Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Καρπενήσι Futsal-Θρακομακεδόνες Futsal 4-5

Συναρπαστικό παιχνίδι-ντέρμπι στο Καρπενήσι, με τους φιλοξενούμενους Θρακομακεδόνες να επικρατούν της τοπικής ομάδας με σκορ 4-5.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 21:00. Ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Futsal League, παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου.

Το Καρπενήσι Futsal του Γιώργου Μαντέκα κατεβαίνοντας με αρκετές απουσίες και με συμμετοχή μόλις 7 αθλητών παρουσίασε αρκετά ανταγωνιστική εικόνα απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, χάνοντας στις λεπτομέρειες έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο αποτελεσματικός Γιώργος Πλεξίδας με τα 2 γκολ που σημείωσε έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα. Οι Ευρυτάνες παραμένουν 4οι με 14 πόντους και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι Θρακομακεδόνες Futsal του Νίκου Μελέτη πέρασαν από την Ευρυτανική πρωτεύουσα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Κυριακίδη που σημείωσε χατ-τρικ. Δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση, παραμένοντας στην κορυφή με 28 βαθμούς (9 νίκες-1 ισοπαλία) και κάνουν ήδη τα πλάνα τους για τους διπλούς νοκ-άουτ προημιτελικούς αγώνες.

Για την επόμενη (12η) αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου οι Ευρυτάνες έχουν νέο εντός έδρας ματς, υποδεχόμενοι τον Ολυμπιακό Σάλας, ενώ οι πρωτοπόροι θα υποδεχτούν το υπολογίσιμο Κατενάτισο Νέα Γενιά.

 

Ώρα Ευρωπαϊκού αγώνα

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε βραδινή ώρα στο Καρπενήσι, ωστόσο ο κόσμος του Καρπενησίου στήριξε ξανά την προσπάθεια της ομάδας.

 


Ασταμάτητοι

Οι Θρακομακεδόνες ταξίδεψαν με «γεμάτη» αποστολή στο Καρπενήσι, ενώ διανυκτέρευσαν το βράδυ του Σαββάτου (20/1) στην περιοχή. Παραμένουν αήττητοι στην κορυφή, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση των «8».

 

Παρουσία Τζιούβελη

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο ταμίας της ΕΠΣ Σάλας Νικήτας Τζιούβελης και ο Πρόεδρος των Θρακοκεδόνων Δημήτρης Μπαρδής. Ο κ. Τζιούβελης διετέλεσε Πρόεδρος της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων και ο κ. Μπαρδής προπονητής.

 


Συμπλήρωσε κάρτες


 

Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) του Καρπενησίου είναι ο 4ος ποδοσφαιριστής της ομάδας που δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας σε ματς μετά τους: Αποστόλη Φούκα, Γιώργο Πλεξίδα και Γιώργο Καλύβα, καθώς συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.

 

1η ήττα

Το Καρπενήσι ηττήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα του σε αγώνα κανονικής διάρκειας της Β΄ Εθνικής σάλας.

 

Μόλις 7


 

Για τους Ευρυτάνες δεν έπαιξαν μεταξύ άλλων οι: Αποστόλης Φούκας και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Συμμετείχαν μόλις 7 ποδοσφαιριστές, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι δηλωθέντες αναπληρωματικοί Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία), Μπήκε στην αποστολή για πρώτη φορά), Ηλίας Σαπούνης, Στάθης Φακίτσας (Βοηθός προπονητή), Κώστας Μπουμπουρής και Γιώργος Φαρμάκης.

 

Ενισχυμένο με Λέρη


 

Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία Futsal έκανε ντεμπούτο με γκολ. Στην Futsal Super League πέτυχε 9 τέρματα.

 


Αρνητικό σερί

Στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια το Καρπενήσι δεν έχει καταφέρει να «γευτεί» τη χαρά της νίκης, μετρώντας δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. Το Ευρυτανικό συγκρότημα διεκδικεί την 4η προνομιούχο θέση με βασικούς «διώκτες» τον Ηνίοχο και το Κατενάτσιο Νέα Γενιά.

 

Από 0-2….3-2


 

Οι Θρακομακεδόνες προηγήθηκαν 0-2 με γκολ των: Αλέξανδρου Κυριακίδη στο 2΄ και Άγγελου Μελέτη στο 4΄. Με τέρματα των: Βαγγέλη Αθανασόπουλου στο 9΄, Χρήστου Λέρη στο 12΄ και Γιώργου Πλεξίδα (Φωτογραφία) στο 17΄ οι Ευρυτάνες γύρισαν «τούμπα» το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο με 3-2.

 






Νέα ανατροπή και διπλό»


 

Η ομάδα του Νίκου Μελέτη με δυο ακόμη γκολ του Αλέξανδρου Κυριακίδη (Φωτογραφία) στο 23΄ και στο 27΄ (Πέναλτι) πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ με 3-4. Ο Στέλιος Κόκκας στο 34΄ διαμόρφωσε το 3-5 και ο Γιώργος Πλεξίδας στο 36΄ το τελικό 4-5.

Ο Χρήστος Λέρης 27 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έστειλε την μπάλα άουτ σε δεκάμετρο πέναλτι, σε φάση που το Καρπενήσι ζήτησε πέναλτι εντός περιοχής.

 

Κίτρινες Κάρτες

Αθανασόπουλος, Λέρης, Γκουτσιούδης, Μελέτης Ν. (Προπονητής)

 

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Γιώργος Μαντέκας): Κόκκοτος, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Λέρης, Μπακαλίδης (Σταμούλης, Παχής, Σερπάνος, Σαπούνης, Φακίτσας, Μπουμπουρής, Φαρμάκης)

 

Θρακομακεδόνες Futsal (Νίκος Μελέτης): Σουλιώτης, Μελέτης Α., Κυριακίδης, Τσαπάρας, Κόκκας (Μελέτης Π., Κονιαβίτης, Σπανούδης, Τζιούβελης Γ., Γιαλίτσης, Γκουτσιούδης, Ρέκκας Γ., Κατάκος, Χριστοδουλόπουλος)

 

Διαιτητές: Αδάμος Κουκούλης& Λάμπρος Κολοκώτσιος

Χρονομέτρης: Νίκος Δημακόπουλος

 



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος