Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Μεδεών-Γ.Σ. Άτλας 65-51

Στάση» στην Αντίκυρα για τον Άτλαντα, ο οποίος ηττήθηκε με 65-51 από τον Μεδεώνα Άσπρων Σπιτιών.

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου για την 4η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Αντίκυρας, ξεκινώντας στις 4.

Ο Μεδεών των Παναγιώτη Αριδά όντας αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού τριπλασίασε τις νίκες του και είναι η μια από τις δυο ομάδες του ομίλου έχει το απόλυτο νικών, μαζί με την Πανευρυτανική Με 19 πόντους ο Νίκος Γκιουζέλης ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έχοντας ξεκινήσει με δυο θετικά αποτελέσματα στην πρώτη του δύσκολη αποστολή έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, παρότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε επαφή με το σκορ. Για τους Καρπενησιώτες ο Άγγελος Τσιγαρίδας ήταν ο μοναδικός διψήφιος με 13 πόντους.

Για την επόμενη (5η) αγωνιστική την Κυριακή 3 Μαρτίου ο Μεδεών παίζει στην Ιστιαία με την τοπική Ακαδημία, ενώ ο Άτλας που βρίσκεται εντός στόχων αγωνίζεται με την Πανευρυτανική στο Καρπενήσι .

 

Αήττητος ο Μεδεών 

Το συγκρότημα των Παναγιώτη Αριδά-Γιάννη Καρναχωρίτη έχει το απόλυτο νικών, φτάνοντας στο 3 στα 3. Έχει κερδίσει επίσης με 72-54 το Μαυρομάτι και με 77-34 τα Φάλαρα.

 

Πρώτη ήττα

O Ατλας μετά τις νίκες με ΓΑΣ Άμφισσας και Άρη Βελουχιώτη υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα.

 

Ο Γκιουζέλης 1ος σκόρερ


 

Για τον Μεδεώνα ο Νίκος Γκιουζέλης σημείωσε 19 πόντους με ένα 3ποντο. Ο αρχηγός Γιάννης Καρναχωρίτης έκλεισε με 16.

 

Περυσινός υποβιβασμός


 

Ο Μεδεών υποβιβάστηκε πέρυσι από τη Β΄ στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχε βρεθεί πάλι στον «δρόμο» του Άτλαντα την περίοδο 2021-2022 στη Β΄ κατηγορία.

 

«13αρι» Άγγελου


 

Ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με 13 πόντους και 3 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άτλαντα. Ακολούθησε με 9 και 2 3ποντα ο Δημήτρης Σταλίκας.

 

Πρώτο Φ. Ανδρέου

Την πρώτη του φετινή παρουσία  με τον Άτλαντα εκτός από τον Άγγελο Τσιγαρίδα έκανε και ο Φώτης Ανδρέου, με τον 16χρονο να κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα, στην οποία έχουν αγωνιστεί και τα μεγαλύτερα αδέρφια του Παύλος και Γεράσιμος.

 

Προβάδισμα Βοιωτών

Η ομάδα της Βοιωτίας προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-11.

 

Το έφερε στον πόντο

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη με τη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκε σε διαφορά ενός πόντου για το 31-30. Το επιμέρους σκορ στη 2η περίοδο ήταν 14-19.

 

Αποσπάστηκαν οι γηπεδούχοι

Στην 3η περίοδο η γηπεδούχος ομάδα πέτυχε ένα σκορ 19-11, φτάνοντας στο 50-41.

 

Καλύτερος ο Μεδεών

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Μεδεών έκανε ένα επιμέρους 15-10 και έφτασε στο τελικό 65-51 και το 3ο του «ροζ» φύλλο αγώνος.

 

Τα δεκάλεπτα

17-11, 31-30, 50-41, 65-51

 

Συνθέσεις Ομάδων

Mεδεών (Παναγιώτης Αριδάς) Γκιουζέλης 19(1), Χόντζογλου 5(1), Ζήσης 9, Σωτηρίου, Ανέστης, Σταυρίδης 8(2), Αργυρίου 2, Αριδάς Σ. 4, Ψαρρός, Καραμπέτσος 2, Καρναχωρίτης 16, Κουβάρας

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης):  Σταλίκας 9(2), Κοκοτίνης 6, Νταβαρίνος 3, Κάππας 7, Τσολάκης 1, Ανδρέου, Τσιγαρίδας 13(3), Χονδρός 4, Ελεζάι 6, Μπουμπουρής Κ. 2, Μπίκας, Στεφανής

 

Διαιτητές: Βασίλης Ντάνος& Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Κατερίνα Νταλιάνη-Γιάννης Ντουρντουρέκας-Αλκιβιάδης Κάπας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, stereabasket.gr

Φωτογραφία αρχείου