Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Κατενάτσιο Νέα Γενιά-Καρπενήσι Futsal 7-6

«Αυτοκτονία» για το Καρπενήσι Futsal, το οποίο αν και προηγήθηκε με 2-6 ηττήθηκε με 7-6 στην εκπνοή από το πάντοτε υπολογίσιμο Κατενάτσιο Νέα Γενιά Αθλητών.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:45 στο αθλητικό κέντρο Catenaccio στην Καισαριανή. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Futsal League.

Το Κατενάτσιο του Θωμά Πολίτη διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη και δικαιώθηκε, καθώς ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ. Ο Δημήτρης Καραθανάσης με γκολ στην εκπνοή χάρισε στην ομάδα των Νέων Αθλητών τη νίκη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 15 πόντους, όσους και ο Ηνίοχος και διεκδικούν την πρόκριση στο Final 8, πλησιάζοντας στο -2 το συγκρότημα της Ευρυτανίας.

Το Καρπενήσι του Γιώργου Μαντέκα παρά το πολύ καλό του ξεκίνημα στο β΄ μέρος παρουσίασε για ένα ακόμη παιχνίδι αμυντικά κενά και δεν κατάφερε να φύγει ούτε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η αποβολή του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, που είχε πετύχει χατ-τρικ ήταν καθοριστικής σημασίας στην έκβαση του τελικού σκορ. Οι Ευρυτάνες παραμένουν 4οι με 17 βαθμούς και τα επόμενα παιχνίδια του είναι και αυτά ιδιαίτερα σημαντικά.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το Κατενάτσιο να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Σάλας και το Καρπενήσι τον Νέο Κόσμο. Ολυμπιακός και Νέος Κόσμος βρίσκονται στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς.

 

Συναρπαστικά ματς

Το ματς του πρώτου γύρου στο Καρπενήσι είχε λήξει με 7-5 υπέρ του Καρπενησίου, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν και τότε όμορφο θέαμα.

 

Χατ-τρικ Αθανασόπουλου


 

Ο δυναμικός αμυντικός Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) του Καρπενησίου πέτυχε χατ-τρικ, όμως αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση του τελικού σκορ. Όλα τα του γκολ τα σημείωσε στο β΄ μέρος.

 

Οργανωμένη μετακίνηση

Το Καρπενήσι ταξίδεψε με το GFK του Γιώργου Φαρμάκη. Συμμετείχαν 7 αθλητές από την Ευρυτανική πρωτεύουσα, συν τον Μάριο Πατρώνη που διαμένει και φοιτά στην Αθήνα. Απουσίαζαν μεταξύ άλλων ο 1ος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Πλεξίδας και ο Άλεξ Μπακαλίδης.

 

Στη διεκδίκηση της 4αδας

Καρπενήσι, Κατενάτσιο και Ηνίοχος διεκδικούν το 4ο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, στα οποία έχουν προκριθεί από τον όμιλο Θρακομακεδόνες, Μινώταυρος και ΠΑΟΚ. Το Καρπενήσι έχει 17 βαθμούς με ματς περισσότερο από τους «διώκτες» του που ακολουθούν με 15.

 

Πρόβλημα τα εκτός

Η Ευρυτανική ομάδα αν και «νεοφώτιστη» είναι αρκετά ανταγωνιστική, ωστόσο στα εκτός έδρας ματς έχει παρουσιάσει προβληματική εικόνα, μετρώντας 1 νίκη-1 ισοπαλία-4 ήττες.

 

Ισόπαλο ημίχρονο


 

Το α΄ μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2. Ο Δημήτρης Καραθανάσης στο 4΄ έκανε το 1-0, αλλά ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με δυο προσωπικά γκολ στο 7΄ και στο 10΄ έδωσε προβάδισμα με 1-2 στην ομάδα του. Με τέρμα του Παναγιώτη Γκουρνέλου στο 16ο λεπτό οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με σκορ 2-2.

 

Από 2-6….7-6


 

Το Καρπενήσι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και έφτασε στο 2-6 με τρία γκολ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου και ένα του Γιάννη Τσούκα. Ωστόσο το Κατενάτσιο με δυο τέρματα του Βιτζηλαίου, ένα του Χριστόπουλου, αυτογκόλ του Αθανασόπουλου και με το δεύτερο προσωπικό γκολ του αρχηγού Δημήτρη Καραθανάση (Φωτογραφία) στην εκπνοή (40΄) έφτασε στο 7-6. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Κατενάτσιο Νέα Γενιά (Θωμάς Πολίτης): Γαρδίκης, Γκουρνέλος, Χριστόπουλος, Καραθανάσης, Αλαφοστέργιος (Βητζιλαίος, Ρισβάς, Γιαννόπουλος, Κατσακιώρης, Γαλάνης, Κεσόπουλος)

 

Καρπενήσι Futsal (Γιώργος Μαντέκας): Κόκκοτος, Παχής, Λέρης, Αθανασόπουλος, Τσούκας (Φούκας, Φακίτσας, Πατρώνης)

 

Διαιτητές: Γιώργος Ρουσσάκης& Παύλος Μαυρομάτης

Χρονομέτρης: Μαρία Γιαννιώτη

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου