Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Γ.Σ Άτλας-ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) 65-49

Νικηφόρο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον Άτλαντα, που επικράτησε με 65-49 της Γυμναστικής Ακαδημίας Συνεργασίας Άμφισσας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 14:30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, συνδυάζοντας εμπειρία και ενθουσιασμό. Πήρε τα ηνία από την αρχή του αγώνα και δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, καθώς έπαιξε για πρώτο μόλις ματς καλό μπάσκετ. Με 14 πόντους και 2 3ποντα ο Άρης Νταβαρίνος ήταν ο 1ος σκόρερ των Ευρυτάνων.

Η ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) του Νίκου Παπούλια έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και συνεχώς «κυνηγούσε» τον αντίπαλο. Παρά τη φιλότιμη και μαχητική προσπάθεια το συγκρότημα της Φωκίδας έφυγε ηττημένο από την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Ο γνώριμος μας Κώστας Αρσενίου σκόραρε 18 πόντους με 3 τρίποντες «βόμβες»

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική την Κυριακή 28/1 ο Άτλας θα παίξει στη Λαμία με τον Άρη Βελουχιώτη, στοχεύοντας το 2 στα 2 ενώ το συγκρότημα της Φωκίδας υποδέχεται την Ακαδημία Ιστιαίας.

 

Δεύτερο ματς

Πριν το παιχνίδι προηγήθηκε η συνάντηση Π.Α.Κ.-Άρης Βελουχιώτης για τον ίδιο όμιλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση μισής ώρας στην έναρξη του δεύτερου αγώνα.

 

Η καθοδήγηση του πάγκου

Τον Άτλαντα καθοδηγεί και φέτος ο Δημήτρης Λερογιάννης με άμεσο συνεργάτη τον Βασίλη Δόση. Οι δυο τους, μαζί με τον Γιάννη Χαλκιά είναι και οι προπονητές της ακαδημίας.

 


Άψογη παρουσία

Το ματς σφύριξε ο έμπειρος Αλέξανδρος Κοτσιμπός (Φωτογραφία) με τον Καρπενησιώτη Θανάση Χουσιάδα, έχοντας και οι δυο πολύ καλή παρουσία. Πλην του κ. Κοτσιμπού από τη Λαμία ταξίδεψαν και οι κριτές Νίκος Καλαντζής και Διονύσης Αναγνώστου, που πλαισίωσαν τον Θανάση Γιαννόπουλο στην γραμματεία.

 


«Βάπτισμα» του πυρός


 

Ο 17χρονος Μύρωνας Μπουμπουρής (Φωτογραφία), γιός του Προέδρου Γιάννη έκανε ντεμπούτο με την ομάδα ανδρών, αγωνιζόμενος ως συμπαίχτης με τον αδερφό του Ντίνο.

 

Ξεχώρισε ο Άρης


 

Ο Άρης Νταβαρίνος (Φωτογραφία) με 14 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άτλαντα. Ακολούθησαν με 11 οι: Δημήτρης Σταλίκας και Θωμάς Χονδρός. Οι δυο αθλητές συμμετέχουν στο ρόστερ της ομάδας ανελλιπώς από την έναρξη λειτουργίας της το 2013. Ο Σταλίκας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ξεχωρίζοντας σε ηλικία 51 ετών, ενώ ο 37χρονος φόργουορντ Χονδρός σημείωσε και ένα 3ποντο.

 



Ενισχυμένος ο Άτλας



 

 

 

 

 

 

 

 

Τέσσερις αθλητές έκαναν ντεμπούτο με τον Άτλαντα. Πρόκειται για τους: Σωτήρη Στεφανή (Φωτογραφία πάνω δεξιά), Βασίλη Τσολάκη (Φωτογραφία κάτω αριστερά), Παντελή Κωστή (Φωτογραφία πάνω αριστερά) και Μανώλη Μπάλιακα (Φωτογραφία κάτω δεξιά). Ο Κωστής έχει φορέσει και κατά το παρελθόν τη φανέλα του Άτλαντα, επιστρέφοντας σε αυτόν.

Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν από τους αθλητές που πήραν χρόνο συμμετοχής στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ οι: Παντελής Κατσιάρης (Έσπερος Λαμίας), Παναγιώτης Γεωργαλής (Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη) και Δημήτρης Κουτσοκώστας (Π.Α.Κ.). Στην τελευταία μετακινήθηκαν και οι επίσης έφηβοι Νίκος Καρέτσος και Παναγιώτης Μπεχλιούλης. Φέτος ο Γυμναστικός συμμετέχει στα πρωταθλήματα ανδρών και παμπαίδων, έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις.

 

Προπονητής ο εξαιρετικός Ν. Παπούλιας

Τη ΓΑΣ καθοδηγεί ο Νίκος Παπούλιας (Φωτογραφία), μαζί με τον Δημήτρη Λαλά. Μέχρι πέρυσι μάλιστα ο κ. Παπούλιας αγωνιζόταν και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Να σημειωθεί πως πρόσφατα εξέδωσε και παρουσίασε το εξαιρετικό βιβλίο του «Άμφισσα-Μια πόλη μια βαθιά μπασκετική ιστορία», καταγράφοντας την ιστορία του μπάσκετ στην περιοχή.

 



Από την Π.Α.Κ. στην Άμφισσα


 

Ο Κώστας Αρσενίου (Φωτογραφία), περυσινός αθλητής της Π.Α.Κ. με 16 πόντους και τρία 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΓΑΣ, αλλά και του αγώνα. Δεύτερος σκόρερ των ηττημένων με 15 ήταν ο 17χρονος Κώστας Λαλάς.

 

Αρχή και φινάλε

Η ΓΑΣ έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο στο Καρπενήσι και θα παίξει και το τελευταίο την 14η αγωνιστική με την Πανευρυτανική.

 

Έδειξε δυναμική

Ο Γυμναστικός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-8, κάνοντας πολύ καλή αρχή.

 


Διψήφια διαφορά

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 34-23 υπέρ των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ένα επιμέρους 14-15 και να μειώνουν κατά έναν πόντο.

 


«Καθάρισε» το παιχνίδι

Ο Άτλας έφτασε στο +21 με τη λήξη της 3ης περιόδου για το 53-31. Σημείωσε ένα επιμέρους 19-8.

 

Άνετος και ωραίος

Ο γηπεδούχος σύλλογος έφτασε στο τελικό 65-49, ξεκινώντας ιδανικά το πρωτάθλημα. Το επιμέρους σκορ ήταν 12-18.

 

Τα δεκάλεπτα

20-8, 34-23, 53-31, 65-49

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 11, Καψάλης 7, Νταβαρίνος 14(2), Κάππας 3, Τσολάκης 4, Μπουμπουρής Μ., Μπάλιακας 2, Χονδρός 11(1), Ελεζάι 6, Μπουμπουρής Κ. 2, Κωστής 2, Στεφανής 3

 

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας): Υφαντής, Αρσενίου 16(3), Μελετίου 3(1), Μητάλας, Βουρνούς 5(1), Μπίστης 7, Οσμένι, Κουτρόλικος, Κουτόνιας, Παπαγλύμης 3, Λαλάς 15

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θανάσης Γιαννόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος