚ Καρπενησίου των Γιώργου Χρυσαφόπουλου-Λάκη Αναστασόπουλου. «Ραχοκοκαλιά» των μικτών μας επί σειρά ετών η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα, με τον Αίολο του Χρήστου Γιαννίτσαρη να έχει εξίσου σημαντική συνεισφορά. Οι ακαδημίες της Ευρυτανίας είναι αυτές που κρατούν «όρθιες» τις ενωσιακές μας ομάδες και το «φτωχό» τοπικό πρωτάθλημα.

 

Νέος ποδοσφαιριστής

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε με την Ευρυτανία ο Γκεράλντο Ντούζα, που απέκτησε δελτίο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

 

2/2

Η Φθιώτιδα είχε επικρατήσει νωρίτερα και στο παιχνίδι της Κ14 με σκορ 7-0.

 

Ένα σε κάθε μέρος

Η γειτονική Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Λεντιόν Άλλα της Ένωσης 2010 στο 35΄, ενώ ο νεοεισελθών Σωτήρης Καραδήμας του Αστέρα Λαμίας στο 80΄ «έγραψε» το τελικό 2-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Πουγακιώτης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Γιάννης Αποστόλου): Κοτσαύτης, Τσιάβος, Χαλκιάς, Χασιώτης, Γεωργαντάς, Τσαδήμας, Λιάγκας, Πουγκακιώτης, Παπαγεωργίου, Παπαγεωργίου, Αλλά, Σιάππας

Έπαιξαν και οι: Τσακμάκης, Λιάσκος, Ντσιαβός, Πολίτης, Καραδήμας, Κυροδήμος, Ριζόπουλος, Σέχου, Σπυρόπουλος

 

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Δρίβας, Καλύβας, Λιάγκος, Κεχριμπάρης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπαρμπούτης, Ράικος, Γενιτσαρόπουλος, Λαμπαδάρης, Μούτσελος, Ντούζα

Συμμετείχαν και οι: Δροσίνης, Ζωχάκης, Παπαϊωάννου

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παγωνόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

1η  Βοηθός: Ελένη Γκατζούνα (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

2ος Βοηθός: Ζήσης Ανδραδόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

 





Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος