Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ακαδημία-Τυμφρηστός 13-0

Οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 ήταν εντυπωσιακοί και επικράτησαν με σκορ 13-0 του νεοσύστατου Τυμφρηστού

Η συνάντηση ήταν εξ αναβολής και έγινε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3, παρουσία λιγοστών φιλάθλων.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ήταν εξαιρετική, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη. Τρία γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Κοτρώνης και Ναπολέων Μουρτογιάννης, δυο οι: Γιάννης Καραγιάννης και Γιούλι Σεριανάι (Είχε και δοκάρι) και από ένα οι: Ηλίας Παρούτσας, Γιάννης Τσιλίκας και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. Οι «μπέμπηδες» έχοντας αρχίσει με ήττα και ισοπαλία πανηγύρισαν την 1η τους νίκη, φτάνοντας τους 4 πόντους.

Ο Τυμφρηστός παρά την πρόσφατη μεταγραφική του ενίσχυση δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός και να αποφύγει τη συντριβή. Ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία, καθώς η πρώτη του συμμετοχή στο Ευρυτανικό πρωτάθλημα συνιστά επιτυχία. Οι «γαλάζιοι» έμειναν χωρίς βαθμό μετά από τρία παιχνίδια.

Για την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Τυμφρηστός θα υποδεχτεί τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ακαδημία παίζει με τα Άγραφα. Οι αναμετρήσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 10 και 11/2.

 

Έξοχος καιρός

Η επιστροφή των δυο ομάδων σε αγωνιστική δράση συνδυάστηκε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

 


Εντυπωσιακό σκορ

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 πέτυχε νίκη με ένα εξαιρετικά ευρύ σκορ.

 

Κλειδωμένα τα αποδυτήρια

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι συντελεστές του παιχνιδιού βρήκαν τις πόρτες των αποδυτήριών κλειδωμένες. Οι διαιτητές υποχρεώθηκαν να συντάξουν το φύλλο αγώνος και να αλλάξουν στα αποδυτήρια της Ποταμιάς.

 



Με 12αδα


 

Μετά τις πρόσφατες 5 μεταγραφικές κινήσεις ο Τυμφρηστός πλέον συμπλήρωσε για πρώτο ματς 11αδα, ενώ είχε και μια διαθέσιμη αλλαγή. Ντεμπούτο έκαναν ο τερματοφύλακας Τηλέμαχος Παπαϊωάννου (Φωτογραφία) και οι: Λάμπρος Πολύμερος, Μάριος Μπερντούφι, Νίκος Καΐτσιώτης και Πολυχρόνης Σέβο.

 

Χατ-τρικ


 

 

 

 

 

 

Για την Ακαδημία οι: Ναπολέων Μουρτογιάννης (Φωτογραφία αριστερά) και Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν 3 γκολ. Μάλιστα ο Κοτρώνης έφτασε τα 4 τέρματα στο πρωτάθλημα και ο Μουρτογιάννης τα 5.

 

«Ξενιτεμένος» ο Τυμφρήστος

Το παιχνίδι έγινε με γηπεδούχο την Ακαδημία, καθώς το γήπεδο του Τυμφρηστού δεν έχει αδειοδότηση, με αποτέλεσμα η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας να προχωρήσει σε αλλαγή έδρας.

 

Α΄ Μέρος

Άνευ κριτικής

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο τους, προηγούμενοι στο πρώτο μέρος με 8-0.

 

Ασταμάτητη η Ακαδημία



Οι «μικροί» των Αντωνίου-Καλαμπάκα έφτασαν στο 8-0. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Αλέξανδρος Κοτρώνης στο 7΄ και στο 10΄, Γιούλι Σεριανάι (Φωτογραφία αριστερά) στο 18΄ και στο 36΄, Γιάννης Καραγιάννης (Φωτογραφία κέντρο) στο 20΄ και στο 25΄, Ηλίας Παρούτσας (Φωτογραφία δεξιά) στο 30΄ και Ναπολέων Μουρτογιάννης στο 34΄.

 




Οι καλύτερες φάσεις

7΄: Ο Σεριανάι έπαιξε το 1-2 με τον Κοτρώνη και ο τελευταίος με σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 1-0

10΄: Ο Κοτρώνης εκμεταλλεύτηκε λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0

18΄: Με ωραίο σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στη αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου ο Σεριανάι σημείωσε το 3-0.

20΄: Ο Κοτρώνης από θέση τετ α τετ, πάσαρε στον Καραγιάννη, που σε κενό τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

25΄: Ο Καραγιάννης από θέση τετ α τετ πλάσαρε τον Ντάλλα στη δεξιά του γωνία (5-0).

30΄: Κόρνερ του Μουρτογιάννη από δεξιά, ο Παρούτσας με κοντινή προβολή έκανε το 6-0.

34΄: Ο Μουρτογιάννης δέχτηκε πάσα από τον Κοτρώνη και με σουτ μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Παπαϊωάννου σημείωσε το 7-0.

36΄: Με ωραία προσπάθεια ο Σεριανάι πέρασε την αντίπαλη άμυνα και τερματοφύλακα και σε άδειο τέρμα έκανε το 8-0.

 

Β΄ Μέρος

Σε αστρονομικά επίπεδα

Με πέντε ακόμη γκολ η Ακαδημία συνέχισε ακάθεκτη και στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας στο τελικό 13-0.

 

Καταιγισμός γκολ 



 

 

 

 

 

 

Τα γκολ των νικητών στο β΄ μέρος πέτυχαν οι: Ναπολέων Μουρτογιάννης στο 60΄ και στο 70΄, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία αριστερά) στο 66΄, Γιάννης Τσιλίκας (Φωτογραφία δεξιά) στο 77΄ και Αλέξανδρος Κοτρώνης στο 86΄. Μουρτογιάννης και Κοτρώνης συμπλήρωσαν χατ-ρικ, ενώ δοκάρι στο 72΄ είχε ο Γιούλι Σεριανάι.

 





Ντεμπούτο ποδοσφαιριστή


 

Για την Ακαδημία την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε ο Γκεράλντο Ντούζα (Φωτογραφία), που αγωνίζεται και στη μικτή Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Σέντρα του Σεριανάι στον Τσιλίκα, που με κεφαλιά υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε εξαιρετική επέμβαση.

61΄: Ο Μουρτογιάννης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ στη δεξιά γωνία του Τυμφρηστού έκανε το 9-0.

66΄: Σέντρα του Μουρτογιάννη στον Τριανταφυλλόπουλο Γ., που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 10-0.

70΄:  Ο Μουρτογιάννης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε με πλασέ στο άδειο τέρμα το 11-0

72΄: Ο Σεριανάι σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.

77΄: Ο Μπαρμπούτης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Τσιλίκας με πλασέ εντός περιοχής στην αριστερή γωνία του Τυμφρηστού πέτυχε το 12-0

86΄: Ο Κοτρώνης μετά την πάσα του Μπαρμπούτη, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε  το 13-0.

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Καραγιάννης, Κοτρώνης, Μπαρμπούτης

Τυμφρηστός: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε(63΄ Μπουμπουρής), Τριανταφυλλόπουλος Κ.(63΄ Ντούζα), Καλύβας, Ρεσίτης, Κεχριμπάρης(55΄ Τριανταφυλλόπουλος Γ.), Σεριανάι, Καραγιάννης(46΄ Τσιλίκας), Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσιάρας(55΄ Μπαρμπούτης)

 

Τυμφρηστός (-): Παπαϊωάννου, Καϊτσιώτης, Μπερντούφι, Ντάλλας, Δανιήλ(46΄ Ξενόπουλος), Καλοπήτας, Πανταζής, Φύκας, Πολύμερος, Ευαγγελίου, Σέβο

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 













Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας