Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση της Πανευρυτανικής για τον αγώνα με τον Άρη Βελουχιώτη


Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε δελτίο τύπου, απαντώντας στον Άρη Βελουχιώτη και εκθέτοντας τη δική της πλευρά για το παιχνίδι των δυο ομάδων για την 1η αγωνιστική της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (2ος Όμιλος) που κατοχυρώθηκε με 20-0 υπέρ της Ευρυτανικής ομάδας, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν δήλωσαν 2ο αθλητή κάτω των 20 ετών, όπως ορίζεται από τη Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ. Το ματς είχε λήξει με σκορ 49-52 υπέρ του Άρη.

Το δελτίο τύπου της Π.Α.Κ.: 

"Σε απάντηση στο Δελτίο Τύπου της ομάδας Άρης Βελουχιώτης που κοινοποιήθηκε στα site, stereabasket.gr και evrytaniasport.gr, ο σύλλογός μας απαντά παραθέτοντας τα γεγονότα.

Την 21-01-2024 και στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ κατηγορίας ΕΣΚΑΣΕ, η ομάδα μας υποδέχθηκε την ομάδα του Άρη Βελουχιώτη.

Μετά την συμπλήρωση του φύλλου αγώνος και πριν την έναρξη του αγώνος, διαπιστώθηκε η δήλωση ενός (1) μόνου αθλητή γεννημένου το έτος 2003 ή και νεότερου αντί για δύο (2) και συνολικά δώδεκα (12) αθλητών αντί για έντεκα (11), όπως προβλέπει η σχετική προκήρυξη του πρωταθλήματος που εκδόθηκε από την διοργανώτρια αρχή.

Αμέσως απευθυνθήκαμε στον πρώτο διαιτητή του αγώνα, ενημερώνοντάς τον για το γεγονός αυτό και ζητώντας του ταυτόχρονα να καταγραφεί σαν γεγονός. Μας γνωστοποίησε ότι είχαμε δικαίωμα ως ομάδα να το καταγράψουμε στο φύλλο αγώνος, όπως και πράξαμε, δηλώνοντας όμως αναρμόδιος για την εξέτασή του εκείνη την στιγμή και θα έπρεπε να προσφύγουμε μετά το τέλος του αγώνα στην διοργανώτρια αρχή με την διαδικασία που προβλέπεται, για να υποβάλουμε τυχόν ένσταση για το ως άνω γεγονός.

Για την καταγραφή του ως άνω γεγονότος καθ’ όσον και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό για την ομάδα μας, ενημερώθηκε από τους ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (ως πλέον αρμόδιοι), ο υπεύθυνος της ομάδας του Άρη Βελουχιώτη (αφού δεν είχε δηλωθεί κάποιος προπονητής στο φύλλο αγώνος), ο οποίος προσήλθε στην γραμματεία εκείνη την στιγμή.

Διερωτόμαστε γιατί άραγε ο υπεύθυνος της ομάδας του Άρη Βελουχιώτη, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του έχει υποπέσει σε παράβαση του κανονισμού δεν την διόρθωσε πριν την έναρξη του αγώνα, ώστε να αποφύγουν μελλοντικές ΄΄φαρσοκωμωδίες΄΄ και ΄΄κουτοπονηριές΄΄;

Θα ήταν αφελές να προβούμε σε δήλωση μίας παράβασης του κανονισμού στο φύλλο αγώνος και να μείνουμε μόνο σε αυτή, χωρίς καμία άλλη περαιτέρω ενέργεια, καθώς επίσης και να λάβουμε μία απόφαση εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή για τις μελλοντικές ενέργειές μας.

Η ομάδα μας στα 14 περίπου χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της, ουδέποτε έχει έρθει σε συνεννόηση και συμφωνία με αντίπαλη ομάδα (ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ;;; ΄΄ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ΄΄), σε θέματα που άπτονται στην εφαρμογή των κανονισμών του αθλήματος (γιατί άραγε να το κάνει σε αυτό τον αγώνα;;).

Σέβεται κάθε σωματείο - ομάδα και επιβραβεύει την όποια προσπάθειά τους (χωρίς να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς αυτών), λειτουργεί βάσει των αξιών και ιδεωδών που διέπουν τον αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα όμως δεν κάνει εκπτώσεις και συμβιβασμούς στην προάσπιση των δικαιωμάτων – συμφερόντων τόσο αυτής όσο και των αθλητών της.

Μετά τιμής και σεβασμού,

Εκ του Δ.Σ. Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης (Π.Α.Κ.)

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Γενιάς"

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του αγώνα: https://www.evrytaniasport.gr/2024/01/49-52.html

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Άρη Βελουχιώτη: https://www.evrytaniasport.gr/2024/02/blog-post_771.html