Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Χάλκινος ο Γιώργος Σταμούλης στα 5 χιλιόμετρα


Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, είχαμε μια συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στην πρώτη τριάδα των ανδρών, με νικητή τον Γιώργο Τάσση και ισάξιους πρωταγωνιστές τον Ορφέα Ιωάννου και τον Ευρυτάνα Γιώργο Σταμούλη να φτάνει στο χάλκινο μετάλλιο

Στις 12 ακριβώς στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της οδού Ερμού, ένα δεύτερο κύμα δρομέων μετά τον Ημιμαραθώνιο άρχισε να κινείται στην πόλη, καθώς σε επτά μπλοκς ξεκίνησε ο αγώνας των 5 χλμ. ΟΠΑΠ. Την εκκίνηση έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Α ΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο διευθυντής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, με τους πρώτους δρομείς να τερματίζουν 15 λεπτά αργότερα.

Ο Γιώργος Τάσσης έκοψε με τρελό ρυθμό την κορδέλα του τερματισμού, έχοντας σχεδόν δίπλα του τον 20χρονο Ορφέα Ιωάννου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Ο χρόνος και για τους δύο δρομείς ήταν 15.23, ενώ δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω τερμάτισε ο Γιώργος Σταμούλης και τρία δεύτερα ο τέταρτος του αγώνα, Διονύσης Καψάλης. Πολύ κοντά, επίσης, τερμάτισε και ο πέμπτος της κατάταξης, Πέτρος Παπαϊωάννου με 15.32.

O Γιώργος Τάσσης δήλωσε μετά τον τερματισμό του: «Ήταν πιο εύκολη η διαδρομή και είχε πολλά κομμάτια ευθείας και κατηφορικά που μας έδωσαν ρυθμό. Μόνο ο τερματισμός ήταν δύσκολος και για αυτό εντυπωσιακός. Είχε ανταγωνισμό η κούρσα κι αυτό ήταν το κριτήριο μου για σήμερα. Να έχω ανταγωνισμό για να πάω δυνατά τον αγώνα. Επόμενη μου κούρσα τα 10.000 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε λίγες εβδομάδες».

«Όταν χάνεις στο νήμα, έχεις πολλά να μάθεις. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα και φυσικά ο χρόνος και η προσπάθεια. Ο κόσμος στη διαδρομή μας βοήθησε και είναι πολύ ωραία αίσθηση να τρέχεις και να βλέπεις και να ακούς να σε εμψυχώνουν και να σε επευφημούν» είπε ο Γιαννιώτης αθλητής, Ορφέας Ιωάννου.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν, στους φίλους και στην οικογένεια μου. Ζω στην Αθήνα τρίτο χρόνο τώρα και προσπαθώ να συνδυάσω τις σπουδές μου και την προπόνηση. Είμαι σε συζήτηση με χορηγούς για να μπορέσω να έχω βοήθεια σε όλο αυτό και μαζί με τη δική μου προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί και το συνολικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο 20χρονος αθλητής.

Ο περσινός νικητής στα 5χλμ., Γιώργος Σταμούλης, δήλωσε: «Χαίρομαι που ανέβηκα για μία ακόμη διοργάνωση στο βάθρο. Ευχαριστώ για αυτό τους χορηγούς μου, την Arla Protein, την Puma και το σύλλογό μου το Παλαιό Φάληρο. Ο προπονητής μου Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ευχαριστημένος με την προσπάθειά μου και έχουμε μπροστά μας αρκετούς αγώνες που θα υλοποιήσουμε όσα κάνουμε στην προπόνηση».

Πιο δυνατή στα τελευταία μέτρα η Μπάλα

Η Ντενίσα Μπάλα ξέφυγε στα τελευταία μέτρα από την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε 16.54, έναντι 17.08 της πρωταθλήτριας των 3.000μ. στιπλ. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 17.14.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου νίκη. Τρέχω πολλά χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση στα 5 χλμ. Ήταν πολύ αισθητή η αλλαγή της διαδρομής σε ό,τι έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας. Στόχος το καλοκαίρι τα 1.500 μ. όπου θα διεκδικήσω καλούς χρόνους. Σίγουρα πάντα θέλουμε το καλύτερο», δήλωσε η νικήτρια, Ντενίσα Μπάλα.

«Σήμερα ήταν δύσκολος αγώνας με δυνατές αντιπάλους. Χαίρομαι πολύ για τη νίκη και την επίδοση. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου, τον Παναθηναϊκό, τον προπονητή μου Σταύρο Καρρέ, την Intrakat, την Puma και τα γυμναστήρια Beypders του Νίκου Νάνου», συμπλήτρωσε η Μπάλα, ευχαριστώντας όσους την υποστηρίζουν

Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη δήλωσε: «Η τελευταία ανηφόρα με κούρασε αρκετά, ωστόσο μπορώ να πω πως ήταν μια ωραία διαδρομή, σίγουρα πιο βατή από την προηγούμενη. Είμαι ικανοποιημένη από τη σημερινή μου παρουσία και πλέον στρέφω την προσοχή μου στις διοργανώσεις του ανοιχτού. Είμαι πολύ κοντά στην κατάταξη που δίνει πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης στα 3.000 μ. στιπλ. Θέλω να συνεχίσω τις σταθερές εμφανίσεις της περσινής χρονιάς και να έχω καλές παρουσίες σε διοργανώσεις που θα μου δώσουν την πρόκριση».

«Πάντα χαίρομαι να λαμβάνω μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Μου αρέσει η παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. Μου δίνει επιπλέον ώθηση. Εδώ και έξι μήνες είμαι μόνιμα στην Ελλάδα και συνδυάζω προπόνηση και δουλειά. Στόχος μου παραμένει να βελτιώνω τις επιδόσεις και να κυνηγάω το καλύτερο δυνατό», είπε η Ειρήνη Τσουπάκη.

 Πηγή: irunmag.gr