Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Άγραφα-Ραπτόπουλο 3-1

Το ντέρμπι του Δήμου Αγράφων είχε νικητή τον Κατσαντώνη με σκορ 3-1 κόντρα στην Δόξα Ραπτοπούλου.

Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 3.30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία λιγοστών θεατών.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου κατέκτησαν την 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα και μπήκαν με το «δεξί» στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Δυο τέρματα σημείωσε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στην επανάληψη και 1 με γκολ-πέναλτι ο αρχηγός Λάμπρος Κατσαρός. Δοκάρι είχε ο Κώστας Σερπάνος.

Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παππά ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αρκετές απουσίες και με μόλις 10 ποδοσφαιριστές και παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα είχε καλή παρουσία. Με συνοχή στις γραμμές προσπάθησε να παίξει στρωτό και ορθολογικό ποδόσφαιρο. Το γκολ πέτυχε με όμορφο τρόπο λίγο πριν το φινάλε ο ταλαντούχος Αποστόλης Παππάς.

Την επόμενη (7η) αγωνιστική τα Άγραφα αγωνίζονται την Κυριακή (24/3) με τον Τυμφρηστό ενώ την ίδια μέρα το «ακριτικό» συγκρότημα υποδέχεται τον ΑΠΟΚ. Τα Άγραφα έφτασαν τους 9 βαθμούς όσους και η Δόξα, που έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία..

 

Ηλιόλουστο μεσημέρι

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.

 


Μπύρος-Σώμαλης Χ2

Ο ρέφερι Σπύρος Μπύρος και ο βοηθός Στέλιος Σώμαλης διεύθυναν και το μεσημεριανό ματς της Α΄ Ευρυτανίας μετά το ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά.

 


Με 10 η Δόξα

Η Δόξα Ραπτοπούλου για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχε πολλές απουσίες, δεν μπόρεσε να βγάλει 11αδα και ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Γκολκίπερ ο Γραβιάς


 

Ο μέσος Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία) των γηπεδούχων αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος στην θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Ναπολέων Δρίβας έπαιξε στο δεύτερο μέρος.

 

Ρεβάνς Αγράφων

Τα Άγραφα πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με σκορ 3-0. Σε περίπτωση άτυπης διπλής ισοβαθμίας το Ραπτόπουλο υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς στα μεταξύ τους ματς.

 

«Όαση» νεαρών

Ο Δημήτρης Κολλημένος για τον Κατσαντώνη χρησιμοποίησε 16 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 9 είναι κάτω των 20 ετών. Μαζί με την Ακαδημία είναι οι μοναδικές ομάδες της κατηγορίας που πραγματοποιούν προπονήσεις, συμμετέχουν με νεαρά παιδιά και έχουν «βάθος» στον πάγκο.

 

Καθοδήγηση Παππά


 

Η Δόξα είχε αυτή τη φορά προπονητική καθοδήγηση από τον βετεράνο αρχισκόρερ Γιώργο Παππά (Φωτογραφία), πατέρα του ποδοσφαιριστή Αποστόλη.

 

Α΄ Μέρος

 

Λιγοστές στιγμές

Λιγοστές τελικές προσπάθειες είχε το α΄ μέρος, με τα Άγραφα να σκοράρουν με πέναλτι και να προηγούνται με 1-0.

 

Ζήτησε πέναλτι

Το Ραπτόπουλο στο 22΄ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Λάμπρου Παπαντζίμα μέσα στην περιοχή.

 


Με σκόρερ τον αρχηγό


 

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο α΄ μέρος πέτυχε ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία) στο 23΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Την παράβαση κέρδισε ο Κώστας Ρουμελιώτης σε ανατροπή του από τον αντίπαλο τερματοφύλακα Θοδωρή Παπαδήμο.

 



Αναγκαστική αλλαγή


 

Για τους γηπεδούχους αποχώρησε νωρίς τραυματίας ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία).

 

Οι καλύτερες φάσεις

17΄: Πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Χ. πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.

23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Ι. έκανε βαθιά μπαλιά και ο Ρουμελιώτης ανατράπηκε από τον Παπαδήμο,  κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κατσαρός το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0.

44΄: Εκτέλεση φάουλ του Σιαλμά από μακρινή θέση απέκρουσε σε κόρνερ με υπερένταση ο Γραβιάς.

 

Β΄ Μέρος

 

«Εκρηκτική» αρχή

Με βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα τα Άγραφα μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και χάρις το εκρηκτικό τους ξεκίνημα μόλις στο 51΄ «καθάρισαν» το ματς φτάνοντας στο 3-0.

 

Τα ηνία σε Γενιτσαρόπουλο


 

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) μετά την ασιστ του Κώστα Ρουμελιώτη με διαγώνιο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Στο 51΄ ο  ίδιος με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

 




Δοκάρι «Σερ»


 

Μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων παραλίγο να γίνει το 4-0 στο 55΄ μετά το γύρισμα του Παναγιώτη Κρασιά, ο Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

 


Με όμορφο γκολ Παππά


 

Ο Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία) στο 81΄ με όμορφο διαγώνιο σουτ από μακρινή απόσταση μείωσε στο τελικό 3-1. Ο νεαρός φορ έφτασε τα 6 γκολ, όσα και ο συμπαίχτης του Δήμος Ξυραφάκης.



 

Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Ο Ρουμελιώτης τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο Χ. που με όμορφο διαγώνιο πλασέ σκόραρε το 2-0.

51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έφυγε ταχύτατα προς το αντίπαλο τέρμα και πλάσαρε από κοντά τον Παπαδήμο ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

52΄: Σουτ του Παππά απέκρουσε με τα πόδια ο Δρίβας.

55΄: Ο Κρασιάς έδωσε στον Σερπάνο, που σούταρε δυνατά,  η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

71΄: Ο Παππάς πλάσαρε στον τετ α τετ με τον Δρίβα να αποκρούει σωτήρια.

73΄: Εκτέλεση φάουλ του Παππά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

81΄: Ο Παππάς με όμορφο μονοκόμματο διαγώνιο σουτ από δεξιά μείωσε σε 3-1.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Κατσαρός, Γενιτσαρόπουλος Χ., Ρουμελιώτης, Σερπάνος

Ραπτόπουλο: Παππάς, Παπαντζίμας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Γραβιάς, Κατσαρός Λ., Γενιτσαρόπουλος Ι.(52΄ Τσιγαρίδας), Ίβρος(32΄ λ.τρ. Μούτσελος), Κοράκης, Καλτσής(63΄ Μαστρογιάννης), Κρασιάς, Σερπάνος, Γενιτσαρόπουλος Χ., Λιάπης(46΄ Δρίβας), Ρουμελιώτης(63΄ Ζωχάκης)

 

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παππάς): Παπαδήμος Θ., Αθανασίου, Πέτσας, Κοτούλας, Σιαλμάς, Χύτης, Παπαντζίμας, Λαθυρης, Παππάς, Ξυραφάκης

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος