Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ακαδημία Ιστιαίας-Γ.Σ. Άτλας 78-56

Την ήττα με 78-56 από την ισχυρή Ακαδημία Ιστιαίας γνώρισε ο Άτλας.

Η συνάντηση ήταν για το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (Β΄ Όμιλος) και την 7η αγωνιστική, αρχίζοντας στη 13:00 την Κυριακή 24 Μαρτίου. Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας.

Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου πέτυχε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής ξανά με 40 πόντους ο Γιώργος Φώτου. Το συγκρότημα της Βόρειας Εύβοιας έχει απολογισμό στον πρώτο γύρο 5 νίκες και 2 ήττες.   

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, βρισκόμενος κοντά στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν το ανάλογο, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αποσπαστεί και οι Ευρυτάνες να φύγουν χωρίς το «ροζ» φύλλο αγώνος από την Εύβοια. Με 10 πόντους τελείωσαν το ματς Μανώλης Κάππας και Θωμάς Χονδρός. Ο Γ.Σ.Α. μετρά σε 5 αγώνες 3 θετικά αποτελέσματα και 2 αρνητικά.

Οι δυο ομάδες θα παίξουν ξανά την Κυριακή 31 Μαρτίου για την πρεμιέρα του 2ου γύρου και την  7η αγωνιστική. Ο Άτλας αγωνίζεται στην Άμφισσα με την τοπική ΓΑΣ (ΑΚ) και η Ιστιαία στη Λαμία με τα Φάλαρα.

 

Με «γεμάτη» αποστολή

Ο Άτλας ταξίδεψε στην Εύβοια  με οργανωμένη αποστολή 11 αθλητών (Δεν έπαιξε ο Ζαχαρίας Βαρελάς) τον Πρόεδρο Γιάννη Μπουμπουρή και τους προπονητές Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση.

 


Πρόκριση για δυο

Στην επόμενη φάση των ημιτελικών την πρόκριση κερδίζουν μόνο οι δυο πρώτες ομάδες του ομίλου, με τον Γυμναστικό να χάνει έδαφος μετά τις εκτός έδρας νίκες με Μεδεώνα και Ιστιαία. Έχουν ξεχωρίσει ως τώρα η Ακαδημία Ιστιαίας και οι ομάδες της Βοιωτίας Μεδεών και Μαυρομάτι.

 

Εξ αναβολής ματς

Ο Άτλας δεν έχει αγωνιστεί για τον πρώτο γύρο με τη συμπολίτισσα Πανευρυτανική και στο Καρπενήσι με το Μαυρομάτι, καθώς τα παιχνίδια αυτά αναβλήθηκαν.

 

Το βλέπει… σαν βαρέλι


 

Μια ακόμη παράσταση για τον Γιώργο Φώτου (Φωτογραφία) των γηπεδούχων, που πέτυχε 40 πόντους με 5 εύστοχα 3ποντα. Ο Νίκος Πρένγκα σημείωσε 13.

 

Πέτυχαν από 10


 

 

 

 

 

 

Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία αριστερά) και Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν 10 πόντους για τον Άτλαντα. Ο πρώτος είχε και ένα εύστοχο 3ποντο.

 

Με Σαμαντά ο Γυμναστικός


 

Για πρώτο φετινό ματς ο Άτλας έπαιξε με τον Άγγελο Σαμαντά (Φωτογραφία) στη σύνθεση του, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα από το έτος της ίδρυσης της, έχοντας διατελέσει και ο προπονητής της. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αθήνα.

 

Mικρό προβάδισμα

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην α΄ περίοδο με 19-18.

 

Κοντά οι ομάδες

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 37-32. Το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν 18-14 υπέρ της Ακαδημίας.

 

Απόσπαση Ακαδημίας

Στην 3η περίοδο το συγκρότημα του Σπύρου Γάτσου ξέφυγε στο σκορ, φτάνοντας στο 62-44. Πέτυχε ένα επιμέρους 25-12.

 

Παρόμοια κατάσταση

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα δεν έγινε η ανατροπή, με την Ακαδημία να φτάνει στο τελικό 78-56 (16-12 το επιμέρους). Με 5 φάουλ αποβλήθηκαν οι: Ντίνος Μπουμπουρής και Θωμάς Χονδρός του Άτλαντα.

 

Τα δεκάλεπτα

19-18, 37-32, 62-44, 78-56

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Τσιτούμης, Γεροπαναγιώτου, Πρένγκα 13, Μανάκας 1, Βούλγαρης 5, Αλεξίου 12(2), Ζαγκανάς, Καραπάνος 5, Φώτου 40(5), Αθανασίου 2

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Καψάλης 2, Μπάλιακας, Κάππας 10(1), Τσολάκης 6, Μπίκας 8, Τσιγαρίδας 8(1), Σαμαντάς 3, Μπουμπουρής Κ. 6, Στεφανής 3(1), Χονδρός 10

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Αλέξανδρος Ραμιώτης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κατερίνα Μασλατζίδη-Παναγιώτης Χριστόπουλος-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πηγή: stereabasket.gr