Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Π.Α.Κ.-Φάλαρα Στυλίδας 73-66

Μεγάλη νίκη για την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επικράτησε με 73-66 των Φαλάρων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (Β΄ Όμιλος), παρουσία περίπου 30-40 θεατών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έφτασε στο «ροζ» φύλλο αγώνος, εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα-έδρα. Οι Ευρυτάνες με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Τσάνε (27 πόντοι) και Δημήτρη Κουτσοκώστα (25 πόντοι) διπλασίασαν τις νίκες τους και ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Τα Φάλαρα του Νίκου Τσαμαντάνη πραγματοποιώντας μια νέα προσπάθεια, βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Σε 4 παιχνίδια δεν έχουν πανηγυρίσει κάποια νίκη, ωστόσο είναι ένα νέο σύνολο, που θέλει τον χρόνο του. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Τάσος Χονδρόπουλος, ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους.

Οι Ευρυτάνες θα παίξουν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με το Μαυρομάτι σε εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής. Τα Φάλαρα υποδέχονται στις 3 Μαρτίου τον Άρη Βελουχιώτη για την 5η αγωνισιτκή.

 

2/2

Η Π.Α.Κ. έκανε το 2/2, καθώς το ματς με τον Άρη Βελουχιώτη κατοχυρώθηκε υπέρ της στα χαρτιά.

 

Ντεμπούτο Τρίκα


 

Για τους γηπεδούχους έκανε ντεμπούτο ο Μάκης Τρίκας (Φωτογραφία), που σκόραρε 2 πόντους. Πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Βασίλη Ρουμελιώτη, που αγωνίζεται ως συμπαίχτης με τον γιό του Παναγιώτη.

 

Με έναν «μικρό»


 

Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν έναν αθλητή κάτω των 20 ετών, τον Βασίλη Ζαχάρη (Φωτογραφία) που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και ακολούθησαν την προκήρυξη της ΕΣΚΑΣΕ, μη δηλώνοντας 12ο καλαθοσφαιριστή, καθώς δεν διαθέτουν στο ρόστερ τους δεύτερο. Ο 17χρονος μάλιστα είναι γιός του Ηλία Ζαχάρη, διατελέσαντα Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, που παρακολούθησε το ματς.

 

Νεανικό «δίδυμο φωτιά» 



 

 

 

 

 

 

Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία αριστέρα) με 27 και ένα 3ποντο και Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία δεξιά) με 25 και 5 3ποντα ήταν οι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων. Μάλιστα ο Κουτσοκώστας έκανε ντεμπούτο με το ανδρικό τμήμα της Π.Α.Κ., ενώ πέρυσι ήταν μέλος του Άτλαντα. Οι δυο αθλητές αγωνίστηκαν και στο εφηβικό πρωτάθλημα με την Πανευρυτανική.

 


Νέα μορφή

Τα Φάλαρα συμμετέχουν με νέο ρόστερ, επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα μετά από την περυσινή τους απουσία. Την περίοδο 2021-2022 υποβιβάστηκαν από τη Β΄ στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

«25αρης» ο Χονδρόπουλος


 

Για τα Φάλαρα ο Τάσος Χονδρόπουλος (Φωτογραφία) σημείωσε 25 με ένα εύστοχο τρίποντο. Ο Χρήστος Πάλλιος σημείωσε 19 με τρεις τρίποντες «βόμβες».

 

Καλό ξεκίνημα

Η Πανευρυτανική προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 23-18.

 


Καλύτερη η Π.Α.Κ.

Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου με ένα επιμέρους 20-17 στη δεύτερη περίοδο έφτασε στο 43-35.

 

Το έφεραν στον πόντο

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί στην 3η περίοδο και φτάνοντας σε ένα επιμέρους  10-17 έκαναν το ματς ντέρμπι για το 53-52.

 

Πανηγύρισαν οι Ευρυτάνες

Το τελικό 73-66 έφερε χαμόγελα στους γηπεδούχους, που διπλασίασαν τις νίκες τους (20-14 το επιμέρους της Δ΄ περιόδου)

 

Τα δεκάλεπτα

23-18, 43-35, 53-52, 73-66

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 9(1), Κουτσοκώστας 25(5), Κουδουνάς 4, Τρίκας 2, Γραμματίκας, Ρουμελιώτης Β. 3(1), Πιπέρας 2, Ευθυμίου, Κορμανός 1, Τσάνε 27(1)

 

Φάλαρα (Νίκος Τσαμαντάνης): Πενταγιώτης, Παγιούλας, Πάλλιος 19(3), Τσαμαντάνης, Αμπλιανίτης 13(3), Χονδρόπουλος 25(1), Ζαχάρης, Χαντζής 9, Μπαλωτής, Παπανάγνου, Αλεξανδρής

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Κώστας Λούβαρης-Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος