Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Π.Α.Κ.-Άρης Βελουχιώτης 49-52

Συναρπαστικό το παιχνίδι της Π.Α.Κ. με τον Άρη Βελουχιώτη, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές από το Καρπενήσι με 49-52.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης της Κατερίνας Μπαλωμένου αγωνίστηκε με μόλις 8 αθλητές, εκ των οποίων οι μισοί είναι μέλη του εφηβικού τμήματος. Βρισκόταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη. Ξεχώρισε με 29 πόντους και 7 εύστοχα 3ποντα ο εντυπωσιακός Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο Άρης Βελουχιώτης του Κώστα Κυρίτση που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα επικράτησε στις λεπτομέρειες σε ένα ματς με αρκετά χαμηλό σκορ. Πρώτος σκόρερ για τους Λαμιώτες ήταν ο Χριστόφορος Πρίμπας με 18 πόντους.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται στα ματς Άρης Βελουχιώτης-Γ.Σ. Άτλας και Μαυρομάτι-Π.Α.Κ.

 

Αντίπαλοι στο φινάλε

Οι δυο ομάδες άρχισαν τη σαιζόν, όπως και την τελείωσαν. Στο τελευταίο ματς της περυσινής περιόδου, ο Άρης είχε επικρατήσει της Πανευρυτανικής στο Καρπενήσι με 59-65

 

Προσθήκη Πανευρυτανικής


 

Με την Π.Α.Κ. έκανε ντεμπούτο ο Θεοδόσης Ζιωζιός (Φωτογραφία). Δεν συμμετείχε ο τραυματίας Δημήτρης Κουτσοκώστας, 1ος σκόρερ των εφήβων, ο οποίος είδε το παιχνίδι από τον πάγκο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν μόλις με 8 αθλητές, εκ των οποίων οι 4 είναι του εφηβικού τμήματος.

 

Σταθερά παρούσα


 

Η Ευρυτανική ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχει από το 2015 και ύστερα στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ανελλιπώς. Μάλιστα ο Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία) αποτελεί τον παλαιότερο της παίχτη και μοναδικό που συμμετέχει από εκείνη τη σαιζόν μέχρι και σήμερα.

 

Με έναν «μικρό»


 

Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν μόνο έναν αθλητή, γεννηθέντα από το 2003 και ύστερά και συγκεκριμένα τον Νίκο Γρύλλη (Φωτογραφία). Σύμφωνα με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ είναι υποχρεωτική δυο «μικρών» στην 12αδα και η συμμετοχή τουλάχιστον του ενός από τους δυο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Το γεγονός αναγράφηκε και στο φύλλο αγώνος.

 

Καθοριστικοί ο Πρίμπας& Μπούτσης



 

 

 

 

 

 

Ο Χριστόφορος Πρίμπας (Φωτογραφία αριστερά) ξεχώρισε με 18 πόντους (2 3ποντα) για τον Άρη, ενώ 17 σημείωσε ο έμπειρος Χρήστος Μπούτσης (Φωτογραφία δεξιά)

 

Εντυπωσιακός ο 16χρονος


 

Ο μόλις 16 ετών, γεννηθείς το 2008 Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) ξεχώρισε με 29 πόντους και 7 3ποντα. Πρόκειται για τον γιο του Βασίλη Ρουμελιώτη, αθλητή επίσης της Π.Α.Κ. και επικεφαλής του τμήματος βόλει. Ακολούθησε με 9 ο Γιάννης Τσάνε, ενώ σκόραραν μόλις 4 αθλητές.

 


Προπονητής-παίχτης


 

Τον ρόλο του προπονητή-παίχτη στους φιλοξενούμενους έχει ο Κώστας Κυρίτσης (Φωτογραφία).

 

Αποστολή στη Λαμία

Μια ημέρα νωρίτερα ο Καρπενησιώτης διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία) σφύριξε μαζί με τη Μαρία Ζαφείρη το παιχνίδι παίδων στη Λαμία ΑΣΕ Μπούκαλη-Έσπερος Λαμίας που έληξε με 54-81.

 


Πανό Άρη

Οι φιλοξενούμενοι που είναι ένα αυτοοργανωμένο σωματείο είχαν την υποστήριξη φίλων τους, που τοποθέτησαν και τα σχετικά πανό.

 




Ευρυτανικής καταγωγής


 

Με τη φανέλα του Άρη αγωνίζεται ο Χρήστος Τσελής (Φωτογραφία), πρώην διαιτητής και νυν ερασιτέχνης δρομέας, που κατάγεται από την Βράχα Ευρυτανίας.

 

Από μια αποβολή

Για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο Βασίλης Κορμανός με δυο τεχνικές ποινές και για τους φιλοξενούμενους ο Χρήστος Τσελής.

 

Καλύτερη η Π.Α.Κ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Πανευρυτανική, παίζοντας καλή άμυνα προηγήθηκε με 9-3.

 


Κοντά οι ομάδες

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στο δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 15-17. Το επιμέρους σκορ ήταν 6-14.

 

Ισόπαλο επιμέρους

Το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 18-18, ανεβάζοντας το σκορ στο 33-35.

 

Έφυγε νικητής

Ο Άρης πέρασε από το Καρπενήσι με διαφορά μόλις 3 πόντων και συγκεκριμένα με 49-52. Έκανε ένα επιμέρους 16-17 στην τελευταία περίοδο, με τον Δημήτρη Μάρκου να σημειώνει το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος.

 

Τα δεκάλεπτα

9-3, 15-17, 33-35, 49-52

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 29(7), Πιπέρας, Κουδουνάς 6, Ζιωζιός, Γραμματίκας 5, Κορμανός, Ευθυμίου Α., Τσάνε 9

 

Άρης Βελουχιώτης (Κώστας Κυρίτσης): Τσελής, Πρίμπας 18(2), Κυρίτσης 9, Καλαμάτας, Ριζόπουλος 1, Γρύλλης 2, Κραββαρίτης, Μπαχλαβάς, Μάρκου 3(1), Ρούσσης, Μακρής 2, Μπούτσης 17

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θανάσης Γιαννόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος