Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό του Λιάγκα


Οι πράσινοι με τα γκολ των Τσάπρα, Ρομό και Κουάντρα νίκησαν 3-1 τον Μακεδονικό στη Νέα Ευκαρπία και ξέφυγαν 5 βαθμούς από την ΑΕΛ (1-1 στο Βόλο με την Νίκη)!


Η ομάδα του Λεβαδειακού με τον Πάνο Λιάγκα να συμμετέχει και στα 90 λεπτά παρουσιάστηκε πανέτοιμη στην πρεμιέρα (1η αγωνιστική) των play offs της Β’ φάσης, του Α’ (βόρειου) ομίλου, του πρωταθλήματος της “Super League 2” 2023-2024, πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι που έδωσε με αντίπαλο την ομάδα της Π.Α.Ε. Α.Σ. “Μακεδονικός”, στο γήπεδό της στην Νέα Ευκαρπία και επικράτησε με τελικό σκορ 3-1!

Σε συνδυασμό, τώρα, με την απώλεια βαθμών που είχε η ομάδα της Α.Ε.Λ. στο παιχνίδι που έδωσε στον Βόλο με την τοπική, Νίκη, που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, διεύρυνε την μεταξύ των διαφορά στους 5 βαθμούς που της δίνει τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει συνέχειας play offs για τον μεγάλο στόχο, της (άμεσης επ-)ανόδου στην “Super League”!

Η ομάδα της Νεάπολης Θεσσαλονίκης που ήταν η πρώτη που “έκοψε” βαθμούς από τον Λεβαδειακό στην κανονική σεζόν και η οποία μπήκε την “τελευταία” στιγμή στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου και στα play offs, αυτή την φορά δεν κατάφερε να σταθεί “εμπόδιο” στους παίχτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς κι έφτασαν απόλυτα δίκαια στην μεγάλη νίκη με τα γκολ των Τσάπρα (5′), Ρομό (58′) και Κουάντρα (64′)!

 

Το φιλμ του ματς

Οι “πράσινοι” της Λιβαδειάς μπήκαν πάρα πολύ καλά στο ματς και προηγήθηκαν των “πράσινων” της Θεσσαλονίκης μόλις στο 5ο λεπτό με τον Τριαντάφυλλο Τσάπρα με μονοκόμματο βολέ μετά από εκτέλεση κόρνερ!

29′ μετά από σέντρα του Ζαφειράκη, ο Μπουκουβάλας μέσα στη μικρή περιοχή έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Γκροφ!

30′ προσπάθεια και σουτ του Σιμόνι, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Γκροφ!

31′ ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ, ο Πέδρο Λούκας απομάκρυνε την μπάλα πριν γίνει απειλητική για την εστία της ομάδας του!

33′ Φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μπαϊροβιτς, ο οποίος έκανε το πλάγιο σουτ, όμως ο Σαραγιώτης προ τελικής γραμμής απομάκρυνε σε κόρνερ!

37′ Ο Γκουστάβο από το σημείο του πέναλτι σούταρε με δύναμη και έστειλε την μπάλα άουτ!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους (46’) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Σιμόνι στο σημείο του πέναλτι έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

49′ συρτή εκτέλεση φάουλ του Γκουστάβο μπλόκαρε ο Γουναρίδης.

53′ ο Γκουστάβο ντα Κόστα έκανε το πολύ καλό σουτ, ο Γουναρίδης απέκρουσε την μπάλα που στην συνέχεια πήγε στο αριστερό δοκάρι!

54′ ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ…

55′ ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ και ο Γουναρίδης απομάκρυνε εκπληκτικά σε κόρνερ!

56′ ο Τσάπρας πήρε την κεφαλιά, ο Πίρινεν από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ!

58’ ο Λεβαδειακός ξαναπήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Χοσέ Ρομό ο οποίος είχε μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σέντρα του Γιαννιώτα.

64’ αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Γιαννιώτας έκανε την πάσα στον Κουάντρα ο οποίος πλάσαρε την σωστή στιγμή και έκανε το 1-3!

74′ ο Ρομό αφύλαχτος στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ…

81′ φοβερός συνδυασμός του Νίκα με τον Κωστή, ο τελευταίος έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ!

 

Οι “πρωταγωνιστές”

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): 33.Γουναρίδης  –  2.Μπουκουβάλας, 69.Πέδρο Λούκας (69′ 3.Λυμπεράκης), 5.Σαραγιώτης, 21.Τσουκάνης, 68.Παναγιωτούδης, 8.Μελετίδης, 27.Ραμίρεζ, 22.Μπουλάτοβιτς, 7.Ζαφειράκης, 9.Σιμόνι.

Στον πάγκο: 1.Περντρέου, 15.Χασάνογλου, 4.Αδαμίδης, 12.Γρηγοριάδης, 19.Κουλούρης, 55.Γρομήτσαρης, 95.Χερίδης.

Εκτός 20αδας έμεινε ο: Βλάχος, Χάσεκ.

Εκτός είχαν μείνει οι: Τσιλιγγίρης (ανέτοιμος) και Νάσος Λεωνιδόπουλος (στρατευμένος).

Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ  –  Βήχος, Πίρινεν, Λιάγκας, Τσάπρας  –  Μπελμόντ, Μεχία – Κουάντρα (77′ Συμελίδης), Γκουστάβο (55′ Ρομό), Γιαννιώτας (77′ Κωστη)- Μπαΐροβιτς (46′ Νίκας).

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγγελόπουλος  –  Ντεντάκης, Σωτηράκος, Νταγκό, Τσιριγώτης.

Εκτός 20αδας έμειναν, τελικά, οι: Στογιάνοβιτς και Χάμοντ.

 

Η ομάδα των διαιτητών

Διαιτητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

Βοηθός διαιτητής: Α’: ΑΠΤΟΣΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

Βοηθός διαιτητής: Β’: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Αναπληρωματικός διαιτητής: ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

Παρατηρητής διαιτησίας: ΤΕΡΕΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (ΚΑΒΑΛΑΣ)

 

Super League 2 2023-2024

Α’ (βόρειος) όμιλος

Β’ φάση

Play offs

1η αγωνιστική

(Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024)

Μακεδονικός – Λεβαδειακός 1-3

(46’ Σιμόνι – 5′ Τσάπρας, 58’ Ρομό, 64’ Κουάντρα)

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μπουκουβάλας, Πέδρο Λούκας (69′ Λυμπεράκης), Τσουκάνης, Μελετίδης, Παναγιωτούδης, Ραμίρεζ, Μπουλάτοβιτς, Ζαφειράκης, Σιμόνι.

Λεβαδειακός (Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Πίρινεν, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε, Μεχία, Κουάδρα (77′ Συμελίδης), Γκουστάβο (55′ Ρομό), Γιαννιώτας (77′ Κωστή), Μπαΐροβιτς (46′ Νίκας).

Νίκη Βόλου – Α.Ε.Λ. 1-1

[28′ (κεφ.) Γαβριηλίδης – 17′ (κεφ.) Πεντρόσο]

*Στο 67′ ο Νίνο, από πλάγια θέση και μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη!

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (75′ Μιράντα), Στίκας, Ανδρέου, Αναστασίου, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Λίταινας (70′ Πέττας), Παναγιωτίδης (86′ Μακατσάρια), Πολίτης, Τζιώρας (46′ Κάσσος).

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79′ Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (79′ Παπαδόπουλο), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (86′ Θωμαΐδης), Κοσσονού (65′ Νίνο), Πεντρόζο, Κ. Παπαγεωργίου, Μαυριάς.

-Ρεπό: Α.Ε.Κ. Β’

 

Η βαθμολογία

(Μετά από 1 αγωνιστική)

Λεβαδειακός 31 (1)

Α.Ε.Λ. 26 (1)

Νίκη Βόλου 17 (1)

A.E.K. B’ 16 (0)

Μακεδονικός 16 (1)

 

Επόμενη (2η) αγωνιστική

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024

Α.Ε.Κ. Β’- Α.Ε.Λ.

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου

-Ρεπό: Μακεδονικός


 

Πηγή: www.starsports.gr