Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Δύο διεθνή μετάλλια για τη Μελίνα Γεωργίου



☑️ Δύο μετάλλια για τον Αίαντα στο βαθμολογούμενο G1 Austrian Open 2024 🇦🇹
☑️ Ασημένιο μετάλλιο η Φαίδρα Καλτέκη - Δύο στα δύο η Eυρυτάνισσα Μελίνα Γεωργίου στο Ίνσμπρουκ υπό την καθοδήγηση του Μεγαλοχωρίτη ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Ζηνέλη.
Με την Φαίδρα Καλτέκη να κατακτά το πρώτο της μετάλλιο σε βαθμολογούμενο τουρνουά G1 μέσα στο 2024 και την Μελίνα Γεωργίου να κάνει το 2x2 σε επίπεδο διεθνών μεταλλίων μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, ολοκληρώθηκε η παρουσία του Αίαντα στο Austrian Open. 
H Καλτέκη, λίγες εβδομάδες πριν από τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, βγήκε σε... αναζήτηση βαθμών στο αυστριακό όπεν και τα κατάφερε περίφημα. Με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, το Αιαντάκι μας κατέκτησε το ασημένιο 🥈 μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 35 αθλήτριες! Η πρωταθλήτριά μας, τρίτη στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, κατέχει την 13η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη και την 18η στην Ολυμπιακή. Στον δρόμο για το ασημένιο μετάλλιο νίκησε την Ολλανδέζα Σενμάκερς (προημιτελικά) και την Ισραηλινή Λάγκερ (ημιτελικά), αθλήτριες που θα βρει μπροστά της και στην Ολυμπιακή πρόκριση.
Ολλανδέζα προημιτελικό (θα την βρούμε πρόκριση)
ημιτελικό Πολωνέζα (ημιτελικό)
Η Γεωργίου, στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία των γυναικών, κατέκτησε το ασημένιο 🥈 μετάλλιο στα -46 κιλά. Λίγες ώρες μετά το χρυσό στις νεάνιδες (σ.σ. το 2023 ήταν «ασημένια» στα juniors του Austria Open), η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο βαθμολογούμενο G1, ανοίγοντας... λογαριασμό βαθμών στην Παγκόσμια κατάταξη των γυναικών. Στα -46 κιλά συμμετείχαν συνολικά 21 αθλήτριες, με την Γεωργίου να ξεπερνάει το εμπόδιο μεταξύ άλλων και της Ταμίλα από τη Φινλανδία, Νο-2 στο ταμπλό.
Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησαν και τα υπόλοιπα Αιαντάκια που αγωνίστηκαν σήμερα, πάντα υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μας και ομοσπονδιακού προπονητή, Θοδωρή Ζηνέλη.
Συγχαρητήρια. Keep going.
#ΑΙΑΝΤΑΣ_ΜΙΑ_ΜΕΓΑΛΗ_ΑΘΛΗΤΙΚΗ_ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 
Συμμετέχει και πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις, εντός κι εκτός Ελλάδας!
#aiantasteam #aiantastkd #aiantasfamily #aiantasagiosDimitrios #aiantasZinelisclub #taekwondo #tkd #taekwondofamily #aiantas #austrianopen2024 Thodoris Zinelis

Πηγή: Α.Σ. Αίαντας