Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ)-Π.Α.Κ. 46-57

Μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επικράτησε της ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) με 46-57.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 12 στο κλειστό γυμναστήριο Καμπεράκης Άμφισσας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

H ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) του Νίκου Παπούλια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Κώστας Λαλάς πέτυχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.  Η ομάδα της Φωκίδας μετρά μια νίκη σε 6 αναμετρήσεις.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με οκτώ ψυχωμένους αθλητές πέτυχε μια σημαντική νίκη, αισιοδοξώντας πλέον για τη συνέχεια. Παρουσίασε σημαντική βελτίωση στο αμυντικό της κομμάτι. Στο φετινό του ντεμπούτο ο Θοδωρής Τάκης πήρε την ομάδα από το χέρι, σημειώνοντας 24 πόντους. Το Ευρυτανικό συγκρότημα έχει 3 νίκες και 2 ήττες.

Για την επόμενη (8η) αγωνιστική και πρώτη του δευτέρου γύρου, η Άμφισσα θα υποδεχτεί τον έτερο εκπρόσωπο της Ευρυτανίας Άτλαντα, ενώ η Πανευρυτανική θα παίξει στη Λαμία με τον Άρη Βελουχιώτη. Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 31 Μαρτίου.

 

Πρόκριση των 2 πρώτων

Την πρόκριση στο Final 4 θα κερδίσουν μόνο οι δυο πρώτοι του 2ου Ομίλου, στον οποίο λαμβάνουν μέρος 8 ομάδες.

 

Ξεχώρισε ο Λαλάς

Για την Άμφισσα, ο 17χρονος αρχηγός Κώστας Λαλάς σημείωσε 24 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα, ενώ ο συνομήλικος του Παναγιώτης Κατσίμπρας ήταν ο 2ος σκόρερ της ομάδας του με 8

 

Έκανε την διαφορά 


 

Η Πανευρυτανική έπαιξε για πρώτο φετινό παιχνίδι με τον Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 24 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Με 14 και 2 3ποντα ακολούθησε ο σταθερά καλός Δημήτρης Κουτσοκώστας.

 

Ντεμπούτο Πάζιου


 

Ντεμπούτο με την ομάδα της Ευρυτανίας έκανε ο Χρήστος Πάζιος (Φωτογραφία).

 

Mπροστά η Π.Α.Κ.

Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με σκορ 17-22.

 


Αντεπίθεση Άμφισσας

Με πολύ καλή άμυνα στη 2η περίοδο και ένα επιμέρους 12-4 οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με 29-26 υπέρ τους.

 

Νέα ανατροπή

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε η στην Π.Α.Κ., που με ένα επιμέρους σκορ 6-14 προηγήθηκε με διαφορά 5 πόντων (35-40).

 

Πανηγύρισε το «διπλό»

Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου «χαμογέλασε» στο φινάλε, πανηγυρίζοντας με 46-57 την εκτός έδρας νίκη. Πέτυχε ένα επιμέρους 11-17, φτάνοντας στο πρώτο της «διπλό».

 

Τα δεκάλεπτα

17-22, 29-26, 35-40, 46-57

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας): Υφαντής 4, Ζωμένος, Μελετίου 2, Βουρνούς 6, Κατσίμπρας 8, Σαπουντζής, Οσμένι, Μαλούχος, Δρίβας, Κουτόνιας 2, Μήταλας, Λαλάς 24(2)

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 4, Ρουμελιώτης Β., Κουτσοκώστας 14(2), Γραμματίκας 3, Πάζιος, Τάκης 24, Ευθυμίου, Τσάνε 12

 

Διαιτητές: Βασίλης Ντάνος& Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κάπας-Παναγιώτης Αντωνίου-Παύλος Παύλου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 







Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος